Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rare påleggskombinasjoner?

#1

Karamell sa for siden:

Pleier du har pålegg på brødskivene som andre folk synes er merkelig/ ekkelt?

Syltetøy med kaviar? Leverpostei med prim? etc. :hehehe:


#2

Sitron sa for siden:

Jeg har fått reaksjoner på sirup + brunost. Ikke det at jeg har spist det på åresvis. Hvorfor er alt godt så jævla usunt?

Så har noen reagert på egg+hvitost+spekeskinke. Jeg syns nå ikke den er rar, men men.


#3

Beckett sa for siden:

Noen synes det er merkelig at jeg har bringebærsyltetøy oppå gulosten. Jeg synes det er mye verre med hun som har jordbærsyltetøy oppå skinka. :nemlig:


#4

kokosbolle sa for siden:

Jeg liker veldig godt syltetøy med hvitost og syltetøy med brunost, men vet det er noen som synes det er rart.

Ellers må jeg nevne at søsteren min elsket brunost med majones da hun var liten :wacko:


#5

Veronal sa for siden:

Avocado m/jordbærsyltetøy er veldig godt fant jeg ut første gang vi hadde avocado i huset. (Jeg serverte skive m/avocado til barnet som ikke ville ha - så forsøkte jeg å lokke med litt syltetøy på toppen uten at det hjalp. Jeg endte med å spise det selv, og det var veldig velsmakende. :nemlig: )


#6

Honda sa for siden:

Jeg brukte før å spise nugatti med hvitost opp på;)

Brødskive-smør-appelsinmarmolade-skinke og hvitost opp på der ;)
Det er snadder hehe


#7

Tuneland sa for siden:

Ikke jeg, men guttene mine er rå på grusomme påleggskombinasjoner. De får velge selv hva de vil ha på, jeg setter grensa ved to påleggssorter samtidig. Det verste er at de liker det de velger også. Ketchup på syltetøy feks.:urk:


#8

Sitron sa for siden:

Det er kjempegodt.


#9

Mei sa for siden:

Mannen synes jeg er rar når jeg har margarin, kokt skivet egg, salt, majones og agurk på skiva. I den rekkefølgen - må ikke trikses med.


#10

nolo sa for siden:

Ikke rart, men godt.:nemlig:

Mannen min har tomat på brunosten, og det syns jeg virker som en grell kombinasjon.

Broren min hadde syltetøy på peanøttsmør. Det var inspirert av vår amerikanske bestemor, men jeg lot meg ikke friste.:hehehe:


#11

Benzo sa for siden:

Ingen slår kompisen min, jordbærsyltetøy og kaviar.


#12

Karamell sa for siden:

Benzo: :eek:

Jeg spiser gjerne syltetøy og brunost på samme skive. Peanøttsmør og syltetøy har jeg også tro på er godt.

Brunost og tomat hørtes ikke fristende ut!


#13

Kirsebær sa for siden:

Nugatti og hvitost høres underlig ut, men jeg tror oppriktig at hvitost passer til alt, så jeg får bare tro at det er godt sammen med nugatti også.

Jeg spiser brunost med jordbærsyltetøy. Jeg trodde det var kjempevanlig helt til jeg ble voksen, egentlig. Mange som syns det er kjemperart.

Min far hadde alltid mange rare kombinasjoner på skiva, men typisk så kommer jeg ikke på noe nå. Men han var en slik som mente at alle rester burde spises opp før man kunne åpne/begynne på noe nytt. Han tok rett og slett det som måtte spises opp.


#14

Mikkeline sa for siden:

Den store slageren i ungene mine sin barnehage er egg med syltetøy. :eek: Kvalifiserer det eller?


#15

Benzo sa for siden:

[quote=Karamell;756554]Benzo: :eek:

Han er til og med kokk. :knegg:


#16

Benzo sa for siden:

Nei, for egg har en nogenlunde nøytral smak. :p


#17

Karamell sa for siden:

En venninne spiste Nugatti med syltetøy da vi var små.


