Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags sykkel til jente 8 år?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Hva slags sykkel bør ei jente på 8 år ha?


#2

Karamell sa for siden:

Råsa? :humre:


#3

Bokormen sa for siden:

Ikke for stor i alle fall. Jeg ser mange barn på veldig store sykler.


#4

Hasselnøtt sa for siden:

Men hvor stor?


#5

Bokormen sa for siden:

Min lange femåring (120 cm ca) har nok sin 16" lenge. Kusinen på samme str har 20" tror jeg, og har mye mindre kontroll over sykkelen.


#6

Obelix sa for siden:

Det beste er vel å gå i en sportsbutikk å prøve. Kanskje ikke store sykkelutvalget i butikkene akkurat nå men.
Størrelsen på sykkelen bør samstemme med høyden på barnet.


#7

Maz sa for siden:

Jeg tipper jenta har noen meninger selv, ellers prøv og spørr.


#8

Tinka sa for siden:

Ta henne med og prøv.


#9

Estrella sa for siden:

:nikker:


#10

kokosbolle sa for siden:

Enig med de over, men vil bare legge til at det stort sett er bedre for barna å vokse fra en sykkel, enn å vokse til en sykkel. (det samme gjelder for ski forøvrig) Så kjøp den størrelsen som passer henne våren/sommeren når hun faktisk skal bruke den.


#11

Joika sa for siden:

20"


#12

TBM sa for siden:

20" er nok riktg for henne, med mindre hun er veldig lang for alderen.

I fjor vår var storesøster nettopp fylt ni år og hennes 20" var alt for liten. Så da ble det en Nakamura 24". Modellen var helt lik det bildet jeg har kopiert inn, men bortsett fra at den var i blått og at hjulstørrelsen var 24".

(Dette er en Nakamura Supressa 20").

Diamant hadde også en sykkel som vi vurderte sterkt - men setet på Nakamura'en var bedre.


#13

Joika sa for siden:

Jeg må pressisere at jeg ikke syntes barnets mening skal ha noe å si. En på åtte er nok mer opptatt av farge og design enn sikkerhet. :nemlig:

Rammen på sykkelen skal ikke være høyere enn at man kan stå over den med benet og ha klaring opp til skrittet på noen cm minst. (Man må nesten forestille seg på jentesykkeler litt, men det er en veldig greit måte å måle på guttesykkeler).
Det er veldig viktig at man ikke kjøper for stor sykkel fordi da blir styreegenskapene veldig dårlige iom at sykkelen blir for lang.


#14

Nenne sa for siden:

Det kommer an på lengden. Vi kjøpte 20" sykkel til storesøster til åtteårsdagen. Hun var da c. 125 cm. Da hadde hun hatt en 12" fra hun var fem til seks og en 16" fra hun var seks til åtte.

Mange sa at vi burde gå for 24" med én gang, men det er mye bedre at hun rekker godt ned og har god kontroll, så kan vi heller skru opp setet og styret et par ganger før hun får neste sykkel om to-tre år.

Kusinen, som er nesten jevnhøy, fikk en 24" og greier ikke å beherske den, så hun endte opp med å bruke vår gamle 16" i fjor sommer for å bli trygg på sykkel.


#15

TBM sa for siden:

Det er jo også forskjell på sykkelens form som spiller inn - de senere årene har flre 24" sykler fått såpass lavt innsteg at noen barn går rett fra 16" til 24". Da er det viktig at barnet er såpass god til å sykle at det virkelig har god kontroll.


#16

Joika sa for siden:

Sykkelen er jo like lang fordet da. Fasongen varierer nok ikke SÅ mye.
Det er mange som faller i fella og kjøper jentesykkelen for stor fordi den er lett å sette seg på. Det betyr ikke nødvendigvis at de sitter bra og har god kontroll på sykkelen. :niks:
En sykkel skal vokses ut av.. ikke inn i.


#17

HSJ73 sa for siden:

Snart åtteåringen vår får ny sykkel til bursdagen sin i år, men det eneste vi vet om sykkelen vi kommer til å kjøpe, er at den skal ha flere enn tre gir. Det har den nåværende sykkelen hennes, og det har hemmet henne når hun har vært på sykkeltur med oss, som begge har 28 gir på våre sykler. Jeg håper også å finne en sykkel som er betraktelig lettere enn det droget hun har nå. Vi kommer ikke til å kjøpe sykkel før i mai, så vi har ikke begynt å sondere terrenget enda; bare gjort oss noen tanker om hva vi ikke vil ha denne gangen.


