Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingfileter - noen tips til hva jeg kan lage av dem?

#1

Mandarin sa for siden:

Har det i kjøleskapet og i ammetåken klarer jeg ikke å finne noe godt å lage av disse til i kveld.
Noen tisp?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Svi dei av, ta bacon rundt ( viss du har ) og putt dei i steikeovnen. Mens dei står der og gjer seg ferdig koker du ris og lager ein god saus til ( fløtesaus for eksempel ) Kan godt lage sukkerglaserte gulerøtter til.

Ganske kjapt og enkelt for ei nybakt 2 barns mamma ( gratulerer forresten :klem: )


#3

Mandarin sa for siden:

Tusen takk ! :klemme:
Tror det må bli noe slikt.
Eier ikke matlyst, men det kommer vel.


#4

Karamell sa for siden:

Var dette jeg skulle foreslå, men med spekeskinke fremfor bacon. ;)

Kyllingsalat.

Kyllingfilet på en sandwich med en deilig ostesmørkrem under. (Blanding av smør og kremost). Tppet med bacon, ananas eller tomat. :D


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Det er innmari godt. Kjenner igjen den følelsen av å ikkje eige matlyst når ein er heime med små. Den første tida er det liksom nok å dekke behova til den lille.


#6

pippimamma sa for siden:

Putt de i en pose, hell marinade over, knyt igjen posen og legg de i kjøleskapet til du skal steke de.

Tilbehør kan være f.eks wokgrønnsaker og nudler, stekte poteter eller ris og salat.

Du kan også steke filètene, dele de på midten og legge de i pitabrød eller lignende sammen med masse salat, revet ost og dressing.


#7

Pamina sa for siden:

Eller lage kyllingnuggets ala Nigella

Her!

Vi bruker å ha dem i ovenen, og ikke frityrsteke dem, og de blir kjempegode, og går ned på høy kant hos en lite matlysten toåring.

Bruker en blanding av creme fraiche og melk til å legge dem i før steking.

Salat og poteter eller ris til!

Det blir middag her i huset i dag!


#8

Nelly sa for siden:

Kylling med mozzarella og spekeskinke

Regn 1 kyllinfilet per. pers.
"Stranda" spekeskinke (eller annen)
Ferdig revet mozzarella
salt, pepper
olje/stekesmør

Lag et snitt i kyllingfileten slik at den får en "lomme".
I denne lommen legger du en god neve mozzarella.
Gni kyllingen med salt og pepper (ikke for mye salt, spekeskinka er salt den også)
Ta 2-4 skiver med spekeskinke og rull rundt kyllingen, prøv å få de til og overlappe hverandre. Det skal være slik at mozzarellan ikke faller ut under varming.
Ha olje/smør i en stekepanne. La det bli god varme i panna. Legg i kyllingen, brun den rundt på alle kanter (skinka blir da litt sprø). Legg over i ildfast ovn og inn i ovnen ca 20-25 min. 225 grader.

Tilbehør: Hasselbakt potet

Trenger ikke mere til nå egentlig, men jeg har også hatt soppestuing (ja ikke sopp fra boks da er dere snille ) og grønnsaker til.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Berre føye til. Viss ein lager noko tilsvarande det som eg foreslo litt lengre oppi her, så er det innmari godt med urter til. Legg heile basilikum blader mellom kyllingen og baconet ( eller skinke ) Bruk og litt i sausen.


#10

007 sa for siden:

Jeg bruker ikke mozzarella, men Tine krydder- eller urteost. Jeg pleier å surre bacon rundt.
Som tilbehør har vi fløtegratinerte poteter, grønn salat og steikt sopp/bacon/løk/paprika.


#11

Sitron sa for siden:

Legg de i marinade av olje, hvitløk, chilipuré og krydderier. Stek de sammen med sopp, aubergine og squash. Servér med couscoussalat.


