Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Natron versus bakepulver

#1

him sa for siden:

Kan man bare bytte om på det? Jeg tror jeg har en amerikansk oppskrift på coca-cola langpanne og der skal jeg ha i to ts natron, og det har jeg selvfølgelig ikke. Kan jeg bruke bakepulver i stedet? (Og hvis ikke, hva er det som er så gjevt med natron? :snurt: )


#2

Veronal sa for siden:

Du kan erstatte natron med bakepulver, men ikke omvendt. Natron krever surt miljø.


#3

him sa for siden:

I dag er du helten min Veronal! :D


#4

Veronal sa for siden:

Det spørs om jeg er helten din når mor sender årets julekalender i slutten av november. :glis:


#5

Veronal sa for siden:

Bakepulver inneholder også natron.


#6

Divine sa for siden:

Som hva da? :blånn:


#7

Veronal sa for siden:

Min farmors lapper inneholder surmelk - der bruker jeg natron. :jupp:


#8

safran sa for siden:

Surmelk eller yoghurt, for eksempel.


#9

safran sa for siden:

Damn. Kjappe Veronal.


#10

Divine sa for siden:

Men, men ... :confused:

Det er jo natron i kolakaker, og hva er det som er surt i dem, da?


#11

Veronal sa for siden:

Jeg vet ikke hva kolakaker inneholder. Jeg tipper at de ikke inneholder cola, da hadde oppgaven vært for lett. :knegg:


#12

him sa for siden:

Å, du kan fremdeles være en helt, bare jeg får lov til å fnise litt i stillhet. :knegg:

I denne oppskriften jeg snakker om er det kefir, så det er det som gjør at natronen virker.


#13

Divine sa for siden:

Til og meg JEG skulle nok klart den.

Kolakaker inneholder for øvrig:
sukker
smør
hvetemel
sirup
natron
vaniljesukker


#14

Veronal sa for siden:

Hm, ja, det er ikke godt å si. Kanskje natron klarer å heve litt pga. temperatur - men ikke fullt så mye som bakepulver ville klart?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.