Nå har jeg aldri vært noe særlig begeistret for kylling- og kalkunprodukter (utenom rent kylling- og kalkunkjøtt), og etter å ha lest linken over kan jeg ikke si det frister å røre denne maten igjen. Herregud ... Jeg er sikkert blånn som ikke visste dette, man vet vel sånt på Foreldreportalen. :knegg:
Dette gjelder kanskje kyllingkjøttdeig også? Sikkert derfor jeg har kjent bein og lignende i så og si HVER pakke jeg har kjøpt.
Jeg visste vel egentlig dette, men det var ekkelt å lese det likevel. Heldigvis spiser vi aldri kylling- eller kalkunprodukter som pølser, kjøttboller, kyllingkjøttdeig e.l. Holder meg til rent kjøtt.
Jeg har aldri trodd at pølser og slikt av kylling og kalkun var renere, tvert imot. Men jeg visste vel egentlig ikke at det var SÅ gale. Heldigvis har jeg aldri kastet meg på "trenden" med kylling- og kalkunprodukter. Har aldri sett vitsen, men så er jeg jo fett-tilhenger også da.
Når det gjelder vanlig storfekjøttdeig så er det vel ganske strenge regler for hva de kan ha oppi? Trodde i hovedsak forskjellen mellom karbonadedeig og kjøttdeig var fettinnholdet, ikke at karbonadedeigen er laget av "fileter" omtrent, mens kjøttdeigen er laget av ører og neser?
Mannen har jobbet på pølsemakeriet på Gilde og har ikke noe imot å spise pølser, men alt som har med kalkun og kylling som ikke er rent kjøtt har han nektet å ta inn i huset. Er jo veldig glad for det egentlig.
Dette visste jeg ikke, men det har ant meg. Bare prisen tilsier jo at det ikke er oppmalte kyllingfileeter, akkurat, og jeg har tenkt at pølser og kjøttdeig sikkert er en grei måte å f nyttet hele kyllingen på (skinn, småbiter). Men ikke at det kan være beinbiter med - det var ekkelt.
Jeg synes ikke at det er så ekkelt, jeg. Altså, jeg ville nok reagert litt på å finne et nebb i kjøttdeigen, men bortsett fra det lever jeg fint med tanken på muk.
Jeg takler det iallfall ikke, men nå har jeg tenkt meg litt om og MUK er vel egentlig ganske bra? På den måten at de får brukt hele dyret i stedet for å kaste det? Når det faktisk kan lages god mat av det bør det jo heller nettopp gjøres det enn å kaste det? Selv om JEG holder meg unna.
Javel. Jeg kommer til å fortsette å spise kylling- og kalkunpølser, da jeg syns de smaker best. Er det spiselig og ikke farlig så ser jeg ingen grunn til å okke seg over det. Det er så mye rart av konserveringsmidler, miljøgifter og annen sjarmerende skit i maten vi får i oss at en godt oppmalt benbit eller to ikke er noen krise. Og ja, jeg spiser økologisk i den grad jeg får tak i det. Jeg vet hvordan et helt, dødt dyr ser ut før det er "pyntet på" og lagt i kjøttdisken, jeg kan sløye en fisk og jeg vet hva egg er.
:nikker: Jeg ha vært klar over dette lenge, men det hender vi har kyllingpølser i hus allikevel, det er vel ikke noe verre med litt organisk drit enn syntetisk?
Me har aldri kylling og kalkun produkter i hus utenom fileter. Har ikkje lest linken enno, men det virker som om eg skal vera litt glad for det ? ( har heller ikkje kjøttdeig i hus, holder meg til karbonadedeig )
Jeg skjønner heller ikke helt problemet med dette. Det er da ikke noe problem å spise litt oppmalt bein? Rikt på kalsium er det også. :knegg:
Jeg husker da jeg var liten at jeg elsket å tygge og knase på både kylling- og kotelettbein. Og jeg synes det er flott at man prøver å utnytte alt av dyret når det først er slaktet. :nemlig:
De kyllingproduktene vi stort sett kjøper kommr ikke fra Prior, men fra konkurenten Den Stolte Hane.
Om de er noe bedre med merkingen vet jeg dog ikke.
Den stolte hane er helt grusomme. Husker da Rimi gikk fra å selge Prior salatkjøtt av kylling til DSH sin, den var så motbydelig. Bare ekle gele-aktige klumper og lite rent kjøtt, i motsetning til Prior sin. :sur:
Men det jeg har lurt på er hvor MAGRE disse kyllingproduktene er? HVis de lages av alt som ikke er filet, er det ikke mye fett, da? Kyllingfett. :blæh: