Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Canon 400D; tilbehør?

#1

Niobe sa for siden:

Jeg fikk et Canon 400D til jul, og er storfornøyd. Jeg har skjønt at objektivet (18-55mm) har sine begrensninger, og det samme med den innebygde blitsen. Svogeren min skal gifte seg i mars, og de vil veldig gjerne at jeg skal ta bilder. Men da er vi i et stort lokale, og sikkert med dempet belysning, så jeg vil tro vi trenger bedre blits hvertfall.

Noen som har erfaring med speilrefleks fra Canon og kan komme med anbefalinger på blits og objektiv?


#2

Obelix sa for siden:

Gir du meg ut dagen kan jeg hoste opp en nettadresse eller to til deg.
Har kjente som er mer enn normalt opptatt av foto og som har kjøpt masse ekstrautstyr til Canon.


#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg har en knallbra blitz og jeg kan godt komme opp med navnet på den i løpet av dagen.


#4

SmarteSmelt sa for siden:

SKal du ta i en kirke el. så hjelper det sannsynligvis ikke med allverdens blitz, du klarer ikke å "nå" frem med blitzen uansett (og ikke er det lov å blitze under en vielse veldig ofte).

Du må ha kameraet stillt på høy ISO (400 minst vil jeg tro), også må du bruke stativ og prøve deg frem med litt lang lukkertid (1/60 f.x. eller kanskje lavere ) når de ikke beveger seg på det meste i alle fall. (type selve vielsen).

Det du da bør ha er et objektiv som er lyssterkt, altså som slipper inn mye lys. På det du har nå 18-55 tror jeg det laveste er 3,5 er det ikke? Men når du zoomer til 55 så er det vel 5,6 eller noe sånt, og dvs. at det ikke kommer mye lys inn og at du må øke lukkertiden. I sånne settinger bør kort sagt lysstyrken være så sterk som mulig. Det finnes noen objektiver med fast brennvidde som har lysstyrke 1,4. Et Sigma 30 mm bl.a. Men de koster litt da...


#5

Niobe sa for siden:

Takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.