#18

TBM sa for siden:

Jeg tror du misforstår meg. Jeg er ikke tilhenger av at små jenter skal vingle rundt på for store sykler. Men når du har en sykkel med lavt innsteg kan man senke setet og ungen kan godt beherske en slik sykkel. Imidlertid har en slik sykkel ofte flere gir og større hjul gir større fart, så selv om barnet "fysisk" sett kan sykle på en slik sykkel, så må det også være erfarent nok til det.

Til HI - jeg tror helt sikkert at en 20" sykkel vil være perfekt for datteren din denne våren. Diamant, DBS og Nakamura er de tre merkene jeg alltid har vært mest fornøyd med!


#19

gullet sa for siden:

Dette er også en flott sykkel

W har en Fuji-sykkel, og den har vært utrolig god. Den går mot sin tredje sesong nå. Han var fem da han fikk den minste av disse (han er lang og har syklet på tohjulsykkel siden han var 2 1/2).


#20

Knerten sa for siden:

Vår mellomste har en 20". Hun fikk den i fjor vår da hun var 6,5 år gammel. Hun har syklet mye og har veldig god kontroll på syklingen.

Hun hadde en 16" tidligere, men den hadde bare 3 gir og bakbrems. Og akkurat det med bakbrems talte mye for at vi gikk opp til en 20". Jeg tror ikke man får kjøpt 16" med bare håndbremser.
I tillegg er det greit med en litt lett sykkel, og man må opp i 20" for å få aluminiumssykkel. Skal man på lengre sykkelturer er det greit å ikke måtte slite med en sykkel av stål.

Det skiller litt i størrelse på 20" syklene, så du burde ta med deg jenta di i butikken og prøve sykkelen, så hun får en som passer henne.
Sønnen min fikk forresten en 24" i fjor sommer da han ble 8 år, og han har syklet helt perfekt på den fra første dag.

Så du burde ta henne med i en skikkelig sykkelbutikk og få hjelp til å finne den sykkelen som passer henne best.


#21

Joika sa for siden:

Man får små sykkeler i aluminium og. Men ikke med bare håndbremser. Det har med små barns motoriske evner å gjøre. :jupp:


#22

Joika sa for siden:

Neida.. tror ikke jeg misforstår egentlig. Poenget mitt er at jo større ramme på sykkelen jo lenger er den også, jo bredere er styret osv. Det er kanskje det viktigste på sykkelen at barnet rekker frem til styret med god margin og uten å måtte strekke seg mye/få for foroverlent stilling. Det er veldig ukomfortabelt og vanskelig å styre en sykkel som er for stor og det utgir faktisk en reell trafikkfare fordi en lang sykkel minsker barnets evne til å orientere seg sideveis. (Gikk på kurs i dette nylig.. hehe). Erfaring har ikke så mye å si her egentlig. Sykler skal ikke være noe for store. :niks:



#24

TBM sa for siden:

Ja da er vi nok uenig. Jeg kan også mye om dette feltet, og har en annen innfalssvinkel enn deg. Det er stor forskjell på et barn i hvor godt de behersker en sykkel. Min største var lang nok (til å nå fram til styret mm) til å gå direkte fra 16" til 24", men vi kjøpte likevel en 20" fordi hun rett og slett ikke var så veldig god til å sykle. Mellomstemann er av en helt annen type - han behersket i fjor sommer en 20" sykkel som er litt for stor for han (han er helt gjennomsnittelig lang for sin alder), men han har så god motorikk at han behersker fint en sykkel som er "litt for stor". Han er også sterk nok i bena til å kunne utnytte girene og er ikke redd for litt fart og beholder derfor roen til å kunne bremse opp kjapt når han må det. Han er rett og slett god til å sykle. Det er ikke snakk om å sende ham ut i trafikken alene - men det hadde jeg jo ikke gjort om han syklet på en mindre sykkel heller.

Sykler skal ikke være for store - men du må ta med flere parametre enn kun lengde på barnet når man definerer hva som er for stort. Barnets beherskelse av sykkelen, balanse og motorikk er også viktig, samt sykkelens form.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.