Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stekt ris

#1

Benzo sa for siden:

Hva er din favoritt?
Begynner å bli litt lei av den jeg alltid lager, som består av ris, løk, gulrot, kokt skinke og omlelett i små biter, salt, pepper og litt sukker.
Har lyst på hjemmelagde vårruller med stekt ris i dag. :ja:


#2

Søster sa for siden:

Reker, grønne erter, stimlet svinekjøtt, masse fersk ingefær (paste går fint) og soyasaus.


#3

Blåbær sa for siden:

Gulrot, erter, løk, revet grillet kylling, reker, egg, litt sesamolje, litt øystersaus, litt salt og sukker, litt soyasaus.
Risen mååå være fra dagen før.

Hmm, lenge siden jeg har hatt dette...


#4

~TM~ sa for siden:

Eh... jeg har aldri laget stekt ris, hvordan gjør dere det? :domm:


#5

GinaK sa for siden:

HAr heller aldri verken laget eller spist stekt ris men husker da stedatter var yngre så spiste hun alltid det når hun var på sydenturer med mamman sin.. livredd for magesyke...
Vi har ofte ris igjen etter middag så kanskje det ville være en idè som restemat neste dag..

Vil også gjerne ha oppskrift om noen har en å dele?? eller er det så enkelt som å steke den i pannen - rett og slett? :cool:


#6

Erica sa for siden:

Hva slags ris bruker dere?


#7

Benzo sa for siden:

Jepp, så enkelt er det.
Når det i oppskrifter står 2 egg, kan det bety at eggene vispes inn i risen, eller stekt som omelett som du skjærer opp i små firkanter etterpå. Jeg liker det siste best.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg vil også gjerne ha en oppskrift. Dette er noe jeg bare spiser når jeg er på thairestaurant.


#9

Benzo sa for siden:

Risen i mitt første innlegg, lærte jeg av en vietnamesisk nabo, kjempegodt.


#10

Inagh sa for siden:

Etterlyser en "stekt ris for dummies". :jomfru:


#11

Isolde sa for siden:

Du tar det kjøttet du vil bruke og deler i fine biter. Grønnsaker (jeg er så enkel at jeg bruker bare amerikans blanding. Så steiker du kjøttet og grønnsakene. Etter litt (som med wok) hiver du oppi riser. Krydrer litt (sikker mange bedre tips enn jeg kan komme med i tråden her) når riser har fått litt farge og er varm hiver du oppi et eller to piskede egg og steker det inn i risen. Soyasaus må være med og.


#12

Line sa for siden:

Jeg steker det jeg vil ha av kjøtt og grønnsaker i pannen, tilsetter ris (bruker jasmin ris) et par tre egg, soyasaus og krydder.


#13

Inagh sa for siden:

Dette skal jeg forsøke! :nam:


#14

Irma sa for siden:

Min favoritt er denne. :nam: (Nr. 2 i innlegget.)


#15

Benzo sa for siden:

Den skal prøves neste gang, Irma.


#16

Irma sa for siden:

Vi har forresten gått over til å bruke to egg i steden for ett slik oppskriften sier. Jeg synes egg i stekt ris er skikkelig digg.


#17

Benzo sa for siden:

Ok, jeg liker egentlig stekt egg i biter best, men mulig jeg har vært uheldig før. Skal lage det selv, blir sikkert bedre da. :glis:


#18

Isolde sa for siden:

Irma: det er jo nesten amerikanskblanding det der!


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Min stekt ris er noko slikt. Den "avanserte" er kylling filet skåre i biter og marinert litt. Ris er kokt med gurkemeie for at den skal bli gul og kul ( ungane eter meir då )

Så har eg mais, gulerøtter, sukkererter, vannkastanjer, bambusskudd, bønnespirer, paprika og muligens andre ting eg har i hus. Har som regel ikkje alt dette oppi ein og samme. Men dette er ting eg bruker ofte.

Har eg ikkje marinert kylling eller kylling, bruker eg ofte ein skinkeboks. Hender eg bruker svinekjøtt, men ungane eter ikkje kjøtt, så det er heller skjeldent.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.