#18

Blånn sa for siden:

Jeg spiser salami med jordbærsyltetøy. :D


#19

polarjenta sa for siden:

Nugatti med hvitost oppå er godt, men siden vi sjelden eller aldri har sjokoladepålegg i huset så er det leeenge siden jeg har spist det.

En tidligere kollega av meg hadde syltetøy oppå leverposteien, det syns jeg høres litt ekkelt ut.

Når jeg var barn spiste jeg majones oppå brunosten, men det har jeg slutta med.


#20

kokosbolle sa for siden:

Ser du er fra Tromsø? Storesøsteren min som også elsket majones oppå brunosten vokste opp i Tromsø. Er dette et nordnorsk fenomen kanskje?


#21

MokkMokk sa for siden:

Syltetøy eller honning med brunost er vel det "rareste" jeg har å skilte med. Brunosten MÅ være over, det er veldig viktig. :nemlig:


#22

polarjenta sa for siden:

Sånn opprinnelig er jeg ikke fra Tromsø, men jeg er ekte nordlending da:digger:


#23

Tuneland sa for siden:

Gutta mine spiser også majones oppå brunosten, og vi er trøndere.


#24

Søster sa for siden:

Kokt potet og eple er ypperlig pålegg. Men det er kanskje ikke rart.
Favorittsnopeskiva mi har gome og appelsinmarmelade, men det er hvertfall ikke rart, det er jo like logisk som syltetøy og prim eller brunost.

Jeg tror jeg har for raffinerte smaksløker til å spise sånne perverse kombinasjoner som nugatti med sylteagurk og sånt. Forresten, leverpostei med Eliaschips, det har jeg fått reaksjoner på.


#25

Enhjørning sa for siden:

Tja, jeg har blitt "mobbet" endel for min forkjærlighet for kryddersalami oppå nugattien.
Og for at jeg spiser leverpostei med ketchup.
Nå har jeg videreutviklet denne siste, og spiser gjerne leverpostei med ketchup og majones.


#26

Interference sa for siden:

Leverpostei med ketchup er jo kjempegodt!
Fårepølse med ketchup og!
Man kan gjerne ha på majones og.

Jeg får en del reaksjoner på at jeg spiser majones, kaviar og hvitost sammen.


#27

Left sa for siden:

Den der synes jeg ikke var det minste rar.
Stefaren min forsøkte i yngre dager å lure meg til og spise sjokoladepålegg med majones på. Det var ikke helt vellykket, for han måtte smake selv først for å overbevise meg om hvor godt det var. Det var ikke helt lett å gi inntrykk av at det smakte så godt, så han ble gjennomskuet.
Jeg spiser peanøttsmør med eplegele på, og synes det er smaskens godt. Brunost med jordbærsyltetøy, leverpostei med rødbetsalat men det er kanskje ikke så rart?
Noe av det beste jeg vet er vafler med peanøttsmør på...:løperoggjemmerseg:


#28

Divine sa for siden:

Å, det er det leeenge siden jeg har smakt. Mormor brukte å servere det. Og ja, brunosten MÅ være øverst.

Mamma laget ofte brødskiver med appelsin på til meg. Kneipp, Melange margarin og tynne skiver appelsin. Eller epleskiver hvor mamma puttet ripsgelé i hullet etter kjernehuset.


#29

Sitron sa for siden:

Men syltetøy og brun/hvitost er da ikke rart.


#30

Mandino sa for siden:

Da jeg var liten var nugatti med brunost favoritten. I dag syns jeg det er ekkelt. Reagerer også på mannens favoritt - nugatti med banan.


#31

Alexy sa for siden:

Makrell i tomat med sylteagurk og majones.:nam:

Kaviar, majones og hvitost er jo kjempegodt!


