Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smarte ting å huske på når man reiser med barn?

#1

Mikkeline sa for siden:

Vi skal snart til Thailand med en gutt på 4,5 og en jente på nesten 1,5.
Noen smarte tips, eller geniale ting vi ikke må glemme?

Vi skal ha med et lite UV-telt som hun kan leke og kanskje sove litt i på stranden. Bortsett fra det har vi vel ikke kommet på noe supersmart? :flau:


#2

Pebbles sa for siden:

Vi var i Brasil med små, og jeg husker at jeg irriterte meg over at vi ikke hadde tatt med masse solkrem. Jeg tenkte at vi ville få kjøpt der, og det fikk vi i og for seg, men ikke med veldig høy faktor. Vet ikke hvordan det er i Thailand.

Men vi hadde med UV-drakter til begge to, og det var vi veldig glade for under ekvators sol!


#3

Mikkeline sa for siden:

Godt tips! Hadde tenkt å ta med fra Norge, men kjenner jeg meg selv rett så hadde jeg sikkert beregnet for lite om jeg ikke hadde blitt minnet på det. Husker faktisk ikke hvordan det var i Thailand sist vi var der, men det er jo en ting som er virkelig kjipt å bomme på.


#4

Mikkeline sa for siden:

Zoë - hvor kjøpte dere UV-drakter? Vet du om det er mulig å få tak i på denne tiden av året?


#5

Mira sa for siden:

Ha med bleier!
Vet ikke hvordan det er i Thailand, men når vi var på Gran Canaria sist gikk vi tom for bleier. Bleiene der var så parfymerte at de måtte ligge å lufte seg lenge før jeg i det hele tatt tok de på!
Så får du masse ekstra plass i kofferten når du skal hjem. ;)


#6

petra sa for siden:

Myggkrem(middel)! Det er ikke alltid de har det for små barn så det ville jeg kjøpt og tatt med! Og gjerne øyedråper eller øyekrem for det er så lett å få øyekatar etter mye bading i basseng! God tur!


#7

Mikkeline sa for siden:

Takk for tips!

Sist vi var på Mallorca pakket vi vognen full av bleier. Det var veldig greit, de kjente merkene kostet nesten 90 kr pakken, og de andre var ikke aktuelle å bruke.


#8

Kaprifol sa for siden:

UV-drakt er nok veldig lurt, så slipper dere de verste bekymringene rundt soleksponering. Solhatt med skygge ned i nakken.

Til flyturen er det lurt med litt underholdning, kanskje lydbøker til eldste? Små ting som du pakker inn på forhånd, leker eller mat?

Kanskje dere trenger å ha med litt mat barna er vant med for sikkerhetsskyld? F.eks. grøt til minste? Vi var på Gran Canaria i november og tok med oss grøtpulver og bleier. De hadde begge deler, men bleiene lakk og grøten var med sukker osv.



#10

Pebbles sa for siden:

Til minstemann kjøpte vi på babyshop (men det var i april - vet ikke om de har i januar).
Men til eldstemann kjøpte vi på nettet - og der kan man kjøpe året rundt. Klarer ikke å huske hva nettbutikken het. de har pleid å ha stand på Foreldre&barn messa...
Kanskje du finner det om du surfer litt?

De er ikke så billige, men jeg synes virkelig det er verdt pengene. De er utrolig lette og behagelige å ha på, og tørker på et blunk etter å ha vært i vannet.


#11

Stikka sa for siden:

Bleier har de i Thailand. Mama Poky. De er veldig gode. Uansett er det greit å ta med hjemmefra. Det er billigere her og så vet man at man har plass til shopping når man skal hjem. Solkrem derimot. Vi bruker kun fysisk filter og det tviler jeg på man får kjøpt der.

Solfaktortøy er et must synes jeg. Vi har alltid med flere sett. Todelte er kjekt for da kan overdelen brukes med vanlig shorts på båttur og andre turer på dagen. Her er linker til mange nettbutikker. Ebay er også et fint sted å handle slikt. Apotek pleier også å ha slikt på sommeren. Spør om de har noe liggende bak sammen med solkremen.


#12

Mikkeline sa for siden:

UV drakt er bestilt!


#13

Kaz sa for siden:

En eller annen slags bæresak til minsten.

Støtter forslaget om lydbøker (vår 4-åring har i tillegg gameboy, den er veldig fin på tur, spesielt lange flyreiser og venting på flyplasser). Domino og Memory i miniformat er også kjekk underholdning.

