Jeg skal lage fest for 8-10 mennesker på lørdag og planlegger tapas. Jeg har aldri laget tapas til så mange, så jeg regner med at jeg må øke oppskriftene mine litt. Jeg lager og kjøper altså rikelig med:
Aïoli
Saltkokte små poteter
Kjøttboller
Tomatsaus med fersk basillikum
Kyllingvinger
tomatsalat med avocado, rødløk og pinjekjerner
Grønn salatblanding med agurk og tomat
Tzatziki
Pariserloff ristet i olivenolje
Foccachia
Fylt sjampingjong
Serranoskinke og spansk salami
Gode oliven
Fetaost
Manchego-ost
I tillegg skal jeg prøve meg på en sånn omelettsak (kommer ikke på hva det heter) med sopp og spinat.
Er det nok til et spennende tapasbord? Har noen oppskrift på enkle tapasretter som kan passe til, og som helst kan lages en stund i forveien?
Jeg lager ofte tapas til slekt og venner, og det bordet der høres nesten identisk ut med det jeg lager selv. Kjempegodt, og blir alltid VELDIG godt mottatt! Jeg får forresten kjeft om det ikke er guacamole på bordet. Det er veldig godt til alt.
machegoosten er god å lage som en salat sammen med cherrytomater, kuttet i halver. Også med litt god olivenolje og flaksalt over.
Også bør du prøve små biter med mozzarellaost som du vikler parmaskinke rundt, og steker ca. 10 min på 225 grader. Det er KONGEGODT!!
Honningbakte rotgrønnsaker: Stek strimlete rotgrønnsaker, og stek dem litt så de blir gylne. Ha over flytende honning, og sett inn i ovnen, også de ca 10 min på 225 grader.
Det hørtes ut som et rikholdig og spennende tapas-bord. Jeg ville ikke hatt flere retter enn det du har listet. Men jeg ville hatt med varmebehandlet chorizo - det er min favoritt :)
Jeg tror den heter tortilla, den jeg skal lage også. Det er en annen variant som er med poteter i min kokebok. Jeg har jo forresten smakt den potetomeletten også, og den er veldig god. :nikker:
Det ser ut som et rikholdig og spennende tapasbord!
Vi bruker å ha gravet reinsdyr skåret i tynne skiver, med rømme og finhakket rødløk til. Vet ikke om du får tak i det der du bor, her i Tromsø får man kjøpt det ferdiggravet og frossent hos Mydland. Kjempegodt og kjempeenkelt!
Noe som er veldig godt og enkelt, er å svette noen fedd hvitløk i tynne skiver og et par finstrimlede røde chili (med eller uten frø, alt etter hvor man ligger på chiliskalaen) i godt med olivenolje til de er myke, men på ingen måte brune, og så steke skrelte, rå scampi i oljeblandingen til de bare akkurat har blitt helt rosa. Så kan man evt. strø hakket persille over. Nam!
Det høres ut som om dette blir et deilig tapasbord! Min yndlingstapa er svisker surret i bacon, stekt på 200 grader til baconet er sprøtt. Nydelige smaker av søtt, salt og fett!
Synes det høres ut som om du har mer enn nok, jeg. :nam: Skulle gjerne vært gjest hos deg. ;) Eneste jeg kanskje ville lagt til var noe med chorizo, ja.
Jeg laget forresten tapas til familiebursdagen til Elias. Vi var over 20 stk. OG det var første gangen jeg laget alt alene. Det var endel forberedelse. Men har aldri fått så bra tilbakemelding noen gang. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.