Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til kylling og ovnsstekte poteter

#1

Avatar sa for siden:

Mannen min lager en nydelig rett med kyllingfilet og ovnsstekte poteter med masse hvitløk.
Dette er veldig godt, men vi klarer ikke finne den perfekte sausen til.
Er litt lei av bearnaise.

Har dere noen tips?

Retten i seg selv smaker mye, pga mye hvitløk og krydder, så sausen må ikke være for mektig, da blir det nemlig litt mye.


#2

Fruktflua sa for siden:

Hva med en ikke så smakssterk sennepssaus?

Ellers så passer faktisk Cafe de Paris ( Toro) til de aller fleste kyllingretter. Sausen er lett å lage selv også.


#3

Avatar sa for siden:

Cafe de Paris, er ikke den litt sånn bearnaise-aktig?

Sennepssaups, hvordan lages den? Tror aldri jeg har smakt det, men det hørtes veldig godt ut. :)


#4

Zip sa for siden:

Tanta mi lagde ein kjempegod saus forrige helg til kylling.
Da hadde ho brukt Toro rosepeppersaus og tatt oppi Barbecuesaus, må berre smake til. Den var heilt nydeleg :nam:


#5

Avatar sa for siden:

Takk for tips! Alt skal prøves og så kommer jeg med tilbakemelding etterhvert på hva som var best. :)


#6

malena sa for siden:

Jeg pleier å finhakke løk og frese i smør før jeg tilsetter fløte, hvitløk og buljong.
Enkelt og veldig godt.


#7

Avatar sa for siden:

Det hørtes nydelig ut! :riktig: Løk, eller hvitløk?


#8

malena sa for siden:

Vanlig løk freses først. Så har jeg presset hvitløk i mot slutten, etter at fløten er hatt i.
Godt mulig det er bedre å frese hvitløken sammen med den vanlige løken.


#9

Eia sa for siden:

Appelsinsaus er en fin vri og passer til det meste av hvitt kjøtt. Her er en fra Aperitif:

Ingredienser:
2 sjalottløk
1 ss meierismør
1 ts hakket, rød chili
2 dl væske (silt sjy, evt. med litt hvitvin)
saften av 2 appelsiner (ca. 2 dl), silt
2 dl crème fraîche
litt revet appelsinskall
½ ts salt
litt kvernet pepper

Fremgangsmåte:
Finhakk løken og stek den blank i smør.
Ha i chili, sjy/hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter.
Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter.
Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og litt kvernet pepper.


#10

MorStine sa for siden:

Elsker (elsket) kylling bretagnesausen til toto, både til kylling og kalkun!


#11

Skytte sa for siden:

Jeg har falt for Toro sin "Kremet kyllingsaus med basilikum og sjalottløk".


#12

Señora sa for siden:

Stemmer for Kylling Bretagne sausen :nikker: Den er supergod, men kanskje best til ris?


#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes tomatsaus alltid er en vinner til kylling. Mykstek hvitløk og løk i litt olje, tilsett skoldede tomater eller en boks hermetiske (best nå på vinteren, synes jeg) og krydder som matcher retten. En klype sukker må til. La den stå og putre til den er tykk og smakssterk.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Bretagnesausen er fantastisk god.


#15

Mams sa for siden:

Toro er min gode venn, og Tandoori kyllingsausen er veldig god.


#16

Obelix sa for siden:

Bali kyllingsaus er også veldig god.


#17

Dixie sa for siden:

:jupp: Den er fantastisk god.

Ellers er det også lettvindt å ha en liten boks champignon i kjelen, tilsette fløte og litt soyasaus og koke opp.


#18

Koma sa for siden:

Paprika fløtesaus:riktig:
Svitser paprika i stekepannen, koker ut med buljong og fyller på med fløte og litt maizena og krydrer gjerne med litt paprikapulver.


#19

tiril sa for siden:

Eg har rett og slett fått dilla på ostedipp:flau: Og bruker den til ALT..Den er sinnsykt god til kylling. Kjøper den ferdige på boks eller den i pulverform som man koker opp sjølv.


#20

Hjertensfryd sa for siden:

Såg at tråden var lang og tenkte at her er det nok mangen gode forslag til sauser. Men det var vist toro som var vinnaren her og. Kva med oss som ikkje tåler toro sine produkter.

Prøver å bli flink på sauser og, men eg trenger god inspirasjon. Fann litt her då.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.