#12

LilleRosin sa for siden:

Ildfast form med olivenolje i. Legg på fileter, bre et lag pesto på hver filet. Server med fersk spaghetti eventuelt ris. Grønn salat, eventuelt grønnsaker til.


#13

turi sa for siden:

Skjær de opp i ganske store biter, dypp de i creme fraish(skrives det sånn?) så i knust Ritz, legg de på ett stekebrett og stek de i ovnen i ca 15 min i 180 grader.

Serveres med ovnstekte poteter og salat. KJapt, enkelt og godt.


#14

Slettet bruker sa for siden:

stek dem hele, krydret med salt og pepper.
Riv opp salat med mye smak (ruccola, hjertesalat m.v.), dandér dette på tallerkener.
Smørstek blandet sopp (østerssopp, smaksschampignoner, kantarell). Legg dette porsjonsvis oppå salatbladene.
Lag en vinaigrette av en nøytral olje, dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper, og ta litt oppå soppen (det går med ganske mye olje). Skjær kyllingbrystene i skiver, og anrett dem oppå. Ha resten av vinaigretten på toppen.
Ett kyllingbryst holder normalt til hovedrett for en person, sammen med soppblandingen.

Vanvittig godt.


#15

Mandarin sa for siden:

Da blir det nuggets med ris og salat til.
Men her var det jo masse annet godt også. Takk igjen!

:klem:


#16

Camomilla sa for siden:

Mmmmm... Dette skal prøves i morgen når vi får svigers på besøk.


#17

Mikkeline sa for siden:

Jeg pleier å fylle dem med en blanding av most fetaost og fersk spinat. Surrer en spekeskinke rundt. Nydelig!


#18

Joika sa for siden:

Flatbank de og fyll de med pesto, soltørket tomat og fetaost. Brett en gang og stek i ovnen. Server med bulgur og salat.


#19

Trolljenta25 sa for siden:

Kanskje litt sent, men hvis du står i samme situasjon igjen:

Legg de i ildfast form, ha på krydder, hell over et glass salsa og revet ost på toppen. Stek i ovnen på 220 grader i ca. 25 min. Server med ris og salat eller hvitløksbrød. Knallgodt og lettvint!


#20

Nelly sa for siden:

Denne er super god og enkel
[color=#000000][/color]
Kylling-gryte
4.pers…tror jeg

1 hel grillet kylling
1 rød paprika
100 g bacon
1 liten purre
4-5 ferske sjampinjong
3-4 dl fløte
Salt og pepper

  • Rensk og riv kyllingen i biter.
  • Del opp bacon og grønnsaker i små biter
  • Kok fløte og grønnsaker sammen til grønnsakene er møre.
  • Stek bacon til det blir sprøtt.
  • Kyllingen has i tilslutt
  • Smak til med salt og pepper
  • Så toppes gryta med ferdigstekt bacon
    Server med ris og salat

#21

Skilpadda sa for siden:

Skjær i tykke strimler, stek i varm olje sammen med noen never cashewnøtter og eb pakke babymais, ha i et par spiseskjeer ajvar (eller rød pesto) og passe mye matfløte eller creme fraiche, kok inn litt, server med brun ris og brokkoli.


#22

Mandarin sa for siden:

Prøver dette i dag.:dulte:


#23

Mandarin sa for siden:

Ajvar har jeg ikke. Det får man kanskje ikke på Meny heller?
Men er rød pesto like godt til denne retten tro? Har du smakt med rød pesto også Skilpadda?


#24

Skilpadda sa for siden:

Ja, jeg har laget omtrent det samme med rød pesto, det blir også godt. :) Bruker kanskje litt mindre av den, da den smaker mer enn den milde ajvaren jeg pleier å kjøpe.


#25

Mandarin sa for siden:

Det ble veldig godt !:dulte:
Takk for oppskrift!


#26

Meta sa for siden:

Har du noe olje på dem da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.