Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smak på blå konditorfarge?

#1

Beckett sa for siden:

Jeg planlegger blå krem på gulrotkake (vel, jeg håper den vil bli lys blå), men mener å ha hørt at den setter smak - stemmer dette?
Jeg fikk ikke tak i Cacas, så det er den vanlige fra super´n. Jeg har dog grønn farge fra Cacas, som er et alternativ.


#2

Bluen sa for siden:

Ifølge min tunge smaker det i alle fall ingenting av den røde og grønne fra super'n.


#3

Beckett sa for siden:

Nei, det gjør det ikke. Men så var det dette ryktet om den blå, da.

#4

Propella sa for siden:

Vanlig konditorfarge er smakløs. Den rød, grønne, gule og blå.


#5

Beckett sa for siden:

Ok, takk.

#6

Che sa for siden:

Jeg synes det smaker pussig av blå jeg altså - har helt klart tatt en prøvefarging på en pitteliten del av kremen før jeg har gått for blå kake.


#7

allium sa for siden:

Jeg har ikke opplevd at det har vært problemer med smaken på blå konditorfarge.

Kanskje fordi ingen spiser den? Når jeg har laget kake med bare noe blått, har jeg alltid opplevd at gjestene skjærer seg rundt det blå, så det blir stående. Jeg har kommet til at vi har instinkter mot blå mat - det er jo ingen mat som er naturlig blå. Så nå lager jeg ikke blå kaker.


#8

Propella sa for siden:

Det finnes jo mat som er blå naturlig. Hva med blåbær?


#9

Che sa for siden:

Jeg har ikke opplevd å like blå mat - men om det er fargesmak eller psykisk er jeg sannelig ikke sikker på.


#10

allium sa for siden:

Blå konditorfarge gir en helt annen tone. Blåbær er mer lilla.


#11

Beckett sa for siden:

Det ble blå glasur på muffinsene i stedet, til ungenes store glede. Gulrotkaka slapp unna. Og jeg smakte på konditorfargen først, den var helt smakløs.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.