#32

Enhjørning sa for siden:

Uhm, men det er jo kjempegodt! :glis:
(Nugatti og banan, altså)


#33

malena sa for siden:

Klementinbåter med majones på grovbrød. Snadder.


#34

Ginger2 sa for siden:

Brunost med agurk er en favoritt mange rynker nesen av, men det er kjempegodt og anbefales!

En annen favoritt er "flykrasj": Makrell i tomat med majones og agurk.
Banan er godt på søtt pålegg (sjokopålegg eller syltetøy)
Egg er godt på saltmat


#35

malena sa for siden:

:nikker:

Kom på en ting til. Bananbiter blandet med rømme. :nam:


#36

Blåbær sa for siden:

Noen venninner av meg hevder at det er voldsomt godt med majones og banan på skive, jeg nekter å smake!

Selv liker jeg varme ostesmørbrød med leverpostei og ost.
Mange syns det er rart.


#37

Fadese sa for siden:

I den grad brunost + sirup og brun- eller hvitost + syltetøy kan sies å være rart ...
Svigerfar er er veldig glad i italiensk salat med syltetøy. En snodig kombinasjon, men det smaker ikke ille.


#38

Enhjørning sa for siden:

Å, ja, jeg glemte jo å nevne husets store slager:
Varme ostesmørbrød med kaviar! :glis:


#39

Evita sa for siden:

Mannen spiser salami med kaviar oppå :skremt:


#40

Enhjørning sa for siden:

Og to liter melk til da, eller? :skremt:
Må jo bli usannsynlig tørst av det der...


#41

Misteri sa for siden:

Du er den andre personen jeg noensinne har hørt liker det. Trodde det bare var meg som likte det.

Ellers spiser jeg egg med dressing på. Eller hvitost med kaviar. Banan med syltetøy er også kjempegodt. Eller favoritt er leverpostei med majones og sprøstekt løk.


#42

Kaktus sa for siden:

Jeg synes det er godt med brunost og syltetøy, men det er visst ikke sært.

Snuppa prøver ut litt forskjellige komboer om dagen, og favoritten var brunost med sennep. :urk:


#43

Señora sa for siden:

En kollega av meg spiser de rareste kombinasjoner. Den rareste er:

Skive, smør, sursild, bringebærsyltetøy og majones.


#44

Che sa for siden:

Bruost og søtt pålegg - det være seg både honning, banan eller syltetøy er helt legalt spør du meg!

Svogeren min bruker kaviar på bruost. Det er kvalmt.

Jeg er ikke så sær på påleggsfronten, men synes vannmelon med chillisaus (uten salt i) er kjempegodt. Det har jeg lært i Mexico.


#45

tiddelibom sa for siden:

Da jeg var liten, var det veldig stas med brunost og kaviar sammen. Grøsser når jeg tenker på det nå. Men jeg ser jo av Bauches innlegg at det forekommer også andre steder.

En kollega av meg spiser banan med pepper på. Synes det også er sært.


#46

Chanett sa for siden:

Som barn spiste jeg hvitost med majones og banan med majones. Nå gjør jeg ikke det lenger.


#47

Mamma Rosa sa for siden:

Her var det mye rart.:eek: Jeg er småkvalm fra før av så nå orker jeg ikke lese hele tråden.

Jeg er ganske kjedelig sånn sett. Det rareste jeg spiser på skiva er kanskje kaviar med gulost over. :kjedelig:


#48

Miromurr sa for siden:

At jeg spiser brunost med paprika er det merkelig nok mange som reagerer på. Det som er så godt!


#49

Dixie Diner sa for siden:

Vet ikke om det er så merkelig, men jeg har rå hvitløk på mye, feks. oppå makrell i tomat, tunfisk og lignende. Godt for både gane og helse. :D


#50

Aminta sa for siden:

Jeg spiser skive med brie og bittelitt øko-syltetøy på toppen.
Jeg synes det var skikkelig sært første gang jeg så det, men så smakte jeg, og det er jo veldig godt.

