Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Astrid Lindgrens verden

#1

Ekkir sa for siden:

Er det noen som har vært der?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Nei, men jeg har tenkt meg dit til sommeren, dit og til Mummiland.


#3

Guava sa for siden:

Vi var både der og i mummiland sommeren 2006. Astrid Lindgrens verden er en flott stor park. Det er ikke en park hvor man kan forvente høy fart og karuseller. Det er det nemlig ikke der. Det er som et stort utendørs teater. Barn får nok aller mest ut av parken om de kjenner fortellingene til Astrid Lindgren fra før. Da vi var der kjente storebror til Karlson på taket, Pippi Langstrømpe og Emil fra før. Det var veldig artig for ham å se de områdene hvor disse teaterne ble spilt. Ronja Røverdatter og noen av de andre hadde han ikke forhold til og derfor ble de områdene gått forbi ganske kjapt.

Jeg likte parken veldig godt fordi det var så lite stress der og fordi det var noe ganske annet enn actionfylte opplevelsesparker.


#4

LaLuna sa for siden:

Vi var der i fjor sommer og hadde det kjempefint!
Men som Hattifnatten sier er det veldig mye morsommere for dem som har et forhold til alle Lindgren-historiene fra før.
Hvis dere ikke har sett Lotta-filmene ennå, anbefaler jeg å gjøre det før dere drar dit. Mange av filmenes utendørsscener er nemlig spilt inn der, og det var stor stas å kjenne igjen hele gata og alle husene.
Det var forestilling på en scene, og det var spontane forestillinger rundt omkring, f.eks ved Pippihuset.


#5

Nenne sa for siden:

Vi var der i 2003 og hadde et flott opphold. Parken er flott laget og alt som kan kjøpes er lagt til området ved inngangen, så inne i parken blir det ikke mye mas om kjøping av ditt eller datt. Rimelig og grei mat. Vær tidlig ute med å bestille hotell!


#6

TBM sa for siden:

Vi likte parken veldig godt - men man bør ha litt kjennskap til historiene på forhånd. Samtidig er det så mye spennende å se på og gjøre det, så det er likevel lett å finne på noe å gjøre.


#7

gnuri sa for siden:

Hvor langt er det i effektiv kjøretid fra Oslo ? Har fryktelig lyst til å ta en tur i sommer. :jupp:


#8

Pasta sa for siden:

Vi var der sist sommer og hadde en flott tur. Dere bør gjøre dere kjent med alle historiene på forhånd, da har dere mest utbytte av besøket. Det er to store teaterscener som har teater flere ganger hver dag. I tillegg er det små skuespill i de forskjellige bygdene flere ganger om dagen, da gikk skuespillerne omkring og snakket med ungene og sang litt sammen med dem.
Veldig rolig stemning i parken med noen lekeområder rundt omkring.
Maten var ganske rimelig (og ikke så verst god) i denne parken sammenlignet med lignende steder i Norge.


#9

Stellebord sa for siden:

Heller ingen erfaring, men tenker at dette kanskje er en av de mer behagelige parkene for oss til sommeren - med en temmelig ny baby i tillegg til en snart seksåring som vil på ferie. Har hørt mye positivt om parken!


#10

LaLuna sa for siden:

Jeg antar det er 5-6 timer fra Oslo.


#11

Guava sa for siden:

Det er en veldig behagelig park med gode muligheter for å ha picnic inne i parken, og ikke mye ståk og styr. Jeg hadde absolutt foretrukket denne parken framfor noen andre hvis jeg skulle hatt med meg en baby i tillegg til flere barn. Jeg har vært i Legoland med baby og det var helt forferdelig.


#12

Muskat sa for siden:

Vi hadde en kjempefin tur dit i fjor sommer. Ungene var da tre og fem og selv om de ikke kjente alle historiene så hadde de det supert. Å klatre på borgen til Ronja Røverdatter var stas, selv om de ikke kjente historien. Å klatre opp på taket sammen med Karlsson og skli ned var supert, han kjenner de fra før av da.

Jeg syns det var en nydelig plass for oss voksne også, så rolig og lite bråk og stress og køer og mas, i sterk kontrast til andre typer parker. Som for eksempel BonBon-land i Danmark, jeg var helt utslitt etter at vi hadde vært der noen timer. Jeg skulle gjerne hatt en dag til i Astrid Lindgrens verden da vi var der, vi var en dag og det syns jeg var litt lite.


#13

Kaija sa for siden:

Vi var der for et par år siden. HE var nesten 6 og JC var nesten 4. Begge hadde fått med seg en god del av Lindgrens bøker. -Vi hadde lest oss opp gjennom hele høsten, vinteren og våren for at de skulle få mest mulig ut av besøket.

