Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Poll: Hvordan setter dere inn bestikk i oppvaskmaskina?

Hvilke vei setter dere bestikket i oppvaskmaskina?

  • Skaftet opp
    12 stemmer
  • Skaftet ned
    48 stemmer
  • Noen typer opp, noen ned
    18 stemmer
  • Helt tilfeldig
    11 stemmer
  • Har ikke oppvaskmaskin
    2 stemmer
  • annet
    2 stemmer
#1

Svanen sa for siden:

et dumt spørsmål... hehe... Mye en skal lure på, altså:

Hvilken vei setter dere bestikket i oppvaskmaskina?
skaftet opp, ned eller begge deler?
Har du i så fall en grunn eller forklaring på hvorfor du gjør det du gjør?

(får vel prøve meg på min første poll, nå som jeg har rundet 200 innlegg....)


#2

Albertine sa for siden:

venter på pollen


#3

Fluke sa for siden:

Har vi ikke hatt denne før? :gruble:

Jeg setter kniver med spissen ned og gafler med taggene opp.


#4

kokosbolle sa for siden:

Svarte skaftet ned, men akkurat nå har vi oppvaskmaskin med bestikkhyle øverst og der ligger alt. Det er supert og det blir plass til mer i bunn.

Men dersom jeg setter inn i en oppvaskmaskin med bestillholder i bunn, er det med skaftet ned. Det terpet mamma på så lenge jeg bodde hjemme :p


#5

Svanen sa for siden:

Da mellomste skulle hjelpe å rydde ut i dag syntes hun det var så vanskelig, fordi hun ikke ville ta på der vi spiste av (altså vi setter skaftet ned)... Fornuftig det egentlig, men jeg har alltid gjort det slik. Tror jeg må gjøre et lite eksperiment, se om det blir like rent begge veier:undrer:

Mulig det har vært en slik poll før, beklager, beklager, men jeg har ikke vært her i evigheter;)


#6

Helle sa for siden:

Annet... Har bestikkskuff.


#7

Honda sa for siden:

åh hørtest genialt ut:riktig:


#8

Nessie sa for siden:

Jeg hadde en poll på dette i høst. :stolt:


#9

Stompa sa for siden:

Skaftet ned fordi jeg innbiller meg at den delen som stikker opp blir reinest. :knegg: Eneste unntaket er biffkniver, for de er det så fort gjort å stikke seg på.


#10

Carrera sa for siden:

Det meste går med skaftet ned, men jeg har noe bestikk som ikke går an å sette den veien, pga tykt skaft. Har hurv med hull for en og en ting.


#11

Propella sa for siden:

Jeg mener at det står i det der heftet, som følger med nye tekniske dupiditter, at bestikkene skal settes i bestikkholderen med skaftet ned. :vetikke:


#12

Myrsnipa sa for siden:

Helt tilfeldig. Og jeg klarer ikke å slutte å undre meg kraftig over alle "regler" folk har for seg selv. Måten dopapir henges opp på, og rekkefølgen man henger opp tøy på osv osv. Jeg gir bæng. Eller faen, som jeg ville sagt høyt.


#13

Nessie sa for siden:

:eek:

:fnise:


#14

Interference sa for siden:

Skaftet ned fordi det samler seg masse bakterier i bunnen av kurvene man setter bestikket i.


#15

Alfa sa for siden:

Slik gjer eg det også.


#16

maggypop sa for siden:

Skaftet ned. Hvis noen har stukket gaflene nedi med taggene først, snur jeg dem :nemlig:


#17

Myrsnipa sa for siden:

:dåne: Det kaller jeg å lage seg ekstraarbeid.


#18

Blånn sa for siden:

Bestikk settes med skaftet ned bortsett fra skarpe kniver om settes med skaftet opp etter at jeg tredde meg selv på en kniv før jul for 2 år siden.


#19

amor sa for siden:

Jeg setter bestikket inn med skaftet ned.


#20

Knerten sa for siden:

Jeg setter alt med skaftet opp. Dette etter å ha lest om to enkelttilfeller som hadde dødd etter å ha falt ned på en kniv som sto med spissen opp i bestikkskuffen.
Det skal selvfølgelig godt gjøres å dette/besvime ned over bestikkskuffen, men det koster meg nada å sette de med spissen ned. Så da gjør jeg det.

Men jeg er veldig nøye med å ikke ha så mye i hver skuff av gangen. Og alt blir rent. Hver gang.


#21

Mamma Rosa sa for siden:

Alltid med skaftet ned.

(..og dorullene MÅ henges utover. Er jeg på besøk tar jeg ikke fem øre for å snu de riktig vei.)


