Jeg glemte å kjøpe tomatsausen og pastaen på lørdag for å ha strimlet svinekjøtt og pastaskruer i dag.
Svinekjøttet tok jeg av frysereni går og bør brukes i dag.
Men alt jeg har er
*Potet
*Gulerot i kjøleskapet
*Fryste grønnsaker, vilt,blomkål blanding og en 1kg brokoli hehe
*hjemmelaget blomkål og brokoligrateng i fryseren
*fullkorns ris
*kanskje pasta men har spagetti,men det spiser ikke mann., han får vondt i magen av spagetti. Nei det er ikke tull. :o er annen sammensetning i pasta og spagetti fant jeg ut da jeg ble ilag med han å leste på pakkene ler
SÅ HJELP.
Hva lage?
har ei som våkner 100 gang om natta pga tenner så hode har tatt ferie
Har prøvd å søke på nettet men får bare opp en hel drøss rare retter hehe
Og fikk ikke handlet på lørdagen sånn som jeg skulle.
Skjær potetene i båter, legg dem i langpanne, ha på litt olivenolje samt salt og pepper og stek i ovnen.
Krydre svinekjøttet med krydder du liker og stek det på panna.
Server med dampede grønnsaker (evt. en salat om du har) og saus. :nam:
Ser ut som du har alt som trengs til stekt ris.
Er alle de frosne grønnsakene blandet eller hver for seg?
Bruk en stor panne eller wok
Fres svinekjøttet i olje og krydder, har du currypaste er det best. Legg kjøttet til side.
Fres grønnsaker.
Hell i ferdig kokt ris, mer krydder og kjøttet. Kjempelett.
Saus lager du av å brune smør og hvetemel (det har vel alle i hus). Hell på vann og ha i salt, pepper og buljong. Litt fløte eller melk hvis du vil. Kok i 10 minutter.
Jeg hadde nok stekt kjøttstrimlene, og satt dem til side. Så hadde jeg råstekt finstrimlet gulrot og potet og tilsatt frosne grønnsaker. Tilsatt litt vann, ris, soyasaus, chilisaus og tomatpuré eller ketchup. Smakssatt med salt, pepper og litt sukker. Lagt i kjøttet og fått det gjennomvarmt :nam:
Jeg lager dette av og til. Da finsnitter jeg det jeg har av grønnsaker, feks. poteter, gulrot, kinakål, paprika, tomat, purreløk, løk osv, og tilsetter kjøtt eller pølser, ris, pasta eller nudler. Mettende og godt :)
Nei har ikke melk: kjøper bare melk om vi trenger til matlaging og det er veldig skjeldent.
Og de var fri for laktosefri melk på butikken da jeg var på fredagen.
Hva er soyasaus?:blond:
Chilisaus har vi ikke men har chili pulver. Men turbo skal og spise dette og han er ikke noe spes for sterk mat.
Jeg bruker sånn Kikkoman soyasaus, men det går sikkert fint å bruke buljong. Har aldri prøvd worchestersaus, men det kan sikkert brukes.
Poenget er at jeg tar det jeg har, og blander det sammen til det smaker godt :D Så tilpasser jeg styrken med chilisaus/ chili pulver. Skal barn spise, tilsetter jeg bare bittelitt.