Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge kan middagsrester stå på kjøkkenbenken?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er alt for sløv med å ta vare på rester, men skal skjerpe meg. Jeg kaster alt for mye. :o Imidlertid ble jeg i dag stående og lure på hvor lenge det er OK at restene (med kjøtt) står på benken før det må inn i kjøleskap. Når har det stått for lenge?


#2

Karamell sa for siden:

Det bør ihvertfall stå ute (uten lokk) til det er kaldt.

Jeg strøk på den hygienetesten som lå her en tid tilbake så jeg skal ikke gi råd. :sjuske:


#3

AprilRyan sa for siden:

Hvis vi har mye varme rester pleier vi å kjøle ned i kaldt vannbad for å få det kjapt i kjøleskap. Jeg liker ikke å ha kjøtt stående særlig lenge på benken. Helst ikke mer enn maks 2 timer. :hysterisk:


#4

rine sa for siden:

Her er det vel egentlig bare luktesansen som setter grenser? :D (Sorry, orket ikke komme på et seriøst svar...) :natta:


#5

Nessie sa for siden:

Leste i et blad/så på tv (eller noe) at det at man måtte vente til det ble kaldt før man satte det i kjøleskap og sånn bare var en myte, og at det ikke hadde noe innvirkning på kjøttets/matens kvalitet.

Sånn jevnt over putter jeg det i bokser (tupperware etc) når vi rydder av middagen, og putter det i kjøleskapet da. Jeg liker ikke at det har stått på benken alt for lenge, men jeg kan godt bruke mat som har stått på benken noen timer.


#6

safran sa for siden:

:dulte: Jeg er nok mer hysterisk enn deg, for etter to timer hadde jeg nesten kastet det.


#7

safran sa for siden:

Nei, det er kjøleskapet som blir fullt av is bakerst.


#8

Karamell sa for siden:

:ja:


#9

Nessie sa for siden:

Nyere kjøleskap og?
Aldri opplevd.


#10

Karamell sa for siden:

Og du "varmer opp" kjøleskapet med den varme maten/kasserollen.


#11

Nessie sa for siden:

Men det er jo jammen sjelden at maten er VARM når man setter den inn? Kanskje lunken, men ikke varm? Vi har jo hatt den på bordet og spist liksom.

Betyr det ikke bare at kjøleskapet evt må JOBBE litt mer for å holde seg kald? Det rekker ikke bli varmt liksom.


#12

AprilRyan sa for siden:

Hvis en setter inn mye varm mat vil den kunne varme opp annen mat og det fører til bakterievekst.


#13

Nessie sa for siden:

Jeg skjønner at man ikke skal hive masse glovarm mat inn i kjøleskapet. Men om man putter inn en boks med lunkne poteter så tror jeg ikke noen stor skade hadde skjedd.


#14

gajamor sa for siden:

Jo; da er du et miljøsvin av verste sort, som dreper regnskogen og legger våre siste vassdrag i rør. :nemlig:

(Jeg mener det faktisk litt seriøst også. Varm mat skal avgi varmen til rommet før den settes i kjøleskap, frossen mat skal tines i kjøleskap før den has i ovnen.)


#15

AprilRyan sa for siden:

Ja, lunken mat putter jeg rett inn. Jeg tenker mer på hvis en for eksempel har en stor boks varm lapskaus. Den kjøler jeg litt ned først.


#16

Irma sa for siden:

Dette kommer fra Matportalen:

Mener at jeg fant mer detaljert info om tid også på Matportalen en gang tidligere? Det fant jeg ikke nå.

Jeg er som safran, har kjøttet stått to timer på kjøkkenbenken så er det klar for søpla. Nå skal det sies at jeg har en ømfindtlig mage, og kjapt blir dårlig av mat. Det å la maten stå å bli lunken og stå et par timer eller flere er vel utvilsomt langt i fra det som er anbefalt iallefall. Men jeg skjønner at man har forskjellig toleranse når det gjelder dette.


