Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fenikkel

#1

Dragen sa for siden:

Jeg så en oppskrift i Aftenposten i dag som så litt god ut. I den forbindelse, i og med at det ofte er flere enn meg som lurer på det samme, lurte jeg på om noen av damene kan gi meg en kjapp innføring i Fennikelens liv og laden.

Altså: Hvordan ser en fennikel ut? Hva kjennetegner en god fennikel, hvilken skal jeg velge?

Hva bruker du fennikel til?


#2

safran sa for siden:

En fennikel ser ut som en gulgrønn hånd med lillefinger og tommel i været. Den smaker litt lakris og man bruker den til gryteretter og sånt, gjerne med fisk i.


#3

Skilpadda sa for siden:

Sånn omtrent ser den ut:


#4

Veronal sa for siden:

Velger fennikel som ser frisk ut uten brune flekker og visne blader. Bruker fennikel til både kjøtt og fisk (fisk i folie med fennikel). Setter et svakt anispreg på maten.


#5

safran sa for siden:

Åh. Flere fingre. Alle utenom the finger, faktisk.


#6

Dragen sa for siden:

Takk!

Jeg trodde det der var sellerirot, til tross for at jeg pleier å bruke både stangselleri og sellerirot i matlaging.


#7

Olympia sa for siden:

Vi spiser mye fennikel.

Fennikelsalat, fennikel i folje, gratinert fennikel (Med lys saus) passer ypperlig til fisk eller kylling. Koker Fennikelte av fennikel, fylt fennikel (f.eks. med sopp).

Barn er ofte veldig glad i den litt søte smaken av fennikel, mine barn mauler fennikel som er dampet noen få minutter så den er litt mykere.


#8

Olympia sa for siden:

Forresten, velg en litt stor fennikel, lettere å bruke.


#9

Søster sa for siden:

Gratinert fennikel, nam! Oppskrift? Forveller du den, eller bare baker i ovnen?

#10

Olympia sa for siden:

Ettersom du kan spise fennikel rå trenger du ikke forvelle den, egentlig. Men det kommer helt an på hvordan du vil ha konsistensen. Liker du den så myk at den nesten smelter i munn så må du forvelle/dampe den.

Ellers har jeg ingen oppskrift, jeg bare lager en hvit saus (eller hvitvinsaus) og gratinerer den med ost i ovn. Ikke noe hokus-pokus, og bare mild ost som ikke tar smaken fra fennikel. Det blir pyton med f.eks. parmesan. :erfart:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.