Jauda. Da vi fikk ny benkeplate her om dagen, røyk koketoppen vår. Til tirsdag kommer en serviceperson, men vi trenger middag inntil da også. Så jeg trenger forslag til middager jeg kan lage i ovnen og mikroen! Det eneste jeg kommer på er pizza og bakte poteter/grønnsaker.
Før vi flyttet inn inn i nyhuset i juni i fjor så bodde vi i over 1,5 år i leid leilighet uten komfyr (gadd ikke å kjøpe). Det er helt utrolig hva man kan lage med mikro og vannkoker. Vi supplerte med helårsgrilling i helgene.
Man kan lage alt.
5-minutter-pasta lager du fint i mikroen (pasta, spinatterninger, gulrøtter, tomater, krydderier, skinke eller kjøttboller - hiv alt oppi en form m/lokk og kjør på full guffe til gulrøttene har riktig konsistens - rør underveis de gangene du sjekker konsistensen).
Evt. kjøp fersk pasta - kok opp vann i vannkoker og hell over pastaen - la den stå til den er al dente mens du koker det andre du skal ha til pastaen i mikroen.
Hurtigris lager du på samme måte som 5-minutters-pasta.
Alle mulige varianter av gratinerte ting (lasagne, fiskegrateng, fiskefilet, steke kjøtt, potetbåter med olivenolje/hvitløk/løk m.m, kylling, pizza osv.)
Det meste går egentlig an å putte i stekeovnen - og så lager du en god salat til:ja:
Grill kyllingfileter og oppskårete poteter. Eller pizza som du selv sier. Koteletter, fisk, alt kan stekes i ovnen.
Noe vi lager ofte er fisk i form. Da koker vi potet og gulrot-skiver i langpanne i ovnen og tilsetter seien til slutt. Server med rømme og smør, nammis!
Jeg mente tomatsaus - sånn på boks - ikke tomater naturell. Det er gjerne nok vann væske i den, men jeg ville justert til riktig mengde (slik at det dekker pastaen og gir passende konsistens).
Hvit saus burde gå bra i mikro hvis du jevner med maizenna i stedet for den vanlige hvit-saus-måten. :gruble:
Karbonadedeig: Vi endte opp med å koke den i tomatsaus til pasta.
Kjøttpudding av noe slag, kanskje. :) Eller lag krydrede kjøttboller på trespyd og stek under grillen.
Jeg pleier å lage "kylling på pinne" ved å skjære kyllingfilet i tykke strimler og marinere i forskjellige sause, og så tre dem på tynne trespyd ("satay sticks" heter de jeg pleier å kjøpe) og grille i stekeovnen på full varme noen få minutter.
Ferdige fiskekaker og karbonader og slikt kan fint stekes/varmes i stekeovn.
Av tilbehør, så kan du tilberede couscous ved å bare helle over kokende vann (kokt i mikro eller med vannkoker) og la stå noen minutter, sjekk pakken.
Du kan jo være sjikkeli gæærn å kjøpe frossent (bare for disse dagene).:tullerdu:
Kyllingfileeter er godt å legge i en form sammen med litt grønnsaker (plommetomater, squash, auberginer, løk, hvitløk, rosmarin f.eks.) og bake det på 170-180 grader.
Når jeg koker poteter og gulrøtter i ovnen, så setter jeg først på stekovnen på full styrke. Skreller og skjærer i skiver, har det i langpanne, og fyller på med kokt vann fra vannkokeren. Setter i ovnen og når det koker , setter jeg ned varmen til ca 200 grader.
Kyllingfilet i ovnen: salt og pepper på, legger filetene på rist og steker de på 200 gr i ca 30-35 min. Men det forutsetter at du har grillfunksjon på ovnen din.
Ikke riktig så ekkelt som det høres ut ettersom karbonadedeig stekt i panne som regel også ender opp med å bli mer kokt enn stekt i løpet av stekeperioden pga. all væsken som frigjøres i løpet av prosessen (det var da jeg besluttet å prøve meg på det). :fnise: Det var akkurat som vanlig, stekt karbonadedeig minus stekeskorpe.
Det er jo mye man kan putte oppi et par ildfaste former. Kjøtt, fisk, grønnsaker enten blandet eller i hver sin form. Heller bare litt olje i bunnen, krydrer valgfritt og legger gjerne mange hvitløksbåter oppi og inni kjøtt og fisk.Oppskjærte poteter stekes jo fint også på samme måte pluss hvitløksbrød. Posesupper/andre poser går fint med vann fra vannkoker (tror jeg). Du kan også lage matmuffins, søk på oppskrifter her i forumet, veldig lett og greit å lage, jeg tar det ofte oppi en hel form istedenfor porsjonsformer. Jeg har jo sett at man får alt mulig ferdig nå også, sauser og poser og helt ferdige retter.
Du kan lage karbonadekaker eller kjøttkaker og steke i ovn, det tar lengre tid, men er etter min mening mer lettvindt enn å steke de i panne så jeg gjør det bestandig.
Kjøttbrød av karbonadedeigen! Bland med et par egg, løk hvis du vil, krydder og form den til et brød. Du kan putte hardkokte egg inni, eller ostebiter, og ta bacon utenpå. Stek i ovnen ved 200 grader til klar kjøttsaft kommer når du stikker i det.