:vilogsåpåtur:


#14

IOA sa for siden:

Støtter de andres forslag om UV-klær! Da vi fløy med vår snuppe da hun var 1,5 hadde vi med et sånt tegnebrett med penn som man kan stryke ut og tegne på nytt, på flyet. Stor suksess! Et firkortspill med bilder av dyr syns hun også var gøy, og et enkelt trepuslespill med 4 biter. Alt pakket inn. Helseteppe er jeg også glad for at vi tok med.


#15

GinaK sa for siden:

Aner ikke om det er stikkedyr i Thailand men ta med Eurax. Sånn klødempende middel. Og badebleier og nok av vanlige bleier. Det er iallefall veldig dyrt da vi var på Kypros.
Solkrem kjøper jeg alltid i Norge. KJøpte akkurat solkrem til 1/2 pris på apoteket her. Sånn AloVera gel for solbrent hud ville jeg også tatt med. Det reddet nok storebror sine skuldre sist vi var på tur..

Jeg kjøpte noen bodyer med kort erm og med solfaktor til lillebror i fjor. Fra merket Chiesser. Ikke skjønner jeg hvordan det kan være solfaktor i klær :o men iallefall ble han aldri solbrent på den uken vi var på tur for han hadde på body når han badet...


#16

Azi sa for siden:

Sånn pakke med pulver, der man gir til barna hvis dem er fare for å bli uttørket. Husker pokker aldri hva det heter.
paracet.
Aloe Vera
Plaster
Pyrasept.

Ja rett og slett god lager med førstehjelp ting og tang. Ikke at man forhåpligvis får bruk for det. Men greit å ha med seg enn å angre at man ikke gjorde det.


#17

Mikkeline sa for siden:

Tusen takk for gode tips, jenter! noterer så blekket spruter


#18

mamsen74 sa for siden:

GEM heter pulveret en kjøper på apoteket.
Her er det flere tips:

www.zinetravel.no/article/91

Redningsvest til barn hvis dere skal ut i båt. Det tar jo plass... Vi hadde med det til Seychellene og den ble brukt flere ganger. Kommer til å ta med når vi drar avgårde nå i febr (siden vi har blitt en til så blir det to vester, skjønner jeg må være streng med hvor mye tøy vi tar med :)).

Ellers pleier vi å ta med universalpropp (også kalt "Klasken") og småpakker med Biotex slik at man kan skylle opp tøyet etterhvert.

Ellers anbefaler jeg Biotura framfor Idoform (også melkesyretabl.). Biotura kjøpes på helsekost. Benyttes hvis magen har blitt litt urolig. Utprøvd på flere turer i India uten å bli syke... :jupp:

Småpakker med kjeks, rosiner etc.


#19

mamsen74 sa for siden:

En ting jeg glemte: God tur!!! Det kommer til å bli kjempe bra!


#20

Mikkeline sa for siden:

Det tror jeg også! ;)


#21

m^2 sa for siden:

Pute til flyturen - sånn vanlig en som man har i senga, evt også en sånn nakkestøttepute. Da blir det mye mer komfortabelt for de små å få sove og slappe av!

Bærbar PC med film og/eller spill OG øretelefoner :D
God å ha både på flyturen og for å roe litt ned med "barnetv" på hotellet.
Og ikke minst på flyplassen når flyet er forsinket. Da vi fløy hjem fra utlandet sist, satt det ca. 10 barn vi aldri har møtt før og så på Charlie og Sjokoladefabrikken sammen med lillegutt i en halvsirkel på gulvet (og noen voksne rundt) :humre:
Jeg har forresten to batterier til min bærbare...


#22

m^2 sa for siden:

skyggelue med sånn "flapp" i nakken, og solbriller, i tillegg til UV-drakten. :antisoltilbeder:


#23

turi sa for siden:

Sprit-tusj, eller annen tusj til å skrive mobilnr deres på armene til barna om dere skal på ett veldig befolket sted.


#24

Ekorn sa for siden:

Forundringsekk til flyturen! Fyll en sekk til hver av barna med aktivitetshefter, rosiner, små juspaker, lydbøker og discman, bøker, smålekerog små lekedyr. Det er en sikker vinner her i huset i alle fall!


#25

5barnsmor sa for siden:

Bæresele/bæremeis er kjempegreit på flyplasser og i land hvor man ikke kan ha med vogn på offentlig transport.

