Jeg så en oppskrift i Aftenposten i dag som så litt god ut. I den forbindelse, i og med at det ofte er flere enn meg som lurer på det samme, lurte jeg på om noen av damene kan gi meg en kjapp innføring i Fennikelens liv og laden.
Altså: Hvordan ser en fennikel ut? Hva kjennetegner en god fennikel, hvilken skal jeg velge?
En fennikel ser ut som en gulgrønn hånd med lillefinger og tommel i været. Den smaker litt lakris og man bruker den til gryteretter og sånt, gjerne med fisk i.
Velger fennikel som ser frisk ut uten brune flekker og visne blader. Bruker fennikel til både kjøtt og fisk (fisk i folie med fennikel). Setter et svakt anispreg på maten.
Fennikelsalat, fennikel i folje, gratinert fennikel (Med lys saus) passer ypperlig til fisk eller kylling. Koker Fennikelte av fennikel, fylt fennikel (f.eks. med sopp).
Barn er ofte veldig glad i den litt søte smaken av fennikel, mine barn mauler fennikel som er dampet noen få minutter så den er litt mykere.
Ettersom du kan spise fennikel rå trenger du ikke forvelle den, egentlig. Men det kommer helt an på hvordan du vil ha konsistensen. Liker du den så myk at den nesten smelter i munn så må du forvelle/dampe den.
Ellers har jeg ingen oppskrift, jeg bare lager en hvit saus (eller hvitvinsaus) og gratinerer den med ost i ovn. Ikke noe hokus-pokus, og bare mild ost som ikke tar smaken fra fennikel. Det blir pyton med f.eks. parmesan. :erfart:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.