Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det mulig å innrede kryploft til noe fornuftig?

#1

TBM sa for siden:

Det er et bestemt boligfelt jeg ønsker å flytte til - og nå kommer det snart et rekkehus på salg. Ulempen med dette er at det er i midten og dermed må det en forholdsvis stor utbygging til for å få tre soverom i første etasje. Og med tre barn trenger jeg tre rom - ihvertfall noen år fram i tiden.

Men - dette rekkehuset er jo avlangt og har dermed et stort kryploft på toppen med 22 graders vinkel. Er det noen av dere som har peiling på om det da blir ok høyde i et slikt rom?


#2

bina sa for siden:

Dette bør du nok sjekke litt grundigere. Ta kontakt med kommunen og borettslaget. Kryploftet vil ofte ha for lav takhøyde, dertil mangle vinduer, og spesielt i rekkehus vil det i mange tilfeller være ulovlig å bruke rommet til beboelsesformål.

Med grundigere mener jeg sjekk med de som kjenner reglene for området spesielt, ikke synsing her på FP.


#3

annemede sa for siden:

Om det går an å få installert takvindu så kan du jo sikre rømningsvei, men det var noen regler om at et soverom måtte være på minst 15m^3 for å være godkjent.


#4

TBM sa for siden:

Joda, dette må sjekkes grundigere. Har forholdsvis god kjennskap til reguleringsplaner og søknadsprosesser gjennom andre prosjekter, men var bare så spent at jeg hadde lyst om noen andre hadde gjort noe lignende. For FP-damer gjør jo det mest utrolige!

Uansett - først må huset på salg og kjøpes av meg...


#5

Misteri sa for siden:

Da er det ingen soverom i dette huset i såfall. :knegg:

Trodde vi hadde tre jeg. :gruble:


#6

Salt sa for siden:

Du kan nok gjøre noe ut av det, men så lenge det ikke er 2,40 m i takhøyde tror jeg i allefall ikke du kan inkludere det i BOA. Men man må da utnytte all den plassen man har... :nemlig:


#7

Veronal sa for siden:

Misteri: 15 m3 (kubikk) - ikke 15 m2 (kvadratmeter). ;) Dette er volummengden til alle rom som skal benyttes til varig opphold.

Min svoger innredet kryploft der de bodde før. De satte inn takvinduer. Det mest utfordrende er å oppfylle brannkrav (det er vanskeligere å krype ut av takvindu enn av vanlig vindu).


#8

annemede sa for siden:

Det kommer vel litt an på hvor høyt opp det er til vinduet det? De vinduene som er i barndomshjemmet mitt ( :hjerter: ) er det ingen problemer å komme seg ut av. :knegg:


#9

Veronal sa for siden:

Jeg tenker ikke nødvendigvis på hvor høyt opp det er til vinduet (men selvfølgelig det også), men det stilles også krav til hvordan man skal komme seg fra vindu og ned til bakkenivå. Det er ikke like lett å tolke reglene for bruk av vindu som rømningsvei når det gjelder takvindu kontra vanlig vindu.

Her er en artikkel om utbygging av loft: www.varden.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070124/BOLIG/101240184/1021/_


#10

annemede sa for siden:

Ah, på den måten, men om man har en carport i forlengelse av huset med mindre skrånende tak, og naboens plen 30 cm under taket til carporten eller deromkring, så er det ganske lett å ta seg inn og ut den veien, det er dog ikke helt lydløst, så det nytter ikke å snike seg ut den veien om natta, spesielt ikke om det er rett over foreldrenes soverom. :humre:


#11

bina sa for siden:

15 m3 er da ikke mye. Hvis soverommene deres er mindre enn det skjønner jeg ikke hvordan dere greier å innrede dem.

Med en takhøyde på 2,4 meter (som er vanlig takhøyde) vil 15 m3 innebære 6,25 m2. Som igjen er bare drøyt 2 x 3 meter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.