Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krafttaket

#1

amo sa for siden:

Vi er blitt revet med, og har gjort noen skremmende erfaringer.:o
Vi målte strømforbruket vårt til rundt 4 kw (da gikk ikke vaskemaskiner el.), og etter en runde der vi skrudde ned og slo av diverse som ikke var i bruk, klarte vi å få måleren ned til 1,687 kw.:sjokk:
Fortsatt har vi mange tiltak vi kan sette inn, som timere på utelys, sparedusj ol.Skikklig spennende og egentlig litt moro også.
Nå må det sies at vi bevisst har brukt strøm til oppvarming, men likevell trenger det ikke være varmt på rom som ikke er i bruk daglig.:rødme:


#2

kisha sa for siden:

Vi hadde en slik runde for ca. 10 år siden da strømprisene steg noe enormt. Da fant vi ut at noen lystoffrør var feilkoblet. De skulle ta 60 w, men tok over 1000 w. Brannfarlig var det også.
Det lønner seg å sjekke.
Nå skiftet vi varmtvannsbereder og har ikke lengre muligheten til å sjekke slik som før. Måleren er koblet ut. Jeg lurer på hvorfor. Det var jo ikke bare den gamle berederen som gjorde utslag, det gjorde alle elektriske apparater.:undrer:


#3

Mirasol sa for siden:

Litt grønn jeg da, hvordan måler dere da? Bare sjekker målerstanden først, og deretter om en time eller har dere noe avansert utstyr? :flau:


#4

amo sa for siden:

Vi har nett fått nytt sikringsskap og måler, så det er min bedre halvdel som har lest "boken".:o Vi kunne måle mye forskjellig sa han, deriblant hvor mye vi bruker akkurat nå.


#5

Mirasol sa for siden:

Aha, da er det sikkert ikke mulig i vårt. Vi har ikke et antikvarisk ett, men ikke særlig ny type heller.


#6

Observatøren sa for siden:

Husker dere sånn gammeldags måler som hang på veggen på kjøkkenet? Kanskje det er på tide å innføre dette igjen slik at vi blir klar over hvor mye strøm vi bruker?


#7

amo sa for siden:

Husker den ja. Det var en sånn rød "fast" pil, og når den sorte pilen kom forbi den røde, ja da var det overforbruk. Det måtte betales ekstra for, så da måtte ting slåes av igjen.Ideen er ikke dum den.;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.