Hva er din favoritt?
Begynner å bli litt lei av den jeg alltid lager, som består av ris, løk, gulrot, kokt skinke og omlelett i små biter, salt, pepper og litt sukker.
Har lyst på hjemmelagde vårruller med stekt ris i dag. :ja:
Gulrot, erter, løk, revet grillet kylling, reker, egg, litt sesamolje, litt øystersaus, litt salt og sukker, litt soyasaus.
Risen mååå være fra dagen før.
HAr heller aldri verken laget eller spist stekt ris men husker da stedatter var yngre så spiste hun alltid det når hun var på sydenturer med mamman sin.. livredd for magesyke...
Vi har ofte ris igjen etter middag så kanskje det ville være en idè som restemat neste dag..
Vil også gjerne ha oppskrift om noen har en å dele?? eller er det så enkelt som å steke den i pannen - rett og slett? :cool:
Jepp, så enkelt er det.
Når det i oppskrifter står 2 egg, kan det bety at eggene vispes inn i risen, eller stekt som omelett som du skjærer opp i små firkanter etterpå. Jeg liker det siste best.
Du tar det kjøttet du vil bruke og deler i fine biter. Grønnsaker (jeg er så enkel at jeg bruker bare amerikans blanding. Så steiker du kjøttet og grønnsakene. Etter litt (som med wok) hiver du oppi riser. Krydrer litt (sikker mange bedre tips enn jeg kan komme med i tråden her) når riser har fått litt farge og er varm hiver du oppi et eller to piskede egg og steker det inn i risen. Soyasaus må være med og.
Min stekt ris er noko slikt. Den "avanserte" er kylling filet skåre i biter og marinert litt. Ris er kokt med gurkemeie for at den skal bli gul og kul ( ungane eter meir då )
Så har eg mais, gulerøtter, sukkererter, vannkastanjer, bambusskudd, bønnespirer, paprika og muligens andre ting eg har i hus. Har som regel ikkje alt dette oppi ein og samme. Men dette er ting eg bruker ofte.
Har eg ikkje marinert kylling eller kylling, bruker eg ofte ein skinkeboks. Hender eg bruker svinekjøtt, men ungane eter ikkje kjøtt, så det er heller skjeldent.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.