Vi har to fonduegryter, ubrukte siden vi fikk dem i bryllupsgave i 1999. :o Vi tenker at vi i hvert fall kan kvitte oss med den ene, men hvilken skal vi beholde? Jeg innbiller meg at den i støpejern muligens kan holde jevnere varme, men den i stål er kanskje lettere å rengjøre?
Vi hadde en i støpejern, men den holdt ikke varmen når to stykker puttet kjøtt nedi. Det ble en laaang middag... Mamma og pappa har en i messing (?), og den er hundre ganger bedre!
De har egentlig forskjellige bruksoområder. Den i støpejern kan brukes til Fondue Bourguignonne, der man steker (storfe-)kjøtt i olje, og den i stål kan brukes til både Fondue Bourguignonne og Fondue Chinois der man koker tynne kjøttruller av svin, kalv, lam eller storfe i buljong. Jeg har aldri sett støpejernsvarianten brukt tl buljong. Skal du altså kvitte deg med den ene, er den i stål mest anvendelig.
Jeg foretrekker fonduegryte i stål. Vi har begge deler. Den i støpejern har vi fått i gave og brukt to ganger, den andre, i stål, har jeg ærlig og redelig rappet fra min mor (som 10 år etter fortsatt ikke har oppdaget at den er borte. :knegg: ) Den i stål brukes både titt og ofte, til oljefondue og ostefondue (og en gang til sjokoladefondue). Jeg syns at den i stål er en mer "allround" gryte enn den i støpejern.
Og den i stål er helt klart mye enklere å rengjøre og går dessuten i oppvaskmaskinen.
Vi har fonduegryte i støpejern og er godt fornøyd med den (rent bortsett fra at den ikke har vært i bruk på minst fem år). Jeg synes ikke den er vanskelig å rengjøre. Særlig god er den til sjokoladefondue - mmm!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.