Ja, det er mangt man kan lure på. Jeg har jo nesten aldri bakt noen ting (jeg sier nesten, for det siste året har jeg faktisk laget langpannesjokoladekake, rundstykker, brød og pærepai :stolt: ), men jeg lurer stadig på hvor jeg egentlig skal sette baksten når det står "midt i ovnen", når jeg altså har 4 riller? Enten blir det midt-nedre eller midt-øvre.
Hvis du synes dette var et tåpelig spørsmål, la meg omformulere: Hvilke ulike stekekvaliteter har de ulike rillene (øvre vs nedre).
Vi har også fire riller i stekeovnen, og jeg gjør som Elinblu: bruker den nest nederste når det står "midt i ovnen". Ettersom det man lager som regel kommer oppå plata, blir det nærmest mulig midten. Den neste blir for høyt opp.
Det kommer an på hvor høyt det jeg lager er. Er det pizza feks (jeg hater overstekte bunner) setter jeg den på nest øverste hvis det i oppskriften står "midten". Likeledes havner kaker i kakeform (som jo kan være 10 cm høye) på nest nederste.