Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nordnorsk høytidsstuing

#1

Mei sa for siden:

NORDNORSK HØYTIDSSTUING
kan til nød også serveres utenfor høytidene

2 dl margarin (lunket i våtbad)
2-3 liter mandler
1 ss tørrgjær
5 ss smør
en knivsodd gurkemeie

Visp sammen ingrediensene. La blandingen heve i 20 minutter. Stekes i ca. 30 minutter på midterste rille (250 grader).

Serveres med tyttebærsyltetøy.


#2

Mei sa for siden:

Er dere i sjokk?


#3

Skilpadda sa for siden:

Neida, jeg bare driver og varmer opp våtbadet fremdeles. Det er jo viktig å gjøre dette så langsomt som mulig, for å minske sjansen for botulisme.


#4

Mei sa for siden:

Denne burde da ikke være ny for deg? Man er ikke ekte nordlenning om ikke denne lages til hver eneste helligdag!


#5

Nenne sa for siden:

Jeg skjønner ikke noe av oppskriftene dine jeg zol. :blond:


#6

Pamina sa for siden:

Spørs om det finnes nok mandler i universet til å bistå alle høytidsstuingene til alle de ekte nordlendingene i Norges rike.

Hver helg....stakkars Ztjerna.

Han har en kreativ mamma da!


#7

Ingrid-lille sa for siden:

ikke jeg heller.. (og jeg er liksom nordlenning..) :blond:


#8

Selma sa for siden:

Samme her :blond:


#9

Hermine sa for siden:

Hørtes ut som en artig stuing. :nikker:


#10

Mei sa for siden:

Dere må være litt åpne for nye impulser i matveien jenter heve pekefingeren


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg er nok kommet ut av vanen etter at jeg flyttet hjemmefra og dermed ikke har tilgang til ferskt brakkvann lenger.


#12

TGM sa for siden:

Kan mandler heve?


#13

Mei sa for siden:

Man lærer noe nytt hver dag :nikker:


#14

TGM sa for siden:

Det er sant. Kanskje jeg skal ha gjær i marsipandeigen i år, sånn at den blir luftig...


#15

Mei sa for siden:

:værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.