Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oksestek

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har to oksesteker på 1 kg. hver som jeg skal steke samtidig i ovnen.

Noen som vil gi meg et vanntett opplegg for å lykkes med en imponerende middag?


#2

Eia sa for siden:

Er ingen erfaren oksesteker, men et kjapt søk på matprat ga dette resultatet, som hørtes bra ut.


#3

Veronal sa for siden:

To steketermometer.


#4

Veronal sa for siden:

Hvis de er like store så holder det kanskje med 1 steketermometer. :modererer:


#5

Ingrid-lille sa for siden:

I leirgryte. Etter å ha surret den lett i panna for å få steikeskorpe.


#6

Tove sa for siden:

Jeg synes ofte steker har en tendens til å bli tørre når man helsteker dem i ovnen, men det kan jo bare være at jeg ikke er særlig flink til akkurat det. Jeg pleier som regel å lage småstek i steden. Dette gjør jeg både med oksestek og elgstek.

Jeg skjærer opp kjøttet i tynne skiver salter og peprer og steker de i pannen. Når de har fått en fin farge på begge sider har jeg de over i en kjel med vann og koker kjøttet i ca. 1 1/2 time, til de er møre. Av kraften som blir av dette lager jeg en god saus, og tar kjøttet i etterpå. Kjøttet blir så mørt at det smelter på tunga! Mmmmm. Har fått mye skryt for denne maten :nikker:


#7

Harriet Vane sa for siden:

Surr stekene i pannen, gni inn med salt og pepper, legg de i en dyp langpanne.

Bruk steketermometer og sett ovnen på svak varme. 70-90 C, feks. Stek til kjernetemperaturen er 65 C, og la steken hvile lenge. IKKE PAKK I FOLIE!


#8

Røverdatter sa for siden:

Hvor lang tid må jeg beregne hvis jeg steker på så 70 -90 C?

Enn hvis jeg gjør som matprat sier og steker den på 125?


#9

Røverdatter sa for siden:

Nå ble jeg litt i tvil, men er det mye med de to stekene til 4 voksne og 3 barn? Holder det med en tro? Fløtegratinerte poteter er jo heavy tilbehør. Skal også ha soppstuing og masse grønnsaker.


#10

Nenne sa for siden:

Jeg ville heller ha laget begge to og så hatt restemiddag til dere dagen etter enn å lage bare den ene og så ha for knapt med mat.


#11

trøtt sa for siden:

Enig.


#12

Røverdatter sa for siden:

Kan noen forbarme seg over meg og si noe om hvor lang tid stekingen vil ta? Sånn at jeg ikke blir 4 timer forsinket med maten eller noe.


#13

Harriet Vane sa for siden:

Begynn på morgenen du. De trenger absolutt ikke være varme, bare sausen og tilbehøret er varmt. Steker blir alltid mørest på svak varme og lenge.

Beregn 100 g kjøtt pr barn og 200-300 g kjøtt til de store.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.