Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor blir mitt hjemmebakte brød så fort tørt?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er ikke på jakt etter oppbevaringstips. I en annen tråd avslørte jeg mine manglende brødbakererfaringer ved å spørre om hvor mye vann jeg skulle ha i brøddeigen. Mitt neste spørsmål er hvorfor det blir så fort smulete og tørt. Har deigen da vært for tørr? For lite salt? Olje? :confused:

Hjelp ønskes.


#2

gajamor sa for siden:

Det kan være lurt å tilsette mer fett, men du kan også prøve med kokt potet og/eller gulrot. Brødet holder seg ikke like lenge da (er ikke sikker på hvor lenge, men kanskje en ukes tid?), men det blir veldig saftig og godt.


#3

Marge sa for siden:

Mine brød blir også så tørre. Også får jeg de ikke til å heve skikkelig. :sutre:


#4

Candy Darling sa for siden:

Prøv Mims flytende brød. :bakeidiot som nå baker 3 ganger i uken:


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Kor lenge elter de deigen ?


#6

Bluen sa for siden:

Jeg har aldri vært borti hjemmebakte brød som ikke blir tørre etter én dag. :niks:


#7

DM sa for siden:

En teskje eller to med honning holder brødet saftig lengre, samt at det er lurt å ha litt ekstra olje i.


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Hørtes rart ut.
Vil tru at det enten er for lite fett, for lite elta eller litt feil med steikinga. Eller ein kombinasjon av alle tre


#9

DM sa for siden:

Ja, også må man ikke bruke varmluft, da blir det tørt med en gang også.


#10

Nebbia sa for siden:

For lite salt.
Salt binder væske.


#11

Irma sa for siden:

Kan det være en idé å forsøke og steke i litt kortere tid? Får alltid saftig hjemmebakt brød av min kjære, men jeg aner ikke hvordan han får det til. :sparke: Har oppskrift på et brød med kesam og gulrøtter i, det er saftig og nesten marsipanaktig. Skal se om jeg får lagt inn oppskriften i Irmas kokebok etterhvert.


#12

Kaktus sa for siden:

Her er det jeg har gjort noe med for å få saftigere, mindre dryssende brød. (koffert-:knegg: )
-Elte lenger, gjerne 5-6 minutter.
-Bruker smør som knaes inn i deigen.


#13

Irma sa for siden:

Min kjære sier at rugmel, yoghurt, rømme, kesam og lignende gjør at brødene holder seg lenger - og dermed sannsynligvis drysser mindre.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Eit grovbrød skal faktisk eltast i 15-20 min. Sånn igrunnen. Kjøkkenmaskin er grei å ha. Brødbakemaskin enno kjekkare


#15

Sokk sa for siden:

Jeg synes ikke våre hjemmebakte brød blir tørre så fort, jeg. :sparke: Vi bruker ingenting "ekstra" i deigen, og vi steker med varmluft. Men det er ca 1 - 1,5 ss salt til tre brød i 2-litersformer, deigen eltes en stund i kjøkkenmaskin og brødene stekes ikke lenger enn 45 minutter.

Og så fryser vi ned halve brød, slik at det er "ferskt" hver morgen. :)


#16

IOA sa for siden:

Signerer dette. Mims brød blir ikke tørt, og hele familien elsker det!:jupp:


#17

Zip sa for siden:

Me har havre i brøda og dei heldt seg saftige lenge.
Steiker dei ca 45 min. Ikkje varmluft.


#18

Koma sa for siden:

:rofl: Du får sagt det altså


#19

Bluen sa for siden:

Da er det jo ikke rart at de ikke rekker å bli tørre. :fnise: Her går det lite brød, så et halvt brød kan godt vare i tre dager. Da er det lite festlig på slutten, synes jeg. (Må bare understreke at det er mannen som baker brød her i huset, så jeg fraskriver meg ethvert ansvar. :fnise: )


#20

Veronal sa for siden:

Bruker som Sokk mer salt enn vanlige hjemmebakte brød. Kjøpebrød har ss-nivå med salt, mens hjemmebakte brød ofte opererer i ts-området. Salt binder vann. Ellers er det ingenting hokuspokus med deigen - kun melk, salt og mel. Ingenting fett annet enn til smøring av formen. Bruker kjøkkenmaskin når jeg lager stor porsjon (2 liter væske), håndelter hvis jeg bare lager med 6 dl væske (1 kg mel). Steker i varmluft.

Brødene blir meget saftige uavhengig av grovhetsnivå.


#21

daffy sa for siden:

Mine brød blir tørre hvis heveprosessen ikke er bra eller hvis væskemengden er for liten.


#22

torsk sa for siden:

Jeg vil heller si at vi bruker ca. så mye salt oppi: :gestikulere helle salt fra boksen passe lenge:

(Bruker du å måle opp saltet, altså? Din brødnazi!)


#23

Marge sa for siden:

Noen som kan legge ut link til denne oppskriften? Jeg har søkt og lett, men finner den ikke. :(


#24

Sokk sa for siden:

:snurt:

Jeg bruker ca 1 - 1,5 ss salt, for jeg heller oppi hånda. Da har jeg en viss kontroll. :)

I denne tråden.


#25

Marge sa for siden:

Tusen takk! :)


#26

torsk sa for siden:

Men tror du vi bruker ca. like mye? Jeg mistenker at jeg er litt mer triggerhappy med saltet enn deg.

Nå skal jeg sykle hjem fra jobb, altså. Du ser jo hvor bizzi jeg er nå.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager alltid så og si flytende brød som ikke skal knas, men helles/spas nedi formene. Da blir de mye mer saftige og bedre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.