Aminta sa for siden:
Har noen en god oppskrift på Tiramisu?
Vil gjerne ha flere!
(Nenne?)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Aminta sa for siden:
Har noen en god oppskrift på Tiramisu?
Vil gjerne ha flere!
(Nenne?)
Filifjonka sa for siden:
Jeg har en veldig god oppskrift, men ikke her! Viktig: Mye mascarpone og bare eggeplommer (pisket til eggedosis). Jeg prøvde en oppskrift en gang med mye egg, inkl. stivpisket eggehvite. Det ble veldig feil konsistens syns jeg.
Jeg har lagt ut en oppskrift tidligere på en tiramisu-liknende dessertkake med nøttebunner, den er knallgod og den ostekremen i den oppskriften er helt perfekt. Den kan selvfølgelig også brukes til vanlig Tiramisu.
Og så er det aller best med Marsala, syns jeg.
Aminta sa for siden:
Ja, i den jeg har er det stivpisket eggehvite også, men jeg synes ikke den er helt knallgod, legg ut oppskriften når du kan da!
Nenne sa for siden:
Takk for tillitten. :) Jeg har en oppskrift som jeg synes blir luftig og god.
TIRAMISU
4-6 egg, avhenger litt av størrelse, men generelt sett bruker jeg 6 jeg da.
1 ss sukker pr. egg
250 gram Mascarponeost, ett beger
5 dl espresso, evnt. sterk kaffe
5 cl Marsala
1 1/2 - 2 pakker fingerkjeks (Savoiardi)
Kakao
Skill eggene og pisk plommer og sukker til eggedosis. Stivpisk hvitene. Rør osten inn i eggedosisen, deretter eggehvitene. Bland kaffe og vin og dypp kjeksene kjapt i blandingen. Legg lagvis kjeks og krem, avslutt med krem. Avkjøles noen timer. Dryss kakao over før servering.
Marsalavinen er en hetvin som du kjøper på polet. Den er ikke så veldig dyr. En flaske holder til 15 desserter så utgiftene til flaska blir godt fordelt da. Noen velger å bruke Amarettolikør i desserten, men jeg synes Marsala blir mest riktig. Du kan heller drikke Amarettoen ved siden av.
Både Mascarpone og fingerkjeks får du kjøpt i vanlig daglivare, i hvert fall har Meny dette.
Miss Norway sa for siden:
Her er min oppskrift. Det MÅ jo være Amaretto i Tiramisu! Alt annet blir gærnt i mine øyne, men det har med jo hva man selv liker og er vant til. Jeg synes det er best med 50/50 Mascarpone og Creme Fraiche, for det blir bittelitt luftigere og fluffy og litt mer syrlig da, og ikke fullt så kvalmende som enkelte Tiramisu'er.
Tiramisu
ca. 150 g Savoiardi / Ladyfingers
1 stor kopp espresso/evt Nescafe - veldig sterk
Amaretto (el. konjakk, rom)
6 egg
9 ss sukker
500 g Mascarpone el. 3 beger creme fraiche (evt 50/50)
Skill eggene. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggedosis av plommene/sukker og tilsett osten, bland til kremblandingen er hvit. Tilsett eggehvitene.
Hell kaffen i en dyp tallerken. Dra kjeksene gjennom kaffen med sukkersiden ned. Legg lagvis i en form, drypp amaretto over kjeksene. Tilsett halvparten av kremen. Gjena prossessen. Settes kjølig natten over. Dryss over vanlig kakao før servering; skal være helt mørkpudret.
Aminta sa for siden:
Takk :blomst:
Hunter sa for siden:
Her er en annen veldig enkel variant med havreflarn.
Til 4 desserter
16 havreflarn
En eller annen mandellikør
Kaffe
1 boks Mascarpone
3 dl Vaniljesaus
Bland sammen kaffe og likør (blandingsforhold etter eget ønske)
Bland sammen mascarpone og vaniljesaus
Dypp kjeks i kaffe\likørblandingen og legg lagvis havreflarn og mascarponeblandingen.
Pass på at kjeksen bare så vidt vendes i kaffeblandingen. Ligger den for lenge blir den veldig mushy.
Riv litt sjokolade over og server.
Enkelt og godt.
Filifjonka sa for siden:
Det er nok smak og behag, jeg syns ikke tiramisu skal være så luftig. :) 500 g mascarpone med 2 eggeplommer syns jeg blir passe konsistens.
Aminta sa for siden:
Takk, alle :blomst:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.