Vi brukte to dager i parken. Det var lagt opp til mye egenaktivitet og mange forestillinger, små skuespill og konserter, så en måtte ha god kontroll på når de ulike tingene foregikk. Første dagen brukte vi mest på å se oss rundt, fikk med oss tilfeldige forestillinger og ting som ellers skjedde. Lekte med Pippi, utforsket Mattisborgen, spikket hos Emil osv. Neste dag hadde vi planlagt godt, og fikk med oss fine forestillinger med Pippi, Ronja-røverne, Karlson, Emil osv, i tillegg til masse lek og utforsking. Vi bestemte oss for at vi må tilbake om noen år, når minsten er stor nok til å ha noe utbytte av parken han også. Tror det er den minst stressende parken vi har vært i. Alle koste seg gjennom begge dagene. Kan ta med at jeg var gravid og hadde bekkenløsning. Litt mye gåing for en sliten skrott, men det var nok av plasser å sitte ned for å slappe av til at det gikk bra.


#14

IOA sa for siden:

Jeg var der selv som 16-åring med familien. Jeg tror det var det eneste på hele turen som fenget både meg selv og mine tre søsken på 13, 7 og 4 år. Jeg husker det enda. Blant annet hadde vi en konkurranse inne i Pippi sitt hus om hvem i familien som kunne få tunga opp på nesetuppen.


#15

Fibi sa for siden:

Jeg drømmer om å reise dit når lillebror blir gammel nok til å ha glede av det. :jupp:


#16

Kate sa for siden:

Vi skal dit i sommer på vår ferd gjennom Sverige. Dit og Liseberg.


#17

Wanda sa for siden:

Vil si at det er litt lenger enn som så; vi brukte ca. 3,5-4 timer fra Gøteborg og ca. 4 timer til Gøteborg. Kjørte i ett strekk hjem igjen og det tok 8 timer inkludert en liten spisepause.

Jeg deler erfaringene til alle over; det er en kjempefin og rolig park med veldig bra fasiliteter. Maten er ganske variert og rimelig, toaletter/stellerom er veldig bra og det er masse plass til å sette seg ned og slappe av. Teaterforestillingene er kjempefine, dog bør man nok kjenne fortellingene (kanskje med unntak av Pippi, denne forestillingen fenget selv de aller minste pga mye aplegøyer). Jeg tror vel kanskje at det var JEG som hadde mest utbytte av parken :jupp: Eldstemann på 3 år syntes pippi og emil var kjempegøy, men hadde ikke nok ro i kroppen til å sitte å høre på i lengre tid. Vi syntes showene var kjempebra, med masse kjente sanger. Ellers brukte vi sklier, hinderløyper og husker til å få variasjon i løpet av dagen. Parken kan anbefales, men bør vel være 4+ for å få fullt utbytte. Som foreldre var denne parken vår absolutte favoritt blant de vi har besøkt (dyreparken, tusenfryd, legoland mm).


#18

Snippa sa for siden:

Fin park, lang og kjedelig kjørevei.
Vi dro ruta Oslo - Stockholm - Mummidalen - Stockholm - Astrid Lindgrens verden - Oslo med overnatting alle plasser.
Astrid Lindgrens verden er en liten park, som man ikke trenger mer enn en dag i, synes jeg. Fine camping muligheter, billige hytter. Gode bademuligheter ved campingplassen.


#19

Maki sa for siden:

Ja, det er en fin park, absolutt å anbefale!

Rolig og veldig koselig, lite støy og kjøpepress.


#20

Kaija sa for siden:

Må ta med at noe som gjorde inntrykk på guttene var at Rasmus og Paradis-Oskar kom inn og sang og spilte for oss mens vi spiste frokost på Linas kjøkken. Og så var det veldig stas, og litt skummelt, at tyvene fra Pippi ruslet rundt i gatene og var tyver nesten på ordentlig. -En måtte holde godt på reisesekkene når de var i nærheten, for de slo til så snart de hadde sjansen. -Med påfølgende rabalder når de ble oppdaget.


#21

Tertit sa for siden:

Astrid Lindgrens verden er en kjempeopplevelse. Dere har virkelig noe å glede dere til.

Når dere først er kommet så langt, burde dere også fått med dere et besøk i Katthult. Der kan dere se gården som filmene om Emil ble innspilt. Det var en stor opplevelse for ungene når de kjente igjen husene fra filmene om Emil. Vi fikk også se alle trefigurene han hadde spikket i Snikkarboden. Virkelig verdt en tur.

Man kan også dra til Bullarbyen der filmene om Bakkebygrenda ble spilt inn, men det var desverre ikke samme opplevelsen. Det bodde folk i de husene og det gjorde at man følte at man var en inntrenger.

Dere finner begge stedene når dere kjører fra Vimmerby og mot Mariannelund. Jeg husker ikke hvor langt det var og kjøre, men tipper ca et kvarter.

Håper dere får en kjempefin tur :-D


#22

Elisabet sa for siden:

Er raskeste veien å kjøre om Gøteborg?

Vi har nå bestilt en natt på Pippis sommerhotell i sommer. :D Og om en skal bestille der så kan en nok ikke drøye for lenge, begynte å bli ganske fullbooket mange dager i juli nå. Vi skal ha to dager i parken, men vi kommer nok ikke så tidlig første dagen. Blir spennende å se hvordan det er der. Regner med at minsten på snart 2 år også kan kose seg selv om han ikke har så mye oppfattelser av alle historiene? Det er i alle fall stor tumleplass for han om ikke annet. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.