et dumt spørsmål... hehe... Mye en skal lure på, altså:
Hvilken vei setter dere bestikket i oppvaskmaskina?
skaftet opp, ned eller begge deler?
Har du i så fall en grunn eller forklaring på hvorfor du gjør det du gjør?
(får vel prøve meg på min første poll, nå som jeg har rundet 200 innlegg....)
Da mellomste skulle hjelpe å rydde ut i dag syntes hun det var så vanskelig, fordi hun ikke ville ta på der vi spiste av (altså vi setter skaftet ned)... Fornuftig det egentlig, men jeg har alltid gjort det slik. Tror jeg må gjøre et lite eksperiment, se om det blir like rent begge veier:undrer:
Mulig det har vært en slik poll før, beklager, beklager, men jeg har ikke vært her i evigheter;)
Skaftet ned fordi jeg innbiller meg at den delen som stikker opp blir reinest. :knegg: Eneste unntaket er biffkniver, for de er det så fort gjort å stikke seg på.
Helt tilfeldig. Og jeg klarer ikke å slutte å undre meg kraftig over alle "regler" folk har for seg selv. Måten dopapir henges opp på, og rekkefølgen man henger opp tøy på osv osv. Jeg gir bæng. Eller faen, som jeg ville sagt høyt.
Jeg setter alt med skaftet opp. Dette etter å ha lest om to enkelttilfeller som hadde dødd etter å ha falt ned på en kniv som sto med spissen opp i bestikkskuffen.
Det skal selvfølgelig godt gjøres å dette/besvime ned over bestikkskuffen, men det koster meg nada å sette de med spissen ned. Så da gjør jeg det.
Men jeg er veldig nøye med å ikke ha så mye i hver skuff av gangen. Og alt blir rent. Hver gang.
Jeg setter bestikket med skaftet ned. Dette gjør jeg ene og alene fordi jeg lærte at "slik skal det gjøres" den stunden jeg jobbet på et konferansehotell/cateringkjøkken.
Selvfølgelig med skaftet ned, tenk på alle bakteriene i bunnen av kurven. Spisse kniver går med tuppen ned. De samler selvfølgelig ikke bakterier fra bunnen av kurven. :dåne:
Skaftet ned, siden jeg innbiller meg at det blir renest da. Man er da ren på fingrene når man tar ut av oppvaskmaskinen, så om jeg tar i "spisesiden" av bestikket så syns jeg ikke det gjør noe. Holderen kan jo dessuten tas ut, og er den veldig full hender det ofte jeg rett og slett tømmer innholdet på benken og legger det i skuffene derfra.
Før satt jeg skaftet opp for at man ikke skulle stikke/skjære seg, men nå stikker jeg skaftet ned for å sikre at det blir skikkelig rent. Som en regel, men ingen regel uten unntak.
Skaftet opp av den enkle grunn at vi har bublorbestikket til IKEA og hvis skaftet står ned så renner det vann inn i skjøten og limet løsner slik at bestikket blir slarkete og løsner.
Men det med bakterier, de er vel døde etter 1 1/2 - 2 timer i maskinen?
Det bør heller ikke være noe problem hvis man skyller alt før det settes inn.
Har stusset litt over at mange er redd bakterier ja. Burde blitt skylt ned i løpet av den tida. Vi skyller også de grøvste restene av, ellers tetter det seg etterhvert, og bestikk-kurven blir full av matrester.
Skaftet settes ned, jeg syns det blir renest da. Rotkniver settes med skaftet opp, er litt skummelt å stikke seg på den når man skal sette inn noe annet. Alt blir sortert, gafler i et rom, kniver i et annet etc. Det letter arbeidet med å tømme.