Jeg er alt for sløv med å ta vare på rester, men skal skjerpe meg. Jeg kaster alt for mye. :o Imidlertid ble jeg i dag stående og lure på hvor lenge det er OK at restene (med kjøtt) står på benken før det må inn i kjøleskap. Når har det stått for lenge?
Hvis vi har mye varme rester pleier vi å kjøle ned i kaldt vannbad for å få det kjapt i kjøleskap. Jeg liker ikke å ha kjøtt stående særlig lenge på benken. Helst ikke mer enn maks 2 timer. :hysterisk:
Leste i et blad/så på tv (eller noe) at det at man måtte vente til det ble kaldt før man satte det i kjøleskap og sånn bare var en myte, og at det ikke hadde noe innvirkning på kjøttets/matens kvalitet.
Sånn jevnt over putter jeg det i bokser (tupperware etc) når vi rydder av middagen, og putter det i kjøleskapet da. Jeg liker ikke at det har stått på benken alt for lenge, men jeg kan godt bruke mat som har stått på benken noen timer.
Jeg skjønner at man ikke skal hive masse glovarm mat inn i kjøleskapet. Men om man putter inn en boks med lunkne poteter så tror jeg ikke noen stor skade hadde skjedd.
Jo; da er du et miljøsvin av verste sort, som dreper regnskogen og legger våre siste vassdrag i rør. :nemlig:
(Jeg mener det faktisk litt seriøst også. Varm mat skal avgi varmen til rommet før den settes i kjøleskap, frossen mat skal tines i kjøleskap før den has i ovnen.)
Mener at jeg fant mer detaljert info om tid også på Matportalen en gang tidligere? Det fant jeg ikke nå.
Jeg er som safran, har kjøttet stått to timer på kjøkkenbenken så er det klar for søpla. Nå skal det sies at jeg har en ømfindtlig mage, og kjapt blir dårlig av mat. Det å la maten stå å bli lunken og stå et par timer eller flere er vel utvilsomt langt i fra det som er anbefalt iallefall. Men jeg skjønner at man har forskjellig toleranse når det gjelder dette.
Jeg har ikke vært på jobb i dag, og har greid å gå en hel dag og bare se på diverse rot, (og vite at vi om få dager har storinnrykk av bursdagsgjester), uten å gjøre noe med det.
Hos oss er det egentlig ikke helt et tema. Vi dekker på bordet når vi spiser, hver dag. Forsyner oss ikke av komfyren liksom. Og når vi da har sittet ved middagsbordet en stund, er ferdig og skal rydde av. Er jo maten så og si kald. Så da har jeg bare det som jeg skal ta vare på over i bokser.
Maten står på benken til den er kald, og puttast deretter i bokser, som vert plassert i frysar eller kjøleskåp. Evt hamnar den direkte i skåla til katten, men den tåler jo alt... Ingen her i hus har vorte forgifta hittil... viktig å herde magane litt!
Jeg må innrømme at maten av og til blir stående en stund på kjøkkenbenken. Jeg spiser den gjerne fordet, passer bare på å varme den skikkelig opp først for sikkerhets skyld. Jeg spiser f.eks. middagsrester til kvelds. Jeg har aldri opplevd at noen av oss har blitt syke. :sjuske:
Jeg også tar middagsrester i bokser og har i kjøleskapet rett etter vi har spist. Jeg er enig i alt dere sier om bakterier i kjøleskapet, ising etc, men det er bare teori. I praksis er maten kald nok når vi er ferdig og spise (mulig det er vi som er noen tregoster ved matbordet? :gruble: )