Sitron sa
for 17år siden:
Smakt det? Det er så utrolig godt. Fikk det på noe brødmatgreier på en kafé her og fikk han til å bestille noen glass til meg. Så nå blir det nammenam på salater, i marinader og alt. Det er visst særdeles godt på lammelår, men det spiser jeg ikke uansett, men kanskje andre kan få et tips. ;)
Beckett sa
for 17år siden:
Hva er det?
Sitron sa
for 17år siden:
Det er godt, det er hva det er.
Det er noe grønn guffe på glass.
kyrresgjestebud.blogspot.com/2007/08/ramslk.html
Dixie Diner sa
for 17år siden:
Jeg smakte soyanøtter (som er veldig godt) med ramsløksmak en gang og de var ganske greie. Må nesten prøve den guffa der, for jeg elsker jo løk i ALLE varianter.
Sitron sa
for 17år siden:
Jeg liker derimot IKKE løk, men dette her er himmelsk.
Beckett sa
for 17år siden:
Ramsløk vokser visstnok vilt over store deler av norge og var mye brukt i mat før i tiden. De siste årene han noen folk fra hardanger begynt å selge den på små glass som en slags puré. Før var den bare tilgjengelig på diverse gårdsutsalg men nå har den dukket opp på flere og flere butikker rundt om i landet.
Ramsløk kan minne litt om hvitløk, og kan brukes til så mangt. Den fungerer utmerket godt som en erstatning for pesto. Bland en par teskjeer med litt smør og du har en herlig variant av hvitløks/urtesmør til baguetter eller på biff. Den fungerer også utmerket som en liten ekstra smaksetter på sauser og i supper.
Ramsløk kan ha en litt dominerende smak, så om du skal bruke den som tilsetning kan det være smart å vise litt forsiktighet.
Dette må jeg prøve. :nam:
malena sa
for 17år siden:
Takk for tips, Sitron! Ser veldig spennende ut. :nikker:
Noba sa
for 17år siden:
Jeg har et glass stående som jeg kjøpte på ferie i sommer, men har ikke brukt det enda.
Arona sa
for 17år siden:
ligner litt på det engelskmennene kaller "wild garlic".... kan det være noe i det? :vetikke:
Arona sa
for 17år siden:
Fant dette bildet med google, ser ut som det samme, ikke sant?
Fibi sa
for 17år siden:
Sånne blomster har farmor masse av i kolonihagen. Jeg har aldri helt sett poenget med dem, siden de stinker løk, men nå skjønner jeg litt mer. :knegg:
Tammen sa
for 17år siden:
Arona sa:
ligner litt på det engelskmennene kaller "wild garlic".... kan det være noe i det? :vetikke:
Det er det samme ja :jupp:
Se bare her