Vi baker brød flere ganger i uka, 3 om gangen. Om det er billigere? Tja, har aldri regnet på det, men det metter mye mer, og jeg synes det smaker mye bedre. Vi bruker ikke kjøkkenmaskin, så ja, det går fint.
En enkel og grei oppskrift:
6 dl vann
6 dl lettmelk
varmes til 37 grader
1 pk. gjær
1200 g. hvetemel
600 gram grovt mel - jeg bruker litt forskjellig: havregryn, grov rug, grov hvete, solsikkefrø, linfrø
litt salt
en god dasj olje
Blande, heves i ca 2 timer, bakes ut og heves mens ovnen varmer til 250 grader. Stekes neders i 40 minutter.
Baker stort sett brød annakvar dag. Lager to om gongen og det går eit for dagen. Om det er så masse å spare på det veit eg ikkje. Men eg veit i alle fall kva som er i brødet og det metter bra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.