Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Komler til middag i morgen!

#1

Meta sa for siden:

Jeg sitter og gleder meg til middag i morgen! Skal gå å lage komlene nå, saltkjøttet er ferdig kokt. Tilbehøret blit kålrabi, gulerøtter og pølser, nam!:D


#2

Vimsen sa for siden:

Åja.



#4

Azi sa for siden:

ÅÅ nå fikk jeg også lyst på! :mumle:


#5

Meta sa for siden:

Unnskyld da! Unner dere meg ikke komle altså???:p

Hva bruker dere til komle/raspeballmiddag som tilbehør? Husker jeg ble invitert til komlemiddag en gang, hvor jeg fikk komle i all sin enkethet med smeltet smør til!


#6

gajamor sa for siden:

Til potetballen skal man ha alt du nevner, pluss stekt fleks :nam:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg unner ingen noe godt når jeg ikke selv får. :sur:

Komler er såå godt. Her er det mest vanlig (og det er det jeg liker best) med feit deilig kålrabistappe (et must!), kjøttpølser, salt lammekjøtt og bacon/baconfett til. Noen har tykk ertesuppe også til, men det har ikke jeg.


#8

Mandarin sa for siden:

Kålerabistappe, pølse, salt kjøtt og bacon.. (må ikke ha bacon- bare om vi har i skapet). og sennep.
Vi har til og med poteter til av og til :knegg:


#9

Vimsen sa for siden:

Også fleks da, gitt. :rørt:


#10

Meta sa for siden:

Jo, vi har jo bacon i kjøleskapet, får se om det blir nytta i morgen. Det er jo godt!


#11

gajamor sa for siden:

Jepp. Fleks er det der supergode, perfekt stekte kjøttet som man husker fra sin barndom. Må ikke forveksles med beken eller flæsk. Fleks og skapetti er to virkelig gode matretter :nam:

Utrolig hvor mange trykleifer det blir når man skriver mens man ammer :o


#12

Oyoy sa for siden:

Pappa er sørlending. Han lager komper, ikke komler eller raspeballer. Både han og farmor står fast på at det heter komper.
De lages fra bunnen av, malte poteter, masse flesk inni før de kokes, og spises som de er med kun smør til.

Jeg liker best den andre varianten, med kålrabistappe, salt lammekjøtt, bacon og pølse. (men det sier jeg ikke til sørlendingen)


#13

Pasta sa for siden:

Åh, det fikk jeg veldig lyst på. Med kålstappe og stekt pølse og bacon.


#14

Senna sa for siden:

Kan jeg komme og spise middag hos deg i morgen? :nam:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Ja de med kjøtt/flesk inni heter komper. Komler er uten. Komper er best, synes jeg, de store deilige fra sørlandet. :sikle:


#16

AprilRyan sa for siden:

Ingen som drikker kulturmelk til?


#17

Oyoy sa for siden:

Aha, da lærte jeg noe nytt i dag og. Jeg trodde det var pappa som kalte det komper, og alle her sør som kalte det komler jeg. :flau:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Nei. :eek:


#19

gethosmurfen sa for siden:

Nei, jeg drikker vanlig melk til:nam:


#20

Misteri sa for siden:

Nei for jeg spiser ikke komle. Husker ikke hva vi kalte det når jeg bodde i Finnmark. :gruble:



#22

Elias sa for siden:

......men fisketareng er ikke så godt !


#23

Elias sa for siden:

Vi skal også ha ball (potetball) i morgon.
Med alt tilbehøret, sjølvsagt.
Eit godt tips: bruk pinnekjøtt som saltkjøt i ballegryta/komlegryta. Det slenger vel sikkert nokre restar frå jul.
Og rabbe (kålrabi), pølser, bacon og feitt......namnam

Og prikken over i-en......faktisk kokte poteter til denne retten, som stort sett er laga av poteter. Det er faktisk godt, sjølv om det kav virke overflødig.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Poteter til komler synes jeg ikke er noe, men pinnekjøtt er fantastisk. Det hadde vi til komler i sommer, hos Ms. Lee, og det var rett og slett FANTASTISK godt!


