Snuppa skal feire 3-årsdagen sin om et par uker, og i et overivrig øyeblikk har jeg invitert hele storfamilien til bursdagsfest. Vi blir ca 15-20 personer tenker jeg, og jeg tenkte å servere gryterett. Noen som har noen gode oppskrifter?
Jeg har følgende kriterier:
Må ikke ta flere dager å lage (vi kommer hjem fra ferie dagen før)
Må passe med ris
Gjerne noe kyllingbasert, men er også åpen for andre ting!
Denne er ikke veldig sterk, men om du vil ha den sterkere, så har du bare i mereller sterkere chili. Den passer også utmerket som fyll i tacoshell, og tortillas.
Chili Con Carne
2 ss olje
1 middels stor hakket løk
2 pressede hvitløksfedd
ca 700 gr hakket oksekjøtt eller karbonadedeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpure
50 gr rosiner
2 ss vin-eller epleeddik
1 ss paprikapulver
1/4 ts malt kanel
1 ts malt karve
1 ts malt koriander
1/2 ts malt nellik
2 grønnsaksbuljongterninger
1-3 Jalapeno-chilier, eller annen-ikke for sterk chili.
4 ss snittede mandler
Fremgangsmåte;
Varm oljen og stek løk, hvitløk og kjøttet sammen. Rør godt under stekingen så kjøttet smuldres opp ( hvis du bruker kjøttdeig/karbonadedeig). Tilsett de neste ti ingrediensene og bland godt. Legg på lokk og la sausen koke på svak varme ca 30 minutter.
Rør om av og til og tillsett litt vann om hvis sausen blir for tørr. Ha oppi chili og smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske tørr, og er ypperlig for frysing.
Serveres med god ris. Og tortillachips, guacamole, tomatsalsa og god ost om ønskelig.
Osso Bucco smaker nydelig og er lett å lage til mange.
Beregn ca 250 gram per person og be slakteren skjære en skive kalveskank til hver person. Siden dere kommer hjem dagen før bør du forhåndsbestille slik at skivene er tint når du henter dem.
1 ss hvetemel pr porsjon, salt og pepper ristes sammen.
Vend kjøttstykkene i melblandingen, brun smør og fres skankene på hver side til de får stekeskorpe i jernpanne.
2 gulrøtter per person (medium/liten størrelse)
2 stenger stangselleri per person
1/2 gul løk per person
1/2 fedd hvitløk per person
Kuttes i små firkanter og blankes i smør i stekepanne
Saus (her er det beregnet til ca 15 personer)
5 dl buljong (4 av de bittesmå Toro klar kjøttbuljongterninger)
5 dl hvitvin eller eplemost
4 bokser hakket tomat
4 laubærblad
4 ts timian
4 ts oregano
salt + pepper
Blandes og kokes opp.
Legg de brunede kjøttstykkene på en seng av grønnsakene i dyp langpanne. Hell sausen over. Stek på 150 grader i 3 timer. Velg form/ langpanne etter mengde, det må ikke koke tørt. Sausen skal gå minst 3/4 opp over kjøttet.
Ved severing strøs blanding (Gremolata) av hakket hvitløk og bladpersille og revet sitronskall over retten.
Server med ris. Til fest med safranrisotto. Da kan margen inni knokene fra kalveskankene brukes i stedenfor smør.
Best å lage ferdig dagen før, sette lanpannen kjølig over natten og varme den opp dagen du skal bruke den mens du koker ris til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.