Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Deigflak" til å "pakke" vårruller i?

#1

Virra sa for siden:

Ja, jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive det, men jeg etterlyser slike "deigflak" som man pakker vårruller i. Er det noen som vet om man får kjøpt slike ting på de vanlige butikkjedene? Jeg bor ikke så "fancy" til at vi har innvandrerbutikk i nærheten.


#2

Salt sa for siden:

De litt større butikkene med godt utvalg har vel filodeig, eller der de har godt utvalg av asiatiske varer har de også noe.. (som jeg ikke husker hva heter...)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å foreslå asiatisk butikk, men så sier du jo at det ikke finnes sånt i nærheten. Kjipt, da vet jeg ikke. Har dere store butikker som Ultra, Meny osv? Der kan det jo hende de har, i frysedisken.


#4

Virra sa for siden:

Det er en Meny i nabokommunen jeg kan prøve. Er det stort sett Meny som har bredt utvalg i asiatiske matvarer?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Alle butikker her (nesten) har godt utvalg i asiatisk, men så bor jeg jo veldig sentralt da. På "bygda" har de kanskje dårligere utvalg.


#6

Virra sa for siden:

Ok, jeg får prøve Meny'en i nabokommunen og Kiwi og Ica her. Kan de kjevles, hvis de tykke (har hørt at det forskjell i tykkelse)?


#7

Tallulah sa for siden:

Icaene her i Oslo pleier å ha en slags "internasjonal avdeling" hvor f. eks. Bue Dragon-produkter finnes. De har sånne tynne rispapirdeigflak.


#8

Karamell sa for siden:

Ica har her hos oss.


#9

Obelix sa for siden:

Jeg tror jammen REMA har også jeg.
Ellers har Meny, Mega og Ica godt utvalg av asiatiske produkter.


#10

Virra sa for siden:

Da fikk jeg tak i slike "flak" på Meny i nabokommunen. 30 tynne, som var dypfrosset. På Ica hadde de bare slike tykke, som lå i pakker på tolv i hyllen. Disse fikk jeg beskjed om at ikke egnet seg så godt som de tynne.

Jaja, nå er det ordnet, og takk for hjelpen dere :)


#11

Silence sa for siden:

Hva heter det?


#12

Virra sa for siden:

Merket heter "Spring Home", og selve produktet " Tyj spring roll pastry" :)


#13

Fluke sa for siden:

Hrmf. De har ikke wonton-ark (eller hva det nå heter) iallfall. :sur: For det trengte jeg i dag og glemte det da jeg var på Kvadrat.


#14

Silence sa for siden:

Takk. :) Tenkte på produktnavnet, det må da gå an å lage sånt selv? googler


#15

Dixie Diner sa for siden:

Hmm det vet jeg ikke, jeg så bare etter vårrull-ark. De hadde mange forskjellige typer og størrelser.
De ble PERFEKTE! Faktisk akkurat som på vietnamesisk restaurant! Fantastiske vårruller. Jeg har spist meg dårlig. :spy: (om jeg kunne spydd da, noe jeg ikke kan). :p


#16

Virra sa for siden:

Wow - i går skåret jeg mange poeng i heimen, for vårrullene/sambosaene ble "himmelske". Akkurat passe sprø og gylne, med deilig fyll (som for øvrig var sambosafyll) :D


#17

Dixie Diner sa for siden:

Det er disse jeg også brukte i går. Nydelige!


#18

Obelix sa for siden:

Litt på siden:

Må man ha frityrkoker for å lage vårruller?
Hvis ikke, hvordan gjør man det da?

:lyst på vårruller til middag idag:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke frityrkoker, den ble ødelagt for noen år siden. Trenger ikke det, vi bare helte frityrolje (veeeldig sunt, hehe) oppi en stor gryte (ca. 2 liter olje? Kjøpte en sånn billig dunk) og varmet den opp. Piece of cake. Ha et lokk til gryten tilgjengelig i tilfelle brann, men det har jeg aldri opplevd. :)
Ms. Lee sjekket om oljen var varm nok, tror hun stappet et tre-redskap (MÅ være tre) nedi oljen, og om det freser rundt den er oljen klar (tror jeg).


#20

Obelix sa for siden:

Det er akkurat dette jeg er redd for:o. : pyse:

Sikker på at det ikke går an å steke i vanlig panne bare ?


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jo du kan jo prøve, men jeg ser for meg at det ikke blir helt ordentlige vårruller altså. Skal det smake skikkelige vårruller bør de friteres, mener nå jeg. Pensle dem iallfall med heftig med olje før du steker dem da. Men som sagt, jeg tror ikke det er SÅ stor fare for brann altså. Skjønner liksom ikke helt hvorfor det helt sånn plutselig skulle begynne å brenne av oljen.


#22

Virra sa for siden:

Jeg vet heller ikke om de kan stekes på andre måter, men jeg regulerte varmen hele tiden mens jeg jobbet. Ellers må du ha et lokk ved siden av ja, i tilfelle det skulle skje noe.


#23

Marge sa for siden:

Hva gjør dere med oljen etterpå?


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg helte den i en brusflaske, satte på korken og kastet den i søpla.


#25

Fluke sa for siden:

:humre: Jeg leste "Pensle dem iallfall med heftig olje", og lurte fælt på hvilken olje som er heftigst.

Jeg tømmer den i do. Den skal ikke i vasken har jeg lært, men i do må det vel gå greit? :vetikke:


#26

Fibi sa for siden:

Chiliolje, selvsagt. :knegg:


#27

Fluke sa for siden:

:klaskepanne: Så klart!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.