him sa
for 17år siden:
Kan man bare bytte om på det? Jeg tror jeg har en amerikansk oppskrift på coca-cola langpanne og der skal jeg ha i to ts natron, og det har jeg selvfølgelig ikke. Kan jeg bruke bakepulver i stedet? (Og hvis ikke, hva er det som er så gjevt med natron? :snurt: )
Veronal sa
for 17år siden:
Du kan erstatte natron med bakepulver, men ikke omvendt. Natron krever surt miljø.
him sa
for 17år siden:
Veronal sa:
Du kan erstatte natron med bakepulver, men ikke omvendt. Natron krever surt miljø.
I dag er du helten min Veronal! :D
Veronal sa
for 17år siden:
him sa:
I dag er du helten min Veronal! :D
Det spørs om jeg er helten din når mor sender årets julekalender i slutten av november. :glis:
Veronal sa
for 17år siden:
Bakepulver inneholder også natron.
Divine sa
for 17år siden:
Veronal sa:
Natron krever surt miljø.
Som hva da? :blånn:
Veronal sa
for 17år siden:
Divine sa:
Som hva da? :blånn:
Min farmors lapper inneholder surmelk - der bruker jeg natron. :jupp:
safran sa
for 17år siden:
Divine sa:
Som hva da? :blånn:
Surmelk eller yoghurt, for eksempel.
safran sa
for 17år siden:
Damn. Kjappe Veronal.
Divine sa
for 17år siden:
Men, men ... :confused:
Det er jo natron i kolakaker, og hva er det som er surt i dem, da?
Veronal sa
for 17år siden:
Jeg vet ikke hva kolakaker inneholder. Jeg tipper at de ikke inneholder cola, da hadde oppgaven vært for lett. :knegg:
him sa
for 17år siden:
Veronal sa:
Det spørs om jeg er helten din når mor sender årets julekalender i slutten av november. :glis:
Å, du kan fremdeles være en helt, bare jeg får lov til å fnise litt i stillhet. :knegg:
I denne oppskriften jeg snakker om er det kefir, så det er det som gjør at natronen virker.
Divine sa
for 17år siden:
Veronal sa:
Jeg vet ikke hva kolakaker inneholder. Jeg tipper at de ikke inneholder cola, da hadde oppgaven vært for lett. :knegg:
Til og meg JEG skulle nok klart den.
Kolakaker inneholder for øvrig:
sukker
smør
hvetemel
sirup
natron
vaniljesukker
Veronal sa
for 17år siden:
Hm, ja, det er ikke godt å si. Kanskje natron klarer å heve litt pga. temperatur - men ikke fullt så mye som bakepulver ville klart?