Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holmenkollen Park Hotel

#1

Hyacinth sa for siden:

Er det noe?

Ville dere tatt med to snart-fireåringer dit?

Vi er to venninner som skal to-tre dager til Oslo. Ikke for å feste og shoppe, men for at ungene våre skal få kose seg litt sammen med oss uten sine respektive søsken, få fly, kjøre tog og trikk og se på gardistene foran Slottet og alt sånt som to små gutter liker.

Vi har kikket på hoteller i sentrum, og det er jo greit å bo sentralt, men det frister litt å bo på dette flotte hotellet hvor det i tillegg er basseng, såvidt jeg kunne se. Og sjansen er kanskje tilstede for at det er litt snø i høyden? Kanskje vi kunne tatt med et lite akebrett/ rumpebrett i kofferten?

Hva tenker dere? Er det helteit å bo så langt fra sentrum? Har noen erfaringer med dette hotellet?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Det er et flott hotell, men tror ikke at jeg vil si at det er barnevennlig. Jeg har vært der i jobbsammenheng da. Og det ligger et godt stykke fra sentrum med t-banen (føles det som om). Skal dere ta t-banen så er det et stykke fra stasjonen til hotellet (i alle fall bare oppoverbakker). Men det kan være at det er bra alikevel:)


#3

Miss Norway sa for siden:

Nei, det synes jeg høres flott ut! Det er jo en superfin trikketur opp og ned dit, og spennende for dem å bo så nær hoppet kanskje også. Og så er det fint for mødre der også, og det er også viktig! :nemlig:


#4

Storm sa for siden:

Jeg synes også det høres ut som en god idé! Det er en fin, dog litt lang, t-banetur opp dit, og det er jo bare gøy for 4-åringer. Og fine turmuligheter der oppe.

Trikk, Missa? :knegg: Er ikke du innflytter da?


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Å være vestkantberte er en sjelelig tilstand, og ikke betinget av geografisk opprinnelse. :nemlig:

Enig med de foran, Holmenkollen Park er sikkert glimrende når turen ikke handler om sentrum og shopping.


#6

Hyacinth sa for siden:

Takker for svar. Er nesten overbevist, selv om enkelte på et annet forum påstår at det er skikkelig utsentralt. Vi skal jo til byen, men jeg dør ikke av en tjueminutters togtur. Og kan man ake (og bade?) der oppe, så er det jo midt i blinken.


#7

Candy Darling sa for siden:

Det er veldig fint der oppe, og ganske spennende å kikke på hoppbakken, tipper jeg.

Og ja, banen heter visstnok trikk her på vestkanten, siden den går over bakken (i motsetning til på østkanten, da?). :fått hamret inn: :humre:


#8

apan sa for siden:

Jeg tror det er helt fint, det eneste jeg lurer på er avstanden var hotellet til trikken? Selve trikketuren er jo bare morsom.


#9

Storm sa for siden:

Det er et lite stykke å gå, i oppoverbakke, men ikke veldig langt. Ca. 500 m tipper jeg, utfra kartet på gulesider. Det er jo veldig usentralt, det er det ingen tvil om, men t-banen går jo hvert kvarter.

Scarlett; er det ikke stort sett sentrumsstasjonene som ligger under bakken da?

Nå har jeg lest om t-banens historikk her. :mye klokere:


#10

Hyacinth sa for siden:

På hjemmesiden deres står det 10 minutter å gå fra t-bane til hotell. Det skal vi greie.

Jeg reagerte mer på at man må ut med 150 spenn pr person for å bruke svømmebassenget! :eek:


#11

safran sa for siden:

Jeg syns det hørtes ut som en glimrende idé. Bare å ta trikken opp, ja. ;)


#12

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for alle svar! :)

Jeg er helt overbevist nå. Og noe av det flotte er at det inngår i Coops hotelltilbud og bare koster 700 kr natta.


#13

Pamina sa for siden:

Det er langt mer barnevennlig å bo oppe i Holmenkollåsen enn midt i byen. En halv time med trikk og en liten gåtur overlever dere. Ville nok satset på en trillekoffert oppover bakkene.


#14

Miss Norway sa for siden:

Jeg skjønte ikke problemstillingen en gang og var litt sånn "Hæh?" :confused:
( :gift med vestkantPreben: som utelukkende bruker ordene "trikk" og "bytrikk". Ikke lett for en stakkars bergenser nei.)


#15

Storm sa for siden:

:humre: Da skjønner jeg bedre.

Huskeregel (som jeg prøver å lære Storebror):

Trikken er blå. T-banen er rød.


#16

daffy sa for siden:

Jeg ville heller bodd på SAS Nydalen. Superidyllisk å gå tur oppover langs Akerselven, ta en avstikker til Teknisk museum som er kjempespennende for 4-åringer. Godt Brød ligger (nesten) i samme bygg som hotellet. T-bane til byn 10 meter fra hotellet. Jeg er ganske sikker på at dette hotellet også inngår i Coop sitt medlemstilbud.

