Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan ville du ha forklart en femåring om hva Hamlet handler om?

#1

LilleT sa for siden:

Helt seriøst ment, altså. ;)


#2

Kirsebær sa for siden:

Først måtte jeg ha lest/sett den en gang til, for det er sikkert en fordel å vite det selv før man forklarer videre. :flau:

Jeg klarer for alt i verden ikke å huske den historien...


#3

allium sa for siden:

Noe av historien i Løvenes konge er basert på noe lignende. Kan jo være et utgangspunkt?


#4

Toffskij sa for siden:

Om en mann som har det skikkelig vanskelig. Faren hans er død, og han finner ut at onkelen hans har drept ham. Og så gifter til og med moren seg med den onkelen. Hamlet kjenner på seg at han burde gjøre noe med det, men klarer ikke å bestemme seg. Og til slutt går det skikkelig ille og nesten alle dør. Noe sånt? :humre:


#5

LilleT sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg er litt der selv. :plystre:

Det visste jeg ikke. Takk for tipset! :) Takk! Det var akkurat et slikt sammendrag jeg var ute etter. ;)

#6

Pamina sa for siden:

Jeg ville sagt at det handler om en mann som har har en pappa som er død. Og han er veldig, veldig lei seg og har lyst til å finne ut hvordan pappaen døde. Mammaen hans har giftet seg på nytt og Hamlet liker ikke mannen hun giftet seg med.

Etterhvert så finner Hamlet ut at mannen hun giftet seg med er den som drepte pappaen hans. Han er så lei seg og sint og vil hevne seg. For å få gjennom den planen later han som han er helt gal og han får til slutt hevn og dreper mannen, men blir skadet i kampen og dør selv.

Tja - ikke det enkleste stykket å forklare enkelt. Tror jeg ville droppet hele Ophelia scenariet, det ville vel blitt for komplisert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.