Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paibunn som ikke må forstekes

#1

Fibi sa for siden:

Finnes det? Og har du evt. en oppskrift å dele?

Har lyst til å lage pai til middag, men er for lat til å forsteke bunnen. :knegg:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Lat? Er du for lat til å sette den inn i ovnen i noen minutter? Den må jo kjevles og legges i formen uansett om du forsteker den eller ikke. :knegg:


#3

Fibi sa for siden:

Jo, men jeg har ikke folie eller bønner til å legge oppi. :flau:


#4

Søster sa for siden:

Bare stikk mange hull og håp på det beste.


#5

Fibi sa for siden:

Litt kjipt om den hever, da. :knegg:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Du kan jo kjøpe Maizenna paideig, den skal ikke forstekes. :)


#7

Fibi sa for siden:

Ja, for det er bare syv kilometer til butikken, og det regner liksom ikke. :knegg:

Oppskrift, takk! :D


#8

Dixie Diner sa for siden:

Du som vil bo i hillbillyhelvete. :knegg:

Jeg har googlet meg ihjel men finner bare paibunner som skal forstekes, tror det er det som er hele cluet med den ferdige Maizenna-bunnen, nettopp at den ikke trenger forsteking. Men Mim har kanskje noen tips. :)


#9

Søster sa for siden:

Den gjør ofte det. : også lat:

Men om du ikke har folie kan du bruke bakepapir, og om du ikke har bønner kan du bruke sukker.


#10

Fibi sa for siden:

Jeg fant, jeg fant! :D

4 dl mel
50 gr smør - romtemperatur
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts salt

Smuldre sammen smør, mel, bakepulver og salt. Ha i melka.
Kjevle ut og legg i en paiform. Prikk den med gaffel.

Fyll i det du liker og stek paien på 200 grader i ca 30 minutter.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Nam. Synd mannen er på Atkins og ikke spiser sånt, hehe. Men jeg kan jo lage en minipai til meg selv. :sikle:


#12

Mikkeline sa for siden:

Jeg forsteker aldri paibunnen. tydeligvis også lat Det går alltid bra. Lager paideig av vanlig butterdeig.


#13

Obelix sa for siden:

Noe lignende dnne bruker jeg også.
Den blir litt mykere enn vanlig paibunn. Ikke så sprø.


#14

Marge sa for siden:

Kjevler du paibunnen?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Husker ikke, har ikke laget slikt på mange år. Men skal den ikke kjevles da? Man kan vel trykke den flat og legge den i formen også, husker ikke hva jeg gjorde sist. Vet de selger sånne små kjevler du kan bruke I formen.


#16

Marge sa for siden:

Jeg bruker fingertuppene og trykker den ut i formen, trodde ikke det gikk an å kjevle den. Vi skal forresten ha spinatpai i dag. :D


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jo det går vel fint an å kjevle, mener jeg har gjort det (herregud så gullfiskhjerne jeg er for tiden). Spørs vel litt hvilken paibunn det er, noen er jo nesten som en pizzabunn mens andre er mer "seige".
Nå fikk jeg lyst på pai! Tacopai eller løk- og kjøttdeigpai!


#18

Benzo sa for siden:

Jeg bruker aldri folie eller bønner når jeg forsteker. Prikker bare skikkelig med gaffel, har aldri vært noe problem.


#19

Marge sa for siden:

:dulte:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Det er ikke noe stress å forsteke, dessuten blir paien seig og ganske vond om du ikke gjør det, så velg hva du vil gjøre. :værsågod:

Min oppskrift er veldig grei, du gjør det mens du ordner fyllet.
Paibunn:
50 gram smør
1 dl kesam
2 dl siktet hvetemel
1 dl grovbakstmel
2 ss eddik

Kna alt sammen, klem ut i paiskallet. Sett skallet i frysen så lenge du har tid til. Sett formen i ovnen på 200 og stek i 20 min. Imens ordner du fyllet.

Fyll:
4 kokte poteter i terninger (Ikke nødvendig. Har du ikke kokte, dropp det, eller skrell et par og stek i bittesmå terninger)
rester av kalkun
1 liten brokkoli i små buketter
en neve frossen spinat
1 rød paprika
1/4 sellerirot i terninger
1 rødløk
2 1/2 dl melk
4 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
150 gram revet ost

Stek løken, spinaten, sellerien,brokkolien og paprikaen i olje. Når det er ferdig stekt, hell det i det forstekte paiskallet, sammen med kalkunrester og potetbitene.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og hell det over grønnsakene.

Dryss over revet ost.

Stek paien i ovnen på 200 grader, i cirka 20-30 minutter, til paien har fått en gylden farge.

Salat til. Du kan også lage en varm salat, som du serverer når den er lunken.

Her kan du variere innholdet med spinat, løk eller purre og sjampinjong som stekes i panne med blader av kinakål, grønnkål eller savoykål som stekes med. Ha gjerne i noen spirer. Krydre med soyasaus eller balsamico/olje.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bare klemmer deigen ut i paiformen, prikker med gaffel, lar den stå i frysen i ti minutter, så den ikke krymper og forsteker mens jeg ordner fyllet. Lett som bare det.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Genialt tips, det med fryseren. Forsteking er jo virkelig ikke noe problem heller, man må bare tenke bittelitt ekstra tid (20 minutter).


#23

C3PO sa for siden:

Jeg forsteker så godt som aldri paibunnen, og paien blir alltid god - jeg får ofte skryt for bunnen. Jeg bruker grunnoppskriften til Betty Crocker. Du finner den sikkert på [url]www.bettycrocker.com[/url].


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.