  • Husk at barnesete i taxi ofte ikke er å oppdrive i utlandet og at det også kan mangle sikkerhetsseler i baksetet.
  • Det finnes ikke nødvendigvis redningsvest i barnestørrelse på utenlandske ferger.
  • For svært mobile barn - vurder å ha dem "i bånd" på steder med mange mennesker, slik at dere ikke mister hverandre. Barn vil ikke forstå hva som blir sagt rundt dem og kan ikke forklare seg på et fremmed språk.
  • Skriv deres telefonnummer (husk landskoder etc!) og en kort beskjed på det lokale språket ("if found please call") på barnets arm med kulepenn, slik at andre kan kontakte dere, dersom de finner deres barn på avveie. Fortell barnet at de må vise fram nummeret til noen, dersom de ikke finner foreldrene.

Om flytur:

  • Barn under 2 betaler en lav pris, men har ikke krav på eget sete. De vil få egen sele, som festes i sikkerhetsselen til den voksne som skal ha dem på fanget. Fra 2 år betaler barna som oftest 80 % av normalpris og har eget sete.
  • Spedbarn bør få drikke/suge ved take off og den siste timen for landing, for å unngå vondt i ørene. Smokk er fint for de minste, større barn kan få f.eks. drops eller tyggegummi.
  • Gi nesespray, dersom barnet er tett i nesen på reisen, slik at vondt i ørene unngås.
  • Det finnes egne øreplugger for barn (og voksne), som har problemer med å utlikne trykk i ørene. Fås på apotek og på [url]www.nomaden.no[/url] (sikkert andre steder også).
  • Spedbarn kan få "basinet" på flyet, dette er en liten seng, som festes på veggen foran foreldrenes sete. må bestilles sammen med billetten, finnes bare i begrenset antall på hvert fly og passer for barn opp til 75-80 cm. Finnes på langdistansefly, har ikke hørt at det finnes på reiser innen Europa.
  • Man kan få varmet opp mat og drikke til barna ombord på flyet.
  • Det finnes om oftest stellebord på flytoalettene.
  • Ta med egne leker - som ikke lager lyd! (for ikke å gå andre reisende på nervene på lange turer). Tegnetavle er et tips. En bærbar dvd-spiller kan være en god ide for litt større barn, da filmene ombord på flyet ofte ikke er spennende for de små.
  • Vurder å ta med en sarong eller liknende, som kan legges på gulvet på flyet eller på flyplassen, så barnet har et leketeppe. De små blir lei av å sitte på fanget på lange turer, men gulvet er ikke nødvendigvis innbydende.
  • Vogn kan ofte tas med helt inn til gate. Dersom du har mellomlandinger, kan du spørre ved innsjekking om dere kan få benytte vognen også da.
  • Skader på vogn dekkes ikke alltid av flyselskap, vurder reservedeler, dersom dere skal oppholde dere lenge eller bo permanent i utlandet.

Generelt om helse på tur:

  • Sjekk tidlig om barnet trenger vaksiner. Enkelte vaksiner bør tas 2 ganger for å gi full beskyttelse, og det skal som oftest gå noen uker mellom hver vaksine. Det finnes en drikkevaksine, som skal beskytte mot "turistmage".

  • Det finnes malariamedisin for barn, snakk med reisemedisinsk senter om dette er nødvendig på destinasjonen.

  • Pupp på tur er bra! Morsmelk beskytter barnet, er alltid ferdig til servering og er trygg mat. Vurder å fullamme, dersom barnet er lite og ikke har begynt å spise mange måltider fast føde om dagen.

  • Hold neglene korte, slik at det ikke setter seg skitt under dem, særlig på barn som krabber og/eller putter hendene mye i munnen.

  • Vurder et desinfeksjonsmiddel for hendene og ha med våtservietter, slik at håndhygienen er god, særlig i forbindelse med måltider.

  • Tommelfingerregelen om mat, som sikkert alle kan: skrell det, kok det, stek det - eller glem det!

  • Hvis du er usikker på om maten er trygg å spise, så husk at frukt som oftest alltid er det, så lenge du kan skrelle den (ha med liten lommekniv). Unngå evt. frukt som epler, pærer og andre typer, som man spiser ved å bite hull i skallet. Avocado er kjempesunt, mild i smaken og enkel å ha med på tur.

  • Husk flaskevann til tannpuss og evt. vask av frukt og grønt, dersom vannet i springen ikke er trygt på reisedestinasjonen.

  • Det finnes desinfiseringsmiddel, som man kan blande i springvann, for vask av frukt og grønt.

  • Vanlig myggmiddel skal ikke brukes til barn under 3 år. Men hos [url]www.nomaden.no[/url] kan man få kjøpt et spesialmyggmiddel til de små.

  • Skal man være mye på stranda/i sola kan solfaktorklær være greit.

  • Ta med solkrem hjemmefra! I mange land er solkremene dårlige og tilsatt masse parfyme.

Her er noen råd jeg fant på et annet forum.

God tur!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.