Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feriehus i Danmark! Det er jo altfor mye å velge i!

#1

Isa sa for siden:

Vi skal leie feriehus i Danmark til sommeren, men jeg klarer ikke å finne ut av hvilket område som er best for oss.

Vi har mest lyst til å kjøre ned til Sjælland, men har lest mest positivt om feriehus på Jylland. Det går jo selvfølgelig ann å kjøre fra Sjælland til Jylland, men da blir det fort noen timer i bil.

Vi vil til et koselig sted i Danmark som har fine strender, muligheter til andre aktiviteter hvis det er dårlig vær og gjerne noe spesielt å by på. Noen med tips?

Jeg har lest flere tråder her inne om feriehus, men blir ikke helt klok på dette.

:forvirret:


#2

Kneazle sa for siden:

Vi har akkurat vært gjennom denne prosessen, så jeg svarer selvom jeg ikke er noen Danmarksekspert.;)

Vi endte opp med feriehus i Djursland (Øst-Jylland), i Ebeltoft-området. Fine, barnevennlige strender, mye å finne på hvis det blir litt kjipt vær ( Zoo i Ebeltoft, Skandinavisk Dyrepark ved Kolind, Djurs Sommerland, Haisenteret i Grenå...), og så ser det koselig ut der! Ferja fra Djursland til Sjælland tar visstnok bare tre kvarter, og koselige Århus er i grei kjøreavstand.
Her kan du se huset vi endte opp med. Deilig å ha tatt en avgjørelse! :puh: Lykke til!


#3

scilla sa for siden:

Jeg liker nord-Sjælland best:jupp:. Hornbæk, Liseleje og Gilleleje er hyggelige små byer og det er ikke så langt å kjøre til København heller.
Lykke til med valget.


#4

Alfa sa for siden:

Eg likar best Jylland, og vestkysten har dei finaste og reinaste strendene :nemlig:. Men det går fint an å leige rom på ei kro ei natt eller to på Sjælland, og reise rundt heile landet.


#5

Fluke sa for siden:

Jeg er enig. :nikker:


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg liker vestkysten av Jylland veldig godt, det er så flott natur. Vi har vært i Lønstrup flere ganger, der er det veldig fint.


#7

Røverdatter sa for siden:

Vestkysten på Jylland syns jeg også er finest. Gjerne litt langt syd. Vi var i Blåvand i sommer og der var det nydelig. Hytta vi leide var ikke så fin, så den skal jeg ikke anbefale, men stranda og omgivelsene var vakre og det var kort vei til Legoland og andre steder vi ville. Det er ikke lange biten til Tyskland heller.


#8

Isa sa for siden:

Takk for svar dere!

Vi har tittet på hus i det Djurslandområdet, og det ser veldig fint ut. Men det mest praktiske for oss hadde vært og kjørt til og tatt fergen over til Sjælland. Da kan vi evt kjøre 2 timer til og ta ferje over til Ebeltoft, men da blir det mange timers kjøring. Noen som har gjort det?

Varberg-Grenå ferjen hadde jo vært kjempefin, men den går på litt ugunstige tider.


#9

Kaprifol sa for siden:

Syd-Sjælland var også fint, vi var ved byen Næstved og landsbyen Karrebæksminde, herlig liten landsby var det. Der var det lekeområde, baker, konditori og kaféer. Like ved Næstved ligger bon-bon-land, typisk fornøyelsespark. Næstved hadde en del små koselige butikker og noen store shoppingsentere.


#10

Gremli Skremli sa for siden:

Når vi er inne på Danmark... Går det an å komme seg dit uten bil? Altså, er et sånt feriehus-opplegg noe å satse på om man reiser med offentlig transport? Eller er det ofte sånn at det er basert på at man må bile rundt? Noen tips?


#11

Kneazle sa for siden:

Tog + sykkel er en fin kombinasjon i Danmark! :nikker: Det er jo bare å finne et feriehus i rimelig nærhet til en togstasjon. (Eneste aberet er at selv om det tilsynelatende er et veldig flatt land, så er det alltid svak oppoverbakke og motvind når man sykler!? :rolleyes:)


#12

Gremli Skremli sa for siden:

Noen som vet om feriehus i nærheten av en togstasjon da? Som er lett tilgjengelig (kort reisevei) fra østlandet?


#13

Isa sa for siden:

Jeg vet dessverre ikke jeg. Kanske du finner noe mer info på www.dsb.dk? Vi leide hus fra www.novasol.dk forrige gang, vi var fornøyd med de.


#14

Kneazle sa for siden:

Ferje til Frederikshavn, og så ta Skagensbanen derfra? Det er ihvertfall mange fine sommerhus i Skagen.

Har dere bestemt dere enda, Marikken? Har kanske nevnt det før, men: Hvis dere likevel skal bruke Novasol, så får du 8% rabatt hvis du bestiller gjennom [url]www.trumf.no[/url] før 4. februar. Hvis du er Trumf-medlem, da ;)


#15

Isa sa for siden:

Nope, jeg surfer og surfer og blir bare mer og forvirret. Og 8% er jo absolutt noe å ta med seg. Er Trumf-medlem ja. Takk for tips! :)

Skal sjekke ut litt mer i kveld, så får vi få ut fingeren etterhvert. Tror nok det blir Jylland og Gøteborg-Fredrikshavn.


#16

-ea- sa for siden:

Vi leide feriehus rett sør for Kolding ifjor, sammen med en vennefamilie. Vi leide for én uke, og hadde utflukt til Legoland en dag (kunne gjerne vært to), og de andre dro til Løveparken en dag.

Skulle vi gjort det på nytt, så skulle vi dratt to dager tidligere og tatt første overnatting i/ved Legoland for å få to dager i parken, og så en mere avslappet uke i huset.


#17

Ekkir sa for siden:

Jeg trodde du visste alt om dette, jeg :knegg:


#18

Isa sa for siden:

Du kan så si. Men alt er glemt, og huset "vårt" er utleid. ;)


#19

Isa sa for siden:

Men nå har vi funnet hus og bestilt. :hyper:

Det ligger like ved Ebeltoft, så da blir det nok Gøteborg-Fredrikshavn på oss. Deilig å være ferdig! Så gjenstår det bare bestilling av fint vær.


#20

Anne C sa for siden:

Det huset har vi tittet på og. Men vi har ikke klart å bestemme oss enda.

Der er fint hvis dere kan ordne det med været. Så kan vi konsentrere oss om å velge hus.......


#21

Isa sa for siden:

Kjenner ikke området, så vi tok egentlig bare en sjans. Mest for å bli ferdig med det, for jeg synes det begynte å bli mindre og mindre hus.


#22

Fluke sa for siden:

Det er veldig fint i Ebeltoft. :nikker: Og ikke veldig langt å kjøre til andre fine plasser heller.


#23

Anne C sa for siden:

Jeg synes det er veldig fint i området rundt Ebeltoft!


#24

Ekkir sa for siden:

Ikke rart at det huset er utleid ;)

Det ser kjempebra ut det dere har bestillt nå og da er det bare å håpe på like bra vær som sist dere var der ;)
Når drar dere?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.