Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Torrenterspørsmål igjen

#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg er helt grønn på dette, og det kler meg ikke. :filer: Så jeg satte i gang i går og fikk innstallert Azureus og VLC, og lastet ned Journeyman S01E01 lett som en plett (jaja, nesten). Og det gikk kjempefint å spille den og alle var lykkelige (unntatt noen som eide rettighetene).

Men ikke pokker om det går lenger. Jeg har fått lastet ned flere torrenter, men de lar seg ikke kjøre. Den starter Sample-filen, så sier den noe om at avi-file is broken, seeking no good, want fix, yes, please. Men det gjør den ikke. :sur: Og det skjer både med torrenter som er gjenkjent som avi-filer og som står markert som foldere i Azureus. Var det bare flaks at jeg fant en med riktig format første gangen? Hvordan velger jeg evt. riktige? Det er Mac, hvis det betyr noe.

Jeg vil også se masse spennende serier og de episodene jeg gikk glipp av på Damages. Kan noen hjelpe meg? :blafre:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Oj, dette er faktisk en av de svært få gangene jeg må si pass. Hadde det bare vært EN fil, men siden dette skjer med alle nå så høres det litt rart ut. Jeg skal spørre mannen så fort han er ute av dusjen, om ingen kloke hoder svarer noe lurt i mellomtiden.
Du pakker dem opp da? Dumt spørsmål, for det vet du nok at du må gjøre (om du ikke skal se dem på tven via feks. XBOX da, da slipper du det). Forresten, enkle serieepisoder er ofte pakket opp, det er helst filmer som er nedpakket.

Jeg pleier å se på kommentarene før jeg laster ned, dessuten velger jeg den med flest seedere. DVDrip og DVDscreener er bra, TS er IKKE bra.


#3

Candy Darling sa for siden:

Ingen spørsmål er dumme her, heller ikke mine. :gammelt jungelord: Pakke opp, hvordan mener du? Etter at den er lastet ned?


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg har forresten kjørt et parallellforsøk på PC. Der har to av filene fått ext. avi, og de kjører utmerket. Den siste står som folder, og der skjer det samme. Det må være noe jeg gjør feil eller ikke gjør.


#5

Juste sa for siden:

Har du lastet ned en stor fil eller mange små med nesten like navn (serienavn.R01, serienavn.R02 e.l.) ? Hvis det er det siste så må du pakke opp filen først.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Hvis det er en film (eller noen få serie-episoder som er pakket ned) er den ofte pakket ned for at nedlastingen skal gå fortere og at filen skal ta mindre plass. Tror det da heter en rar-fil. Da får du opp ei laang liste med tekst nedover og et ikon ved siden av hver linje, ikonet ligner på 3 bøker lagt oppå hverandre, en grønn, en blå og en lilla. For å pakke opp filen slik at du får frem VLC-spilleren og kan se den, må du hlyreklikke på den øverste rar-filen og velge "extract here". Da begynner den å pakke opp automatisk. Når den er ferdig, kommer VLC-ikonet frem og du kan se filmen. :)

De fleste hele sesonger og enkle serie-episoder er allerede pakket opp, men da ser du VLC-ikonet ved siden av filen i stedet for rar-ikonet (bøkene).


#7

Candy Darling sa for siden:

Aha. Vi er inne på noe. :leter etter ikoner:


#8

Candy Darling sa for siden:

Her må vi være mer spesifikke. :blånn: I hvilket program får jeg opp disse bokikonene?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tok en printscreen nå. Om du har lastet ned en nedpakket fil, får du opp en mappe med filmnavnet/serienavnet. Trykk på mappen og da får du opp noe slikt som dette:

www.fotoknudsen.no/archive76/01122003015410O9688Pb5v8adKx2aBY2A6V/medium/070120082115027r4mH2X7yYlK.jpg?86

Etter at du har pakket opp filen, får du frem noe slikt:

www.fotoknudsen.no/archive76/01122003015410O9688Pb5v8adKx2aBY2A6V/medium/070120082115019X79CbrCLaQS.jpg?9

Der ser du at VLC-playeren er kommet frem og filmen kan spilles av. :)


#10

Dixie Diner sa for siden:

Oj, små bilder ... Håper du ser noe.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, du skal jo ikke starte sample-filen, det er bare et visningseksempel på filmkvaliteten. Er det VLC-playeren du trykker på? Hvis du bruker xbox eller lignende skal du velge RAR for å se filmen.


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg blir gal. Jeg får ikke de samme ikonene, bare et sånt uspesifikt Windowssymbol, og har ikke noe valg som heter Extract. Jeg kan få lov å zippe den, da. :takkskarrufaenmegha: Men filene heter det samme, så det er helt sikkert dette som er årsaken.

:gaah:



#14

Muskat sa for siden:

Jeg måtte laste ned WinRAR for å få pakket ut rar-filene. Da får jeg bok-ikoner når jeg åpner filene i programmet.


#15

Candy Darling sa for siden:

:blomster: Nå snakker vi! Millioner takk.

Ja, deg også, Iset. :smask:



#17

Candy Darling sa for siden:

Nå fikk jeg lastet ned noe som het RAR Expander for Mac som ser ut til å gjøre noenlunde samme nytten. :lykkelig:

Fy fillern, så mye man lærer her. Og Rhett som tror vi diskuterer barneoppdragelse og bleieutslett. Eat this! Du fikk det ikke til!

