Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Urtepotter

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Er det nokon som har nokre lure ideer på korleis oppbevare urteplanter på kjøkkenet ?

Har igrunn berre eit karmen på eine kjøkken vinduet som er brukandes til slikt, og der er ungane kjappe med å plukke ( demontere )

Håper på tips, bilder og lure ideer.



#3

Ru sa for siden:

Dulter på Nabojenta. :dulte:
Eva Solo sine urtepotter er geniale. :nemlig: (De har de overalt har jeg følelsen av. Eva Solo-stæsj er ikke vanskelig å få tak i.)


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Åhh, dei var fine. Men dei koster vel og desse



#6

Hjertensfryd sa for siden:

Blir litt det når ein skal ha nokre. Sånn ca 4-5 stykker. Det har me desverre ikkje råd til.


#7

Nabojenta sa for siden:

Kjøp ein no, to då og resten seinere.

#8

Hjertensfryd sa for siden:

Får høyra med mannen. Akkurat no er det han som har pengane, spørst om han ser poenget med slike poter.


#9

Ru sa for siden:

Man fyller vann i nederst, når det nærmer seg tomt fyller man på.
Enklere kan det ikke bli, og det må da mannebeinet skjønne også! :knegg:


#10

Candy Darling sa for siden:

Eller en litt fin verandakasse, f.eks. i sink, også setter man bare mange nok oppi uten ekstra jord. Det viktigste er at de får vann fra "skålen" og ikke på jorden.

Også holder man ungene unna. :kræsjbombæng: :humre:


#11

Balanse sa for siden:

Siden du har lite plass til potter kan jeg tipse om noen geniale potter som man fester i selve vinduet med sugekopper. De er laget spesielt for urteplanter som trenger mye lys.

Om tipset er så nyttig vet jeg ikke, jeg kjøpte i London for flere år siden og husker ikke hvor - skal lete litt på nettet.
Lagt til:
Lurer på om det er disse:


#12

Magica sa for siden:

Urter kjøpt "ferdig" på butikken etc kan være vanskelig å få til og leve. Som noen sier er det veldig viktig at de får vann underfra. Det er de vant til fra oppveksten sin. :) Det jeg gjør som er veldig billig er at jeg tar noen små runde dype skåler jeg har i kjøkkenskapet og setter potta rett oppi. Fyller vann i skålene slik at de får vann underfra.

Velger du å så frø selv (det er tid for det nå snart) er det mye større sjanse for suksess og overlevelse. Da trenger du heller ikke vanne underfra, så en helt vanlig potte gjør susen. Vi hadde f.eks en basikilumskog i en verandakasse (som stod inne i vinduet) i år, og det er deler av den som lever enda, nesten et ÅR seinere.


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Balansekunstneren: Dei var midt i blinke. Slike vil eg ha :nikker:

Me kjøper på butikk om vinteren, sår om våren, har ute og i drivhus om sommaren og høsten.
Me bruker det masse og eg elsker lukta av ferske krydder planter.

Er klar over at planter frå butikk er vanskelig å holde, men dei duger. Har klart å holde dei i mangen månader. Så lenge ungane holder seg vekke i alle fall.


#14

Eia sa for siden:

Åh! De var praktiske, Balansekunstneren. Disse kunne jeg tenkt meg! Noen som vet om de er å få tak i her til lands?



#16

Balanse sa for siden:

Den som venter på noe godt :secret:

Nei, her må jeg melde pass. Litt detektivarbeid på nett får meg til å lure på omdisse ikke er i produksjon nå lenger. Jeg så at noen kommenterte sugekoppene i et amerikansk hageforum, og mente at de ikke var gode nok. Kanskje det er problemet? Men jeg har ikke hatt problemer med mine.


#17

Margareth sa for siden:

Skulle gjerne hatt urtepotter i vinduskarmen, men etter mange forsøk, gir jeg prosjektet opp. Jeg får bare massevis av "utøy" oppi dem. Kan ikke bruke slikt noe i maten heller. Hvordan gjøres det egentlig? Må man kjøpe nytt hele tiden og late som om det er den gamle potta hele veien? Er det slik de gjør det på tv? ;)


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Har funne ut at mynte er ein plante som ein ikkje kan kjøpe. Eg elsker å ha mynte i hus om sommaren, men den kan kun stå ute. Den er bestandig full i lus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.