Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaniljeessens/vaniljestang

#1

Sue sa for siden:

Fant en oppskrift på en sjokoladeostekake jeg kunne tenke meg og prøve ved en passende anledning, men det skal være vaniljeessens i den. Jeg vet ikke hvordan vaniljeessens smaker, men romessens er iallefall skikkelig ekkelt... Kan man bruke vaniljestang og skrape ut frøene istedet? Hvordan brukes vaniljestang i forhold til essens? Evt er vaniljeessens godt å bruke i kaker?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde brukt vaniljestang om jeg hadde det, det smaker bedre. Jeg elsker vanilje så jeg hadde nok brukt en hel stang (skrapet ut innholdet og blandet i røra). Har brukt vaniljeessens med godt resultat også, men jeg foretrekker vaniljestang i pulverform eller som stang, eller evt. vaniljeekstrakt (fra USA).


#3

Sue sa for siden:

Ok, takk! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.