Fra Nydalen har du gåavstand til Sagene/ Bjølsen hvor Sagene lunsjbar er et supert lunsj- og middagsalternativ, gå innom Den lille Kokosbollefabrikken for dessert. Soria Moria og Trikkestallen på Torshov har ofte teaterforestillinger og dukketeater for barn.

Holmekollen tro jeg er kjeeeedelig for 4-åringer. Bo heller i en av bydelene og få tips fra FP om hva dere bør se og gjøre.


#17

Candy Darling sa for siden:

Nettopp. :knegg: Men likevel hevdes det hardnakket at man tar trikken til Frognerseteren, og banen til Lambertseter. I den man har noe der å gjøre. :filer:


#18

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for kjekke tips!

Hvor ligger teknisk museum?


#19

Adrienne sa for siden:

Teknisk museum ligger på Kjelsås, bare en to minutters togtur fra Nydalen stasjon, f.eks. Det går også buss og trikk opp dit. Min fireåring synes Teknisk Museum er helt storartet.


#20

Erica sa for siden:

Og da må en forvirret utenbys fra spørre: er et bane eller trikk du mener da?


#21

Adrienne sa for siden:

Tog er tog, som i tut-tut. Trikk er i min verden de blå trikkene, sånne som de har i Kardemomme-by. Det går ikke bane til Kjelsås, tror jeg.


#22

Storm sa for siden:

Det går ihvertfall t-bane til Nydalen. Trikken går til Kjelsås.


#23

Pamina sa for siden:

Det går både trikk og tog til Kjelsås, pluss at det går buss fra Sagene - så å komme seg til teknisk museum er superenkelt og genialt for fireåringer. Holmenkollen Park er supert, men beliggenheten til Sas-Nydalen er muligens enda bedre. Ligger liksom inne i et bittelite forretningssentrum, og det er bokklubbutsalg like i nærheten.


#24

safran sa for siden:

Er du innflytter? Før het det østlige T-baner og vestlige forstadsbaner, før de koblet sammen øst og vest. Da var det jo ingen tunnellbane på vestsiden, ergo kalte man det ikke T-bane. De av oss som har vokst opp med dette skille og denne benevningen har kanskje lett for å bruke det videre.
Jeg har alltid kalt det trikk og blåtrikk, lett som en plett å skille. Eventuelt bane.


#25

Candy Darling sa for siden:

Aha! En viss logikk å spore.

Innflytter, ja! Til og med bergenser. Jeg øver meg på å si trikken, men jeg synder nok ofte. :o


#26

Acsa sa for siden:

Jeg er også oppvokst på Oslo vest, og sier "trikk" og "bytrikk" hvis jeg ikke tenker etter. Det er jo ikke SÅ lenge siden man koblet sammen østgående og vestgående bane, det var vel i 1995 eller noe sånt? Det var først da man gravde Østeråsbanen skikkelig ned, f.eks, før så gikk den oppå bakken og bilveien krysset trikkeskinnene på Makrellbekken.


#27

Candy Darling sa for siden:

Frognerseterbanen har vel strøm oppe, og ikke i bakken også? Da er det jo (nesten) en trikk. :gir etter:


#28

apan sa for siden:

SAS Nydalen er supert, og som østkantbeboer ville jeg langt foretrukket det, men det blir noe helt annet. Avhengig av hva dere vil ha. Det er jo veldig flott oppe i Holmenkollen, men noe mindre som skjer ja, og kanskje litt mer "stivt". SAS Nydalen er et ganske nytt SAS-hotell, mer vanlig blokk i et lite sentrum i Nydalen med Peppes, en annen restaurant, et bokutsalg, en matbutikk, en kafe etc - samt at det er flott å rusle langs elva, ned til Bjølsen og Torshov etc. Dette var tidligere mitt nærmiljø og jeg synes det er fantastisk flott der og masse muligheter, sånn er det med de fleste som har bodd der. Vi hadde forøvrig bryllupsnatten vår på SAS Nydalen og gikk hjem med brudekjolen på armen. Det kan kanskje virke litt komisk for dem som ser det for det er jo ikke typisk romantisk der, men når alt vårt liv sammen hadde vært i det miljøet var det veldig veldig riktig.

Det går raskt til byen fra Nydalen, fra helt ny t-banestasjon. Teknisk Museum er supert. Vi var der idag og min snart 3-åring storkoste seg.

Dersom dere ser for dere litt utespising med gutta om kvelden og kort vei hjem er jo feks Peppes rett over gata flott.


#29

Gaia sa for siden:

Frognerseterbanen går fra å være t-bane til å være trikk på Frøen, siden den der bytter strømkilde fra understrøm til overstrøm. :nemlig:


#30

daffy sa for siden:

Denne trikkeutgreiingen er en veldig søt avsporing. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.