#22

LilleLeo sa for siden:

Samme her. :humre:


#23

Inagh sa for siden:

Jeg setter bestikket med skaftet ned. Dette gjør jeg ene og alene fordi jeg lærte at "slik skal det gjøres" den stunden jeg jobbet på et konferansehotell/cateringkjøkken.


#24

Agurke sa for siden:

Skaftet ned.:nemlig:


#25

Trolljenta25 sa for siden:

Selvfølgelig med skaftet ned, tenk på alle bakteriene i bunnen av kurven. Spisse kniver går med tuppen ned. De samler selvfølgelig ikke bakterier fra bunnen av kurven. :dåne:


#26

Tammen sa for siden:

:highfive:
Som jeg skulle skrevet det selv!


#27

MokkMokk sa for siden:

Skaftet ned, siden jeg innbiller meg at det blir renest da. Man er da ren på fingrene når man tar ut av oppvaskmaskinen, så om jeg tar i "spisesiden" av bestikket så syns jeg ikke det gjør noe. Holderen kan jo dessuten tas ut, og er den veldig full hender det ofte jeg rett og slett tømmer innholdet på benken og legger det i skuffene derfra.


#28

DM sa for siden:

Før satt jeg skaftet opp for at man ikke skulle stikke/skjære seg, men nå stikker jeg skaftet ned for å sikre at det blir skikkelig rent. Som en regel, men ingen regel uten unntak.


#29

Frantzen sa for siden:

Tvilling melder seg :dulte:


#30

Maysen sa for siden:

Her er det konsekvent skaftet ned, siden jeg innbiller meg at bestikket blr reinest på den måten.;)


#31

LaLuna sa for siden:

Vi har ikke oppvaskmaskin.


#32

Vito sa for siden:

Signerer :)


#33

-ea- sa for siden:

:eek:


#34

Appelsin sa for siden:

Skaftet ned. Det lærte jeg av mine foreldre da jeg var 10 og vi fikk oppvaskmaskin :cool:
Men ting som kan stikke, setter jeg ned med skaftet opp.


#35

Azi sa for siden:

Skftet ned. Pluss ingenting skal bli blandet i sammen. Skjene en plass. Gafflene en annen osv.


#36

Hønemor! sa for siden:

Skaftet opp av den enkle grunn at vi har bublorbestikket til IKEA og hvis skaftet står ned så renner det vann inn i skjøten og limet løsner slik at bestikket blir slarkete og løsner.

Men det med bakterier, de er vel døde etter 1 1/2 - 2 timer i maskinen?
Det bør heller ikke være noe problem hvis man skyller alt før det settes inn.



#38

Svanen sa for siden:

Har stusset litt over at mange er redd bakterier ja. Burde blitt skylt ned i løpet av den tida. Vi skyller også de grøvste restene av, ellers tetter det seg etterhvert, og bestikk-kurven blir full av matrester.


#39

Lizzie sa for siden:

Skaftet ned.


#40

Macky sa for siden:

Skaftet opp, lært det hjemmefra :)


#41

Hippie sa for siden:

Helt tilfeldig.


#42

Shakira sa for siden:

Skaftet ned på alt annet enn skarpe kniver, (biffknivene)


#43

Line* sa for siden:

Skaftet ned.


#44

Isbjørn sa for siden:

Vi setter med skaftet ned, av den grunn at vo tror det blir renere da. Vet ikke om det stemmer.

Ulempen er jo at man lettere stikker og skjærer seg på bestikket.

På noen bestikk-kurver er det hull for å putte t-skjeer oppi. Og da MÅ man sette skaftet nedi. Derfor tror jeg det er mest korrekt.


#45

Carrera sa for siden:

På jobb så satte vi alltid bestikket med skaftet opp. Dette var for å unngå at vi tok på den delen av bastikket som berører mat og munn.


#46

Appelsin sa for siden:

Jeg får fint til å "hive" dem nedi med skaftet først uten å ta der mat og munn har vært ;) - men ellers var jo tanken god.


#47

Carrera sa for siden:

Var vist mest under operasjonen ved å ta det rene bestikket ut som var tanken bak dette.

Tenkte i grunn aldri over det jeg. Gjorde bare som det ble sagt :knegg:


#48

safran sa for siden:

Skaftet settes ned, jeg syns det blir renest da. Rotkniver settes med skaftet opp, er litt skummelt å stikke seg på den når man skal sette inn noe annet. Alt blir sortert, gafler i et rom, kniver i et annet etc. Det letter arbeidet med å tømme.


#49

safran sa for siden:

Dette har vi løst ved å alltid vaske oss på hendene før vi tømmer. :stolt:


#50

malena sa for siden:

Skaftet ned.
Skarpe kniver, potetgaffelen og teskjeer med tynne skaft settes andre veien.


#51

Obelix sa for siden:

Skaftet ned. Skarpe kniver settes med skaftet opp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.