Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fonduegryte - støpejern eller stål?

#1

Sokk sa for siden:

Vi har to fonduegryter, ubrukte siden vi fikk dem i bryllupsgave i 1999. :o Vi tenker at vi i hvert fall kan kvitte oss med den ene, men hvilken skal vi beholde? Jeg innbiller meg at den i støpejern muligens kan holde jevnere varme, men den i stål er kanskje lettere å rengjøre?

Åpplys meg! :neie:


#2

Fluke sa for siden:

Jeg hadde beholdt den i støpejern, for de er finest og dyrest. :snobb:


#3

Beathe sa for siden:

Vi hadde en i støpejern, men den holdt ikke varmen når to stykker puttet kjøtt nedi. Det ble en laaang middag... Mamma og pappa har en i messing (?), og den er hundre ganger bedre!


#4

Vito sa for siden:

vår i støpejern kostet 99,- ganske så billig med andre ord :knegg: og så har vi fikk en i stål som er svindyr ...

Jeg hadde nok beholdt den i stål, ser for meg at den er lettere til å bruke til smeltet sjokolade og ostefondue også


#5

Che sa for siden:

Den dyreste.


#6

Nenne sa for siden:

De har egentlig forskjellige bruksoområder. Den i støpejern kan brukes til Fondue Bourguignonne, der man steker (storfe-)kjøtt i olje, og den i stål kan brukes til både Fondue Bourguignonne og Fondue Chinois der man koker tynne kjøttruller av svin, kalv, lam eller storfe i buljong. Jeg har aldri sett støpejernsvarianten brukt tl buljong. Skal du altså kvitte deg med den ene, er den i stål mest anvendelig.


#7

Sokk sa for siden:

Jeg ble jo ikke akkurat så mye klokere av dette. :gruble: Det enkleste er sikkert å sette dem vekk i 10 år til før jeg bestemmer meg. :nemlig:

Men takk for svar, da! :blomst:


#8

Gaia sa for siden:

Jeg foretrekker fonduegryte i stål. Vi har begge deler. Den i støpejern har vi fått i gave og brukt to ganger, den andre, i stål, har jeg ærlig og redelig rappet fra min mor (som 10 år etter fortsatt ikke har oppdaget at den er borte. :knegg: ) Den i stål brukes både titt og ofte, til oljefondue og ostefondue (og en gang til sjokoladefondue). Jeg syns at den i stål er en mer "allround" gryte enn den i støpejern.

Og den i stål er helt klart mye enklere å rengjøre og går dessuten i oppvaskmaskinen.


#9

Bluen sa for siden:

Vi har fonduegryte i støpejern og er godt fornøyd med den (rent bortsett fra at den ikke har vært i bruk på minst fem år). Jeg synes ikke den er vanskelig å rengjøre. Særlig god er den til sjokoladefondue - mmm!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.