Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Algarve

#1

Storm sa for siden:

Vi vurderer å bestille en charterreise til Algarve første uka i juni. Noen som har vært der og kan dele erfaringer? Hotellet ligger et lite stykke utenfor Albufeira, er det en koselig by? Klima i starten av juni? Kan de mat og vin i Portugal? Er folk generelt hyggelige?


#2

Alfa sa for siden:

Eg har vore i Algarve, og vi budde på eit hotell litt utanfor Albufeira. Eg syntes det var veldig fint, og hadde ein flott ferie. Eg anbefalar båttur langs kysten for å få oppleve dei fantastiske klippene.


#3

Mikkeline sa for siden:

Mat og vin kan de definitivt. Jeg syntes folkene generelt var veldig hyggelige (vi var i Alvor, ikke Albufeira).

Det eneste ankepunktet jeg hadde med Portugal var at det var fryktelig kaldt i vannet. Vi var i august, og ikke juni så mulig at det er annerledes da. Jeg elsker å bade i havet, men vil ha litt temperatur. Denne ferien hadde vi tilgang til en nydelig strand, men vannet var for kaldt etter min smak.


#4

Storm sa for siden:

Tusen takk for svar! Høres bra ut!

Nå ser det ut til at det evt blir tur i månedsskiftet juni/juli istedet. Er det typisk Middelhavsklima der (trykkende varmt), eller er det mer som Kanariøyene som har mer jevn og behagelig temperatur det meste av året?


#5

Tjorven sa for siden:

De kan definitivt vin, men mat er de bare brukbart gode på. Litt for kjedelig etter min smak. Jeg var gravid da vi var der, så vinen fikk jeg ikke testet, men mannens gledesutbrudd gjorde meg meget misunnelig.

Siden Algarve ligger rett ut mot atlanterhavet er det vel aldri veldig varmt i vannet, men strendene er flotte. Jeg var der i begynnelsen av september og badet i havet uten problemer, så jeg tror det gjelder å ikke være for godt vant.

Albufeira er en fin liten by. Vi bodde midt i byen, men var da også barnløse da vi var der. Det er forholdsvis mange turister (særlig engelskmenn), men det er altså en fin by.


#6

Miss Norway sa for siden:

Jeg synes Algarve er fantastisk. Pga den kjølende atlanterhavsvinden er det behagelig friskt varmt, som på en god VARM norsk sommerdag. Og varmere i vannet enn hjemme, men ikke alltid mangeogtyve grader. Nydelig viner (jeg er spesielt glad i Vino Verde) og masse god sjømat - dog ikke like lett å få tak i god "internasjonal" mat.


#7

Frost sa for siden:

Jeg har vært i Portugal flere ganger. Elsker landet. :hjerter:

Har ikke vært i Albufeira.
Har vært i Alvor. Det var veldig bra der den gang. Er noen år siden nå.

Vi synes maten var veldig god. Menneskene var strålende - hyggelige og behagelige.
Som Miss Norway nevnte var sjøbrisen veldig deilig. Vi var der i juli og august og da var det egentlig veldig varmt.

Anbefaler en dagstur til Lisboa. Den tok vi første gang vi var der. En uforglemmelig opplevelse. :elsker:

Tror jeg må reise til Portugal igjen snart. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.