Jeg har 3/4 kg oksebog jeg skal lage suppe av. Hvor lenge må kjøttet kokes før jeg putter oppi grønnsakene? Bør jeg tilsette noe buljong når jeg koker kjøttet? Det er uten ben.
Jeg har planer om å putte oppi poteter, gulrøtter, sellerirot, vårløk og kål. Ønsker meg en sånn deilig småsuppeaktig ting som farmor bruker å lage.
Skal du lage blank suppe eller tomatbasert? Jeg pleier å vende kjøttet i krydret mel, bruner det lett før legger det i gryta. Bruker buljong eller kraft, ca 5 dl, 1 boks passerte tomater, 2-3 dl rødvin og litt sukker. Jeg hiver oppi alle grønnsakene med en gang.
Jeg pleier å la kjøttet koke til det er kokt, og tar det opp for å skjære det opp i småbiter. Koker grønnsakene i kraften, og har oppi kjøttet igjen like før grønnsakene er møre. Du ser når kjøttet er kokt ved at det løsner fra beina.
Du må skumme, skumme, skumme mens du koker kjøttet. Da blir kraften klar og fin :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.