:happydance:


#18

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Flott at du fikk det til! Jeg har ikke måttet installere noe slikt her, så jeg var ikke klar over at du måtte ha de programmene for å pakke ut filer. Men da klarte du det jo. :D


#19

Left sa for siden:

Jeg har lært en ting i forhold til data, og det er at når det går til helv... det er da man faktisk lærer noe - ikke noe så galt at det ikke er godt for noe.



#21

Miss Norway sa for siden:

Jeg bruker MacPAR deLuxe for å pakke ut .rar filene. På PC pakker disse filene ut av seg selv med WinZip, men vi Mac'ere må finne et egnet pakkeprogram.

:Been there, done that:

Så fint at du har funnet ut av det!


#22

Stompa sa for siden:

Jeg har lasta ned masse siden jeg begynte i sommer, og har aldri opplevd at jeg måtte pakke ut filer. Merkelig. :gruble:



#24

Dixie Diner sa for siden:

Laster du ned mest serier? De er sjelden nedpakket, det er helst filmer som er det. Men det spørs vel hvor du laster ned fra. Jeg bruker mest Torrent-damage, og der er så og si alle filmer nedpakket. (Bruker pc).
Jeg må kun pakke dem opp om jeg skal se filmene på laptopen, skal jeg se dem på tven via xboxen trenger jeg ikke det.


#25

Candy Darling sa for siden:

Mine er plutselig pakket nesten alle sammen, så det var åpenbart bare nybegynnerflaks med den første. Det var deilig å si til mannen at nei, han kunne bare si til datakompisen sin at jeg klarte det, så vi trengte ikke hjelp. :filer:

Jeg tar gjerne mot flere tips til søkesteder, jeg finner ikke alt på piratebay. Hva er adressen til torrent-damage?


#26

Hønemor! sa for siden:

[url]www.mininova.org[/url] har jeg brukt endel ganger.


#27

Miss Norway sa for siden:

Og [url]www.isohunt.com[/url].

Jeg bruker ingen betalings- eller medlemssteder som krever ratio og tvangsnedlastning.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Isohunt er den beste public torrentsiden ja. Torrent-Damage (TD) er en medlemsside, da må du opprettholde en viss ratio for å få være medlem. Det er selvsagt ingen tvangsnedlasting (unntatt helt i begynnelsen, for å få opp ratioen men den er ganske liten uansett), man må bare seede like mye som man laster ned. Fordelen med lukkede sider er jo at man ikke risikerer virus og at man har godt med seedere på det meste som legges ut. Jeg merker STOR forskjell på hvor raskt jeg laster ned fra TD og TVtorrents (en annen medlemsside) i forhold til feks. Isohunt. Jeg bruker feks. 8-10 minutter på en serie-episode på TD mens jeg bruker kanskje en halvtime eller mer på en fra Isohunt.
Men jeg finner mye på Isohunt som jeg ikke finner andre steder da, så jeg bruker den endel. :)


#29

Candy Darling sa for siden:

Og seede er å laste opp? Leeche å laste ned? :newb:

Jeg har kommet meg inn på et sånt forum, men jeg blir nok fort kastet ut, for jeg gidder nok ikke det. :noterer andre tips:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jepp. Men gidder ikke? Du vet at det bare er å la nedlastingen stå på litt lenger slik at den seeder nok, altså ikke skru av nedlastingen etter at filmen er ferdig? Det er jo bare å la programmet stå oppe og la den seede, feks. over natten. Det er jo ikke akkurat noe du må stresse med. :knegg:


#31

Candy Darling sa for siden:

Øh? Da seeder jeg nok en masse. Min står på hele døgnet, på tre PCer. :blånn: Kan folk da laste fra min PC? :blånn:


#32

Dixie Diner sa for siden:

Da seeder du jo en hel haug, mer enn meg, hehe. Nei de kan ikke laste ned annet enn de filene du seeder, og de ligger jo ute på den siden du har lastet dem ned fra. Så lenge du ikke stopper nedlastingen etter at den er ferdig, går den rett over fra å laste ned til å seede så fort filmen er lastet ned. Da kan du seede så lenge du vil, så lenge det er behov for det. Og jo mer du seeder, jo høyere ratio får du på lukkede medlemssider.


#33

Candy Darling sa for siden:

Altså, så mye man lærer her. Jeg laster jo ned noe hele tiden, så da seedes vel det andre i mens. Superseeder. :rørt:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Jepp du kan se det på programmet ditt. Jeg har utorrent, og der står det "downloading" når filen lastes ned, og med en gang den er ferdig går den over til "seeding" og står og seeder helt til jeg skrur det av eller ingen andre laster ned filen lenger (den seeder jo bare så lenge folk laster ned). Helt til høyre i programmet kan du se hvor mye den har seedet. På utorrent står det "ratio" øverst, og da kan du sjekke ratioen på hver fil. På TD krever de en ratio på 1, så da lar du den iallfall seede til 1.000. Da har du seedet like mye som du har lastet ned. Jeg lar den gjerne stå lenger, men bryr meg ikke så mye om å ha større ratio enn rundt 1,2.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.