#25

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er vant til komper, men sier komler. Med smør og sukker. Den eneste riktige måten å spise komler på. :nemlig: Jeg har ikke laget komler på 10 år, for jeg orker ikke rive alle disse potetene. Finnes det en enklere måte å lage det på? Jeg er komlesulten!


#26

Veronal sa for siden:

:glis: Har Toro "hvit saus" og "pizzabunn" så har de selvfølgelig kumler også:


#27

Pepper Lemon sa for siden:

:hmm:Er pulverkomler godt da? Har du smakt de?


#28

Alexy sa for siden:

Raspeballer kanskje? Det kaller vi det for her litt lengre sør enn Finnmark.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke smakt den posen der, men jeg har smakt den der melpakken. Husker ikke hva den heter, men den ligner på en 1-kilos pakke med hvetemel og heter noe "raspeballer"-greier. Den er faktisk helt nydelig. Blir enda bedre om du tilsetter noen raspede poteter, men da slipper du å raspe så mange.


#30

Pingis sa for siden:

De er faktisk gode!


#31

AprilRyan sa for siden:

Ja, de er faktisk veldig gode. Tror kanskje de bare selges i Rogaland eller deler av vestlandet. Har ikke funnet dem her borte. De produseres i alle fall lokalt.


#32

Alfa sa for siden:

:juhu:
All anna melk smakar bæsj.


#33

Alfa sa for siden:

Dei vert betre om ein raspar 2-3 poteter og har oppi blandinga. Då vert smaken meir "heimelaga".


#34

Stellebord sa for siden:

Jeg leste "kameler til middag".

Og registrerer at jeg inntar potetklubb på en helt annen måte enn majoriteten i denne tråden. Nemlig med brunostsaus (duppe) og bacon. Kanskje sirup også, hvis jeg skal være skikkelig vill og gal.


#35

Pasta sa for siden:

Vi kaller det forresten klubb og vi drikker vann til.


#36

Fibi sa for siden:

Neinei, det heter "komla med dått"! :nemlig:

"Kom hjem te na mor kjera baaaaden, kom hjem å få komla me dått!" :synger:

(Komper, eller komla me dått, kan uansett aldri slå mine komler. :snurt: )


#37

Fibi sa for siden:

Her får vi kjøpt noe som heter Komlemel, fra Stangeland mølle. Det er kjempegodt! Blandes med vann/kraft. Jeg pleier å ha litt av det i mine komler. :jupp:



#39

Hyacinth sa for siden:

:nemlig:

Å, gud, der fikk jeg den på hjernen. :mad:

Komle er forresten ikke spesielt godt, spør du meg.


#40

malena sa for siden:

Vi kaller det potetball. Jeg spiser dem aller helst oppskåret i biter og dypper hver bit først i smør og så i sukker. :nam:


#41

Enhjørning sa for siden:

Raspeball? Det mener jeg det heter her, i alle fall...


#42

Meta sa for siden:

Jo, vi må ha surmelk! Det er absolutt prikken over i'en til komla. Har også mor som er sørlendingkomlespiser, men hun lagde Jærske komler til oss, men med sirup eller sukker på. Det er jammen godt! Den der brunostsausen har jeg aldri hørt om som tilbehør. Hørtes godt ut da, er åpen for alt jeg:jupp:

Jeg lagde komlene av den melblandingen i går, de ble gode, men litt "bastante" om dere forstår. Noen forslag til hva jeg kan ha gjort galt?


#43

Meta sa for siden:

Stangeland mølle sin melblanding er det jeg sikter til. Finner ikke ut hvordan jeg endrer innlegget mitt her jeg:undrer:


#44

Harriet Vane sa for siden:

Du trykker bare på endre øverst i høyre hjørnet i det innlegget du vil endre.

#45

Fibi sa for siden:

Litt faste, mener du? Da har du bare brukt litt for lite vann. :jupp:


#46

Maiden sa for siden:

Mmmm dette hadde vi på søndag, på mandagen ble det steikt komle til middag. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.