#17

Skilpadda sa for siden:

Hvor lenge middagsrester kan stå på kjøkkenbenken? Det har du ikke lyst til å vite, var min første innskytelse. :knegg:


#18

Bokormen sa for siden:

:dulte::sjuske-dulter på skilpadda:

Jeg har ikke vært på jobb i dag, og har greid å gå en hel dag og bare se på diverse rot, (og vite at vi om få dager har storinnrykk av bursdagsgjester), uten å gjøre noe med det.


#19

safran sa for siden:

Det kan rekke å få økt temperatur, som kan føre til bakterievekst. Hvorfor sjanse på sånt når det er så enkelt å kjøle det ned i kaldt vann?


#20

Hasselnøtt sa for siden:

Fordi man av og til er glemsk, og drar ut og handler før man har gjort det man skulle. For eksempel.


#21

safran sa for siden:

Ja, nå snakket jeg altså om det å sette varm mat inn i kjøleskapet.


#22

Nessie sa for siden:

Hos oss er det egentlig ikke helt et tema. Vi dekker på bordet når vi spiser, hver dag. Forsyner oss ikke av komfyren liksom. Og når vi da har sittet ved middagsbordet en stund, er ferdig og skal rydde av. Er jo maten så og si kald. Så da har jeg bare det som jeg skal ta vare på over i bokser.


#23

Hasselnøtt sa for siden:

Vi er 4 rundt et bitte lite bord, så det er det aldri plass til. ;)


#24

Tante Sofie sa for siden:

Maten står på benken til den er kald, og puttast deretter i bokser, som vert plassert i frysar eller kjøleskåp. Evt hamnar den direkte i skåla til katten, men den tåler jo alt... Ingen her i hus har vorte forgifta hittil... viktig å herde magane litt!


#25

Ulvefar sa for siden:

Hvis den går ned av seg selv bør den kastes.


#26

Lucifer sa for siden:

Noe i den stilen funker godt på våre mager også! :rolleyes:

Jepp!


#27

ElinM sa for siden:

Jeg må innrømme at maten av og til blir stående en stund på kjøkkenbenken. Jeg spiser den gjerne fordet, passer bare på å varme den skikkelig opp først for sikkerhets skyld. Jeg spiser f.eks. middagsrester til kvelds. Jeg har aldri opplevd at noen av oss har blitt syke. :sjuske:


#28

Mauser sa for siden:

Jeg spiser det uansett.


#29

Nessie sa for siden:

Da stemmer jeg for nytt hus. Nytt kjøkken og nytt bord. :ja:


#30

Smarties sa for siden:

Mat som er varmebehandlet tåler en god stund på benken. Med de rutinene du har så er det ingen som blir syk av restene.:ja:


#31

Gammel bruker sa for siden:

..også finnes det slike som meg som gjerne småspiser kalde middagsrester rett fra panna utover kvelden. :blush:


#32

Fibi sa for siden:

Ååh... Er det derfor jeg må knuse svære isblokker med (u)jevne mellomrom? :åpenbaring:

#33

Hasselnøtt sa for siden:

Tror du er gal. :nemlig: Riktignok har jeg et lite kjøkken og en ubrukelig tomt, men resten av huset liker jeg riktig godt. :snurt:


#34

Nessie sa for siden:

Da får dere spise middagen på spisestua, den er vel større?

Klart du har fint hus. :trøste: :dulte:


#35

Maverick sa for siden:

Bare henvis den i retning søppelbøtten. (Eller komposten da, selvfølgelig.)


#36

Hasselnøtt sa for siden:

Jada, men der står det laptoper i hopetall. :o



#38

Ru sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva du snakker om. :blånn:


#39

him sa for siden:

Jeg også tar middagsrester i bokser og har i kjøleskapet rett etter vi har spist. Jeg er enig i alt dere sier om bakterier i kjøleskapet, ising etc, men det er bare teori. I praksis er maten kald nok når vi er ferdig og spise (mulig det er vi som er noen tregoster ved matbordet? :gruble: )


#40

Harriet Vane sa for siden:

Det skal i kjøleskap med en gang, og når det er helt kaldts etter du på lokk eller plast. Min mor lar ting bare stå. :grøsser: Det er så skummelt.

Rester av ris og bønner fryser du bare rett ned, særlig ris tåler ikke å stå.


#41

Hasselnøtt sa for siden:

Fordi risen blir forringet eller bedervet?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.