... skal man gjøre minst to ganger i året, har min venninne Scarlettaaahh nettopp lært. Hun som har bodd hjemmefra siden hun var nitten og eid X antall frysere.
Selvavrimende refererer nemlig til kjøleskapet, og ikke til fryseboksen. Som alle vet.
:fnise: Du er ikke alene. Vi (les: mannen) rimet av den åtte år gamle fryseren for første gang nå i vinter. Da var frysekapasiteten redusert med rundt regnet 50 %, og en av skuffene var ødelagt grunnet bruk av fysisk makt ved lukking.
Jeg var på fryserjakt med min mor her for litt siden, da så vi på en fryser som ikke ble isbelegg i pga et eller annet mystisk system. Men dyr var den, og det brukte endel plass i fryseren.
Vi kjøpte selvavrimende fryseskap da vi kjøpte både kjøleskap og fryseskap i fjor. Det høres ut som vi har mus hver gang isen rasler ned. Det tok noen måneder før jeg endelig klarte å begripe at det var fryseren og ikke mus som var årsaken til raslingen.
Ellers går det ganske raskt å avrime hvis du sette inn en bolle med kokende vann og lukker døren.
Æee dette har jeg tenkt på i årevis,men aldri gjort:o
Jeg har en stor fryseboks,hvordan gjør jeg det da,er det bare å dra ut stikkkontakten,og sitte en stor bolle med kokende vann i bunnen av fryseren?
Kommer til å bli MYE vann nedi fryseren min etterpå...??
Jeg lar kjelen med vann stå bare en stund, slik at isen løsner fra veggene. Da er det bare å bære ut isblokker, så slipper man alt vannet i fryseren. (hvis det er mye is da, vel å merke)
Vi hadde sikkert fått plass til mere mat nedi der om vi hadde fått gjort det, men vi er flinke til å tenke på at det burde vært gjort bare. Vi gjør det kanskje hvert 3-4 år. :sparke:
Vi hadde tidligere selvavrimet fryser. Den brukte å avrime seg selv midt på sommeren, så vi lærte for å gjøre det selv på den kaldeste vinteren. Da var det bare å ha alt på verandaen.