Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frosne bær i yoghurtgelé?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg skal i gang med å lage youghurtgelé til i morgen. Jeg har en haug med frosne bær. Hvordan er de å putte i? Blir de ekle om de tiner inni der?


#2

Sitron sa for siden:

Hallo fjompenisser, svar da! utålmodig


#3

Fluke sa for siden:

Aner ikke. :hjelpsom:


#4

Sitron sa for siden:

spiser pizzasnurr

Jeg måtte jo det. Det ble jo 51 snurrer, går ikke an å ha 51.


#5

Fluke sa for siden:

51 går ikke nei.


#6

Sitron sa for siden:

De ble faktisk veldig gode. Skikkelig halvfabrikata. :stolt:


#7

Isolde sa for siden:

Tror de vil bli litt fuktige inni der. Men tror ikke barna vil bry seg.

Tenker at bær som tiner avgir mye fruktsaft.


#8

Sitron sa for siden:

Jeg har frukt og sjokolade til å ha i, så om tinte bær blir ekle dropper jeg det. Noen som vet sikkert? :hyper:


#9

Mikkeline sa for siden:

Yoghurtgele? Har du oppskrift?

Kan du ikke tine bærene før du putter dem oppi?


#10

Sitron sa for siden:

Bland youghurt og gelé= youghurtgelé.

Tine dem? Blir de bedre da? Why?


#11

Bokormen sa for siden:

Jeg tror det vil bli litt klissete. Lykke til med feiringen forresten. :)


#12

Sitron sa for siden:

Takk for det.

hvorfor tror du det vil bli klissete? Jeg trenger fakta. :gaah:


#13

Isolde sa for siden:

Bær tiner og avgir nesten 50% av saften. "melker seg selv" som en kokk en gang sa.

Vil derfor bli en del kliss inni der.. men om du tiner de og tømmer av det som kommer ut før du tar bærene oppi så slipper jo du den saften. Derfor tror jeg at det gir et bedre resultat.


#14

kisha sa for siden:

Jeg er enig med Isolde. Jeg hadde frosne bær i bløtkakekremmen en gang, det ble suppe når det tinte.


#15

Sitron sa for siden:

Tror jeg hakker epler og banan istedet, sammen med sjokolade.


#16

Isolde sa for siden:

Gjør det ! Da vet du ihvertfall at du går et godt resultat.


#17

Blåbær sa for siden:

Jeg ville rørt bærene og blandet de med youghurten, deretter blandet det hele oppi gelen.


#18

Sitron sa for siden:

Youghurt og gelé er allerede blandet, så det var litt sent å gjøre det. Tror jeg bare hakker sjokolade og frukt som vanlig.


#19

Blåbær sa for siden:

Godt blir det nok uansett!


#20

Sitron sa for siden:

Det blir kjempegodt. Frisk og deilig.


#21

Left sa for siden:

Hvis du tiner bærene og lar de renne av seg på tørkepapir evt. før du har dem i, så blir det vel ikke klissete? Da forsvinner jo litt av saften og den gode smaken antakelig, men det går an?


#22

Hønemor! sa for siden:

Min mor har alltid puttet frosne bær i geleen (ikke i yoghurtgelé vel og merke). Tror hun putter de oppi når geleen fortsatt er varm/lunken og da vil jo bærne tine før geleen har stivnet og saften vil jo blande deg med geleen...

Uansett så blir nok epler like godt :nikker:


#23

Pepper Lemon sa for siden:

Hva er blandingsforholdet mellom yoghurt og gelé?


#24

Fluke sa for siden:

Det lurer jeg også på, for dette hørtes veldig godt ut. :nam:


#25

Isolde sa for siden:

Til kaken jeg lager så er det en yoghurt til hver gele. (+kremfløte) Den er utrolig god. Og så kjeksbunn. Letteste og beste kaken jeg kommer på.


#26

Sitron sa for siden:

En pakke gelé og en stor youghurt.


#27

Fluke sa for siden:

Stor? :gruble: Sånt digert beger?


#28

Acsa sa for siden:

Jeg lager "ostekake" på denne måten. 2 pk gelé og 2 halvlitere med jogurt (f.eks en melon og en vaniljejogurt og bringebærgelé) og 2 dl kokende vann å løse gelépulveret i før man blander med jogurten. Har over kjeksbunn. Hvis den skal være skikkelig god tar jeg og blander kjeks og mandel/kransekakesmuler, og tar en pakke rørte bringebær og heller av saften. Bærene tar jeg oppi jogurtblandingen, saften tar jeg gelatin oppi og lager gelélokk. Mmmmm.


#29

Sitron sa for siden:

Ja, sånn digert beger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.