Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag når man ikke har koketopp

#1

Storm sa for siden:

Jauda. Da vi fikk ny benkeplate her om dagen, røyk koketoppen vår. Til tirsdag kommer en serviceperson, men vi trenger middag inntil da også. Så jeg trenger forslag til middager jeg kan lage i ovnen og mikroen! Det eneste jeg kommer på er pizza og bakte poteter/grønnsaker.

Hjelp!


#2

Ina sa for siden:

Laks i folie sammen med grønnsaker.


#3

Sitron sa for siden:

Fløtegratinerte poteter og ovnsstekte koteletter.


#4

Helle sa for siden:

Kyllingfileeter kan også stekes i ovn :jupp:


#5

Veronal sa for siden:

Før vi flyttet inn inn i nyhuset i juni i fjor så bodde vi i over 1,5 år i leid leilighet uten komfyr (gadd ikke å kjøpe). Det er helt utrolig hva man kan lage med mikro og vannkoker. Vi supplerte med helårsgrilling i helgene.

Man kan lage alt.

5-minutter-pasta lager du fint i mikroen (pasta, spinatterninger, gulrøtter, tomater, krydderier, skinke eller kjøttboller - hiv alt oppi en form m/lokk og kjør på full guffe til gulrøttene har riktig konsistens - rør underveis de gangene du sjekker konsistensen).

Evt. kjøp fersk pasta - kok opp vann i vannkoker og hell over pastaen - la den stå til den er al dente mens du koker det andre du skal ha til pastaen i mikroen.

Hurtigris lager du på samme måte som 5-minutters-pasta.

Fisk dampes helt utmerket i mikro.

Osv. osv.


#6

scilla sa for siden:

Alle mulige varianter av gratinerte ting (lasagne, fiskegrateng, fiskefilet, steke kjøtt, potetbåter med olivenolje/hvitløk/løk m.m, kylling, pizza osv.)
Det meste går egentlig an å putte i stekeovnen - og så lager du en god salat til:ja:


#7

Helle sa for siden:

Grillpølser...hehe


#8

Alexy sa for siden:

Du har grillfunksjon på ovnen din?

Grill kyllingfileter og oppskårete poteter. Eller pizza som du selv sier. Koteletter, fisk, alt kan stekes i ovnen.

Noe vi lager ofte er fisk i form. Da koker vi potet og gulrot-skiver i langpanne i ovnen og tilsetter seien til slutt. Server med rømme og smør, nammis!


#9

Storm sa for siden:

Tusen takk for svar!

Har du vann oppi da også?

Til både fiskegrateng og lasagne trenger man jo hvit saus da, så det må vel utgå.

Jeg har aldri stekt koteletter eller kyllingfileter i ovnen. Hvordan gjør dere det, bare slenger de inn med litt salt og pepper på?

Alexy, du sier at jeg kan koke poteter og gulrøtter i ovnen, hvordan gjør jeg det?

Noen forslag til hva jeg kan gjøre med karbonadedeigen som ligger i kjøleskapet, forresten? (Utenom å fryse den).


#10

Veronal sa for siden:

Jeg mente tomatsaus - sånn på boks - ikke tomater naturell. Det er gjerne nok vann væske i den, men jeg ville justert til riktig mengde (slik at det dekker pastaen og gir passende konsistens).

Hvit saus burde gå bra i mikro hvis du jevner med maizenna i stedet for den vanlige hvit-saus-måten. :gruble:

Karbonadedeig: Vi endte opp med å koke den i tomatsaus til pasta.


#11

Skilpadda sa for siden:

Kjøttpudding av noe slag, kanskje. :) Eller lag krydrede kjøttboller på trespyd og stek under grillen.

Jeg pleier å lage "kylling på pinne" ved å skjære kyllingfilet i tykke strimler og marinere i forskjellige sause, og så tre dem på tynne trespyd ("satay sticks" heter de jeg pleier å kjøpe) og grille i stekeovnen på full varme noen få minutter.

Ferdige fiskekaker og karbonader og slikt kan fint stekes/varmes i stekeovn.

Av tilbehør, så kan du tilberede couscous ved å bare helle over kokende vann (kokt i mikro eller med vannkoker) og la stå noen minutter, sjekk pakken.


#12

Storm sa for siden:

Ok, det funker vel!

Det hørtes litt.. eh.. ekkelt ut?


#13

scilla sa for siden:

Du kan jo være sjikkeli gæærn å kjøpe frossent (bare for disse dagene).:tullerdu:
Kyllingfileeter er godt å legge i en form sammen med litt grønnsaker (plommetomater, squash, auberginer, løk, hvitløk, rosmarin f.eks.) og bake det på 170-180 grader.


#14

Storm sa for siden:

:eek:

:knegg:


#15

Alexy sa for siden:

Når jeg koker poteter og gulrøtter i ovnen, så setter jeg først på stekovnen på full styrke. Skreller og skjærer i skiver, har det i langpanne, og fyller på med kokt vann fra vannkokeren. Setter i ovnen og når det koker , setter jeg ned varmen til ca 200 grader.

Kyllingfilet i ovnen: salt og pepper på, legger filetene på rist og steker de på 200 gr i ca 30-35 min. Men det forutsetter at du har grillfunksjon på ovnen din.


#16

Veronal sa for siden:

Ikke riktig så ekkelt som det høres ut ettersom karbonadedeig stekt i panne som regel også ender opp med å bli mer kokt enn stekt i løpet av stekeperioden pga. all væsken som frigjøres i løpet av prosessen (det var da jeg besluttet å prøve meg på det). :fnise: Det var akkurat som vanlig, stekt karbonadedeig minus stekeskorpe.


#17

GinaK sa for siden:

...


#18

Irma sa for siden:

Dolmio har begynt med hvit saus (kaller de det bechamelsaus tro?) på glass. :jupp:



#20

Lykken sa for siden:

Det er jo mye man kan putte oppi et par ildfaste former. Kjøtt, fisk, grønnsaker enten blandet eller i hver sin form. Heller bare litt olje i bunnen, krydrer valgfritt og legger gjerne mange hvitløksbåter oppi og inni kjøtt og fisk.Oppskjærte poteter stekes jo fint også på samme måte pluss hvitløksbrød. Posesupper/andre poser går fint med vann fra vannkoker (tror jeg). Du kan også lage matmuffins, søk på oppskrifter her i forumet, veldig lett og greit å lage, jeg tar det ofte oppi en hel form istedenfor porsjonsformer. Jeg har jo sett at man får alt mulig ferdig nå også, sauser og poser og helt ferdige retter.


#21

him sa for siden:

Du kan lage karbonadekaker eller kjøttkaker og steke i ovn, det tar lengre tid, men er etter min mening mer lettvindt enn å steke de i panne så jeg gjør det bestandig.

#22

Acsa sa for siden:

Kjøttbrød av karbonadedeigen! Bland med et par egg, løk hvis du vil, krydder og form den til et brød. Du kan putte hardkokte egg inni, eller ostebiter, og ta bacon utenpå. Stek i ovnen ved 200 grader til klar kjøttsaft kommer når du stikker i det.


#23

turi sa for siden:

22225555 :deltar:


#24

Helle sa for siden:

Det står i kokeboka mi at man kan lage hvit saus i mikrobølgeovn. :jupp:


#25

Storm sa for siden:

Takk for mange gode forslag! I dag bestiller vi mat fra Roomservice.no, men det er fordi vi har et jubileum her hjemme.

Mannen vil garantert elske forslaget om kjøttbrød. Det er ikke så ofte han får her i heimen.

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.