Også spiser jeg cream cheece and spaghetti sandwich, det lærte jeg i Australia som liten. Det er naturell smøreost og spaghetti i tomatsaus mellom to skiver som man tar i toasteren. Det trodde jeg også var skikkelig "yuck" før jeg prøvde. Det er lenge siden sist da, det er jo trossalt ikke mye lavkarbo-vennlig.
(Jeg klarer dog ikke å venne meg til Vegemite, enn om jeg er vokst opp med det praktisk talt, det smaker ugh.)


#51

Dixie Diner sa for siden:

Brie og syltetøy er jo en helt vanlig kombinasjon. Jeg MÅ ha eple- eller pæreskiver eller evt. oppdelte druer oppå brien, ellers smaker det ikke like godt. MMm gleder meg til denne ungen er ute og jeg kan spise brie igjen!


#52

Kula sa for siden:

Peanøttsmør med jordbærsyltetøy er jo en schlager. Kjempegodt og ikke sært. Appelsinmarmelade og brunost er heller ikke sært.

Men varme ostesmørbrød med kun brunost er kanskje litt kvalmt.

Jonas spiser agurk på absolutt alt.


#53

Slettet bruker sa for siden:

Brunost med tomat er nyyydelig (med salt og pepper på tomaten). Brunost med agurk eller paprika er også veldig godt. :D

Forresten er det også veldig godt å ha rømme og sukker på brødskiva.


#54

Nebbia sa for siden:

Ikke pålegg akkurat, men da jeg var russ fikk man et eller annet i lua for å spise softis med spøstekt løk, ketchup og sennep. En kamerat av meg syntes det var så godt at han ikke nøyde seg med den ene isen.


#55

Nelly sa for siden:

Ja jeg også ble overrasket når noen reagerte på det, trodde alle gjorde det jeg. Agurk på brunosten er også godt.

Så er det digg med fersk sopp med rømme og masse pepper på skiva!



#57

Apple sa for siden:

Broderen, du her??


#58

Maverick sa for siden:

Hvorfor leste jeg denne tråden? :kvalm:


#59

IOA sa for siden:

Min kjære serverte meg frokost på senga første gang jeg overnattet hos han: Makrell i tomat med kaviar i tjukke striper på.:eek:

Han spiser også kokt skinke med brunost på. "Ost er ost".

(Unnskyldningen for hans manglende hemninger på påleggsfronten er at han kommer fra et land der man ikke spiser særlig mye brødmat.)


#60

Hyacinth sa for siden:

Ost og syltetøy/ frukt er vel ikke rart? Det passer jo godt sammen, enten det er Brie, blåmugg eller Novegia.

Brunost er også godt med syltetøy. Det er jo heller ikke det minste merkelig, siden brunost er noe søtt kliss det også. Jeg forestrekker bringebær til brunost og jordbær til hvitost. På blåmugg har jeg aprikos og på Brie hva som helst.

Det er heller ikke merkelig med peanøttsmør med syltetøy. Salte nøtter og frukt/ bær er en fin kombinasjon.

Noen (jeg sikter ikke til dere her inne, men folk jeg kjenner IRL) er så trangsynte og kresen og lite villige til å prøve nye smakskombinasjoner at jeg blir helt matt.

På skinke har jeg dog ikke syltetøy, men ofte chutney, og det er jo ikke annet enn krydret syltetøy.


#61

Pipling sa for siden:

brunost med eplegele :nam:

Rareste jeg har hørt om er nugatti med egg oppå :eek:

..men jeg synes rømme og syltetøy er en sær kombinasjon, selvom de fleste digger dette..


#62

Divine sa for siden:

Ja, det er nammenam. Men jeg trodde ikke det var en rar kombinasjon?


#63

annemede sa for siden:

Brunost med italiensk salat.


#64

annemede sa for siden:

Noe som er kjempegodt er peanutsmør og nugatti på kneippbrød eller knekkebrød, og så med lettmelk til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.