Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Refleksrefleksjoner

#1

Ru sa for siden:

Etter å ha kjørt til jobb hele uken ( :miljøsvin: ) har jeg gjort meg noen refleksrefleksjoner som jeg tenkte å dele med dere.

Først: Lyser voksne i mørket?
På samme måte som de flyter bedre i vannet enn barn( jfr. redningsvest-dårlige-unnskyldninger) kanskje?
I så fall tror jeg kanskje ikke at jeg er riktig voksen enda, for det lyser ikke av meg, så jeg bruker refleks i vintermørket. :nemlig:

Jeg vet ikke hvor mange mørk-kledde mennesker jeg kjører forbi på vei til jobb, ettersom jeg kjører har jeg tross alt ikke tid til å føre så veldig nøye statistikk, men jeg vil påstå at i hvert fall 80% av dem IKKE bruker noen som helst form for refleks.
Det er derfor nesten så det svir i øynene når man treffer (ikke bokstavelig talt da) på en syklist, med frontlys og baklys og hodelykt og refleksvest og hva har du det.
Finnes det ingen mellomting? Hva med refleks til alle, og litt mindre juletre over syklistene? ;)

Til slutt vil jeg bare gi et vennlig tips til alle foreldre:
Reflekser som er sydd i klærne, blir slitt etter vask. Det kan derfor være lurt å sjekke at refleksene fortsatt virker etter noen runder i vaskemaskinen, jeg ser mange små barn på skoleveien med veldig dårlige reflekser som knapt virker i det hele tatt.


#2

Adrienne sa for siden:

Jeg har også møtt veldig mange voksne som tror de er selvlysende. Aller best er det når de følger sine små håpefulle til skole/barnehage, og barna lyser som juletre, og man ser ikke før man er omtrent to meter i fra at det går en voksen på utsiden, altså mellom barnet og deg selv. Det er en like sjokkartet opplevelse hver gang. Og jeg innrømmer, jeg har stoppet bilen ved et par anledninger og sagt hva jeg mener om saken.


#3

Enhjørning sa for siden:

Hunder lyser også i mørket! :nemlig:

Jeg er så enig med deg, Lille Ru, det er skremmende å se hvor lett mange tar på dette med refleks.
Jeg skal innrømme at jeg var på samme måte selv for endel år siden, men det har endret seg med alderen.


#4

Ru sa for siden:

Jeg har vurdert å kjøpe inn en bøtte med reflekser, stoppe bilen og dele ut.


#5

Java sa for siden:

REFLEKSVEST! Det finnes ingenting bedre enn refleksvest.

Ellers har jeg gjort meg samme refleksjoner som Ru og Adrienne. Det verste er når barnet har refleks og ikke den voksne er at den voksne blir enda vanskeligere å se enn når den går alene uten refleks.


#6

nolo sa for siden:

Dette har jeg også lagt merke til! Og jeg peker på det til ungene, sånn at de skal se hvor vanskelig det er for bilførere å se noen uten refleks i mørket.

Det er jo en så god og billig forsikring at jeg blir matt av det store antallet som ikke gidder eller vil ta det på seg.


#7

LaLuna sa for siden:

Helt enig, det er skremmende at voksne folk - som antakelig er bilførere selv og burde vite hvordan det er - ikke bruker refleks.
Kanskje vi skal starte en kampanje?

Jeg har i alle fall refleksbrikker i alle jakker, og i tillegg sånne remser til å feste rundt armen. Og det til tross for at jeg veldig sjelden går langs bilveier der det ikke er fortau.


#8

annemede sa for siden:

Jeg bruker refleks. :tøff:


#9

ElinM sa for siden:

Alle unntatt gubben bruker refleksvest hos oss. (Han bruker brikke eller bånd.) Jeg syns det er like viktig at jeg bruker det når jeg følger ungene, som at de bruker det. For da blir vi enda mer synlig til sammen, og jeg er et godt eksempel. Jeg har fått positive tilbakemeldinger flere ganger på at også jeg buker refleksvest. Direkte lekker føler jeg meg dog ikke, men veldig fornuftig.


#10

Enhjørning sa for siden:

:humre:
Nei, spesielt dekorative er de ikke, vestene, men de hjelper.
Og så finnes det jo alternativer:
Jeg fant noen søte, store reflekser formet som hester (kjøpt på apoteket), den ene henger på jakka mi og den andre på Lillegutt når vi går tur.
Er jeg ute med hundene etter mørkets frembrudd, har de bestandig refleksvester på seg.
Det er ordentlig ekkelt å komme kjørende, se en lysende refleksbrikke i mørket og rette seg etter det - bare for å nesten kjøre på en vimsete hund i bånd ved siden av, som man ikke så fordi den ikke hadde refleks på seg.


#11

Inagh sa for siden:

De refleksvestene er geniale og greie - og jeg bare må bli flinkere til å bruke min. :sparke:

For ja - jeg banner og skjeller inne i meg hver gang jeg oppdager en fotgjenger nesten i siste lita, fordi vedkommende gjerne er kledt i svart der h*n tusler refleksløs langs veien i mørket.


#12

Éowyn sa for siden:

I min forrige jobb så kjørte jeg hver dag forbi en lang hale av folk i ulike aldre som var på vei til skole eller jobb. Det var ikke vanskelig å se de barna som fortsatt gikk på barneskolen. De lyste nemlig lang vei. Tydeligvis blir man selvlysende når man begynner på ungdomsskolen og forblir det stort sett i voksen alder. :rolleyes:


#13

Ru sa for siden:

Problemet med refleksvester, er at det kan være vanskelig å finne en som passer sånn noenlunde. Jeg har fått mange i jobbsammenheng, og flere av dem er store som telt.
(I tillegg har vi en vits gående på jobben om at vi ikke kan bruke de med logoen på, ettersom det vil være blink for sure og vrange kunder. :knegg: )


#14

Frances sa for siden:

Jeg er en av de syklende juletrærne, og det er helt på sin plass. Jeg skremmes daglig av andre syklister som kommer mørkkledd uten lys og reflekser i full fart i veibanen.

Til fritidsbruk jeg og barna lysvester. Mannen mener han er selvlysende.


#15

Aminta sa for siden:

Jeg bruker reflekser når jeg går ute ja, en på hver side, Mummitrollet og Snorkfrøken :D
Avkommet har refleksvest.


#16

Inagh sa for siden:

Forresten Ru - for et nydelig ord: Refleksrefleksjoner. :hjerter:


#17

Aminta sa for siden:

Ja, det tenkte jeg også på, måtte smake litt på det!


#18

Ru sa for siden:

:takker:
Jeg vurderte å putte inn en bindestrek, men lot være. :kry:


#19

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er glad i livet og bruker refleks.


#20

Estrella sa for siden:

Ja, det er skremmende å se hvor mange som ikke bruker refleks og nesten alle går i mørke klær.

Jeg bruker også refleks. :kry:


#21

Snill &amp; grei sa for siden:

signerer


#22

LilleLeo sa for siden:

Regner med det er søvnmangel som gjør at jeg leste refluksrefleksjoner. :himle:


#23

Doxa sa for siden:

Bruker refleksvest.
Storebror har i tillegg refleksjakke fra Blå Kleder (en sånn som jobbemenn har :nemlig: ) som han elsker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.