Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blir hummus like godt uten tahini?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har alle ingrediensene i hus unntatt Tahini. Blir hummusen fæl uten det i? Tenkte å lage falafel, pitabrød, salat og hummus til middag i dag.


#2

Søster sa for siden:

Ja.

Har du sesamfrø kan du kanskje lage tahini?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Har ikke det, så nettopp etter. Helsike. Men jeg fant en oppskrift på google uten tahini så jeg får prøve. Smaker den bæsj får jeg heller lage en god rømmedressing.


#4

Søster sa for siden:

Forresten, når jeg tenker meg om har jeg fått servert bønnedip av andre slag. Og det er jo faktisk godt det også. Det blir kanskje ikke akkurat hummus, men kikertdip er garantert godt til falaflene.


#5

Joika sa for siden:

Åh.. hummus er godt...


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja det kan vel ikke bli så ille med kikerter, masse hvitløk, krydder, olje og sitronsaft heller, hehe. Jeg elsker bønner og kikerter.
Jeg kokte opp ei DIGER gryte med bløtlagte kikerter i går, og frøs ned i poser med ca. 300 gram i hver. Sparer jo dødsmye i forhold til å kjøpe disse hermetiske greiene.


#7

Joika sa for siden:

Er det mye kalorier i hummus?


#8

Bequita sa for siden:

Så lurt! Det blir godt uansett, bare litt annerledes. :)


#9

Dixie Diner sa for siden:

Vet ikke hvor mye kalorier det er i hummus, men det blir vel omtrent det samme som i kikerter, da de andre ingrediensene nok ikke er så kaloririke. Eller jo, Tahini er vel det. Aner ikke. Olivenoljen også ja.

Den ble god! Veldig god. Litt vel mye hvitløk (4 fete svære fedd på 250 gram kikerter) men jeg elsker det jo. Hadde litt sjalottløk oppi også, og paprika, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.


#10

Fruktflua sa for siden:

Det blir ikke like bra, men fullt spiselig. Du kan jo ta litt ekstra olje og en spiseskje soyasaus i. Det gjør nok susen.


#11

Bequita sa for siden:

Finnes ikke "for mye" hvitløk. :glis:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ah soyasaus! Det kan jeg røre inn. Men den ble veldig god, MER enn spiselig. :glis:
Men ikke fullt så god som med tahini, "noe" manglet.


#13

Candy Darling sa for siden:

Ah. Bløtlegge, koke og fryse. Smart. :glemmer alltid den pokkers bløtleggingen kvelden før jeg skal ha kikerter:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja det er det jeg også har en lei tendens til å glemme, så av latskap og pga. gullfiskhjerne har jeg oftest holdt meg til hermetiske. Men med det sinnssyke forbruket vi har av kikerter her i huset, blir det ganske dyrt i lengden. Så jeg var på en asiatisk sjappe i helgen og kjøpte en svær sekk med kikerter og en svær sekk med røde linser. Linsene kokes jo omtrent som ris, så de ligger i skuffen, men kikertene koker jeg og fryser ned i porsjoner, enkelt og greit. :D

Fruktflua: det ble SYKT godt med soyasaus oppi! Takk for tipset, det skal jeg ha i hver gang fra nå av! Til og med min kresne mann spiste masse hummus.


#15

era sa for siden:

Etter mange år på morravakta på blitz har jeg prøvd å lage humus med div. undelige erstatninger...peanøttsmør funka faktisk!!!


#16

Dixie Diner sa for siden:

Åh, ja for det hadde jeg nemlig, og jeg synes Tahini smaker litt som mildt peanøttsmør faktisk, så det burde jeg jo prøvd. Peanøttsmør har jeg jo alltid i huset (organisk, uten sukker, såklart :knegg:) så da kan jeg jo prøve det neste gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.