Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Komplisert å bygge seng selv?

#1

Skremmern sa for siden:

Må man være Byggmester Bob for å få det til? Grunnen til at vi ønsker å bygge den selv er fordi det ikke selges senger i den størrelsen veggen er. Skal nemlig bygge den fra vegg til vegg, uten mellomrom.


#2

Che sa for siden:

Jeg tror ikke det nødvendigvis er så veldig vanskelig. Mannen til ei venninne av meg (ur-akademiker og datanerd) lagde en kjempefin seng hjemme hos dem iallefall. Han hadde aldri trodd han kom til å få det til, men det gjorde han med stil!

Så lenge man er nøye og tålmodig, tror jeg det går så det suser.


#3

Veronal sa for siden:

Hvor bredt er rommet? Vi klarte å få til vegg-til-vegg-seng med dobbelseng + ekstra bred enkelseng (rommet var 305 bredt og vi hadde kontinentalseng + rammemadrass på 180 + 120).

Hvis det ikke er mulig å få til så burde det ikke være vanskelig - mine foreldre har gjort det på hytten, men du vil muligens få samme problemet igjen når det kommer til å finne madrasser som passer? List (kanskje 1''x1,5'') langs 3 av veggene kan være utgangspunktet. Du må også ha støtte i midten (midtstolpe) (eller kanskje flere plasser avhengig av hvor bredt det er). Så kan du skru en midtstope fast i listen slik at den er i flukt (midtstolpen må støttes med bein). Så må lage sengebunn eller aller helst få tak i skikkelig sengebunn m/svikt for optimal komfort.



#5

Skremmern sa for siden:

Å du dæven, det hadde vært noe.

Rommet mangler noen cm på 2 meter.


#6

Veronal sa for siden:

Hm, ja, det var jo en litt upraktisk størrelse. Et annet alternativ er å kjøre på med en 180-seng og heller begrense snekreaktivitetene til en champagnekant på begge sider.



#8

Polyanna sa for siden:

Lett som plett. Vi bygget etasjeseng til våre, og den har ikke ramla ned enda, selv om vi ikke akkurat er praktiske genier. :p


#9

Misteri sa for siden:

Vi måtte også bygge seng. Brukte en gammle senga som vi sagde litt av. Brukte beina forran og skrudde den i veggen. Vi valgte å lage den høy, for det var det mulighet til siden det var en ikea seng som hadde mange muligheter. Da fikk vi plastkasser under som ikke gikk under vanlig seng.



#11

[email protected] sa for siden:

Et annet tips er å lage gode konstruksjonstegninger.
Jeg bruker Google Sketchup som er et 3D tegneprogram som er lett å lære seg og mere enn godt nok for denne typen jobber. Det er til og med gratis.
Dere finner flere eksempler på hvordan jeg har brukt dette til å illustrere ting jeg har laget. Det gir et godt inntrykk av hvordan resultatet blir og det er lett å gjøre endringer før man setter i gang byggingen.



#13

Chanett sa for siden:

Det er veldig lett. Vi bygde seng til eldstejenta og den ble veldig fin.


#14

Susse sa for siden:

Her var det jo de perfekte tipsene !!

Guttene våre deler rom og ligger i køyeseng nå. Til sommeren skal rommet deles i to med en skillevegg og gutta skal få senger under skråtaket. Her var masse gode råd :D


#15

TBM sa for siden:

Vi har også bygd seng selv. To lister på de to veggene, samt bein i hjørnene. I tillegg to fronter på de to sidene av sengen som vistes ut i rommet.

Dette tålte tre unger som ofte brukte senga som hoppeslott.


#16

Ekkir sa for siden:

Vi har også bygd seng til Rosa1 – jeg tegnet den og mannen snekret. Det var gjort på en kveld.


#17

Skremmern sa for siden:

Snakker vi om spesialdesignede senger? Hvordan fikk dere tak i madrass?


#18

MorStine sa for siden:

Vi bygde denne for to år siden til de to eldste, ligger i hver sin etasje i borgen;) Var veldig greit, brukte sponplater. Jeg tengdet den og mannen bygde og malte detaljene.



#20

Skremmern sa for siden:

MorStine: Vi har nå bestemt oss for å lage noe lignende foran etasjesengen til ungene. Blir litt voldsomt på gjesterommet, kanskje. :knegg: Så dere etter noe spesielt når dere lagde den?


#21

Ekkir sa for siden:

Vi bygde sengen ut i fra madrassens mål.


#22

Storm sa for siden:

Wonderlandmadrasser kan du få til spesialmål. De føres av (bl.a.) Bohus.


#23

[email protected] sa for siden:

Skremmern
Vi skal kjøpe 2m x 75cm springfjærmadrass. Den kan komprimeres litt og vil gå inn i bredden på 1,96m. Ellers er det bare å bruke skumgummimadrass og skjære den til.



#25

MorStine sa for siden:

Nei, i grunnen ikke. Mannen bygde reisverket i kroken der sengen skulle være, den går fra vegg til vegg, er 2,80 lang og 90 bred. De har "bare" 2 m madrasser, i øverste etasje har de kosekrok med masse puter der hvor det ikke er madrass. Nede er det en liten gang som er malt sort med sånne lysende øyestikkere fra ikea i taket, skikkelig stilig;)

Den er bare laget ut fra vår fantasi, guttene våre hadde (og har fortsatt) dilla på riddere, sverd, drager osv...


#26

MorStine sa for siden:

Vi har skumgummimadrasser som vi har skåret til rundt de "stenderne" inni borgen.


#27

Veronal sa for siden:

Jeg venter spent på sengesnekringsoppdatering fra Skremmeren. :popcorn: Får vi se et prinsesseslott (alt-på-en-flate-varianten)?


#28

Skremmern sa for siden:

Jeg skal vise før- og etterbilder. Det blir ikke noe prinsesseslott. :nekt: Jeg ser for meg borg (hvis ingen har en bedre idé) på ungenes rom.


#29

Obelix sa for siden:

:abbonerer:
Vi skal også bygge seng etterhvert. Type loftsseng med plass til pult under.


#30

Adrienne sa for siden:

Vi har også laget borgseng selv, men vi gjorde det enkelt for oss selv og bygget inn en køyeseng vi hadde fått av noen bekjente. Denne sengen kledde vi med plater, og malte. Jeg kan ta bilder og legge ut litt senere i dag.


#31

him sa for siden:

Vi har bygget seng og jeg vil si at det som er viktig er at du tenker på hvorfor du vil bygge seng. Den sengen som MorStina har lagt inn bilde av var jo fantastisk flott, men hvis det bare er utseende du er ute etter vil jeg tro det blir enklere og billigere å legge plater utenpå en ferdig seng (slik som Adrienne sier hun har gjort). Vi har bygget seng for å få den til å passe inn i en vinkel + at vi har ønsker på høyden på sengene og da må man snekre selv. Med mindre man har matrialet så var det for oss dyrere enn å kjøpe seng på IKEA. (NB! Vi har laget to køyesenger, altså fire sengeplasser og alle skal tåle voksen vekt. Jeg og mannen kan sove sammen i en seng, vi er ca 160 kg. En ren barneseng trenger ikke å tåle så mye vekt.)

Og jeg vil absolutt anbefale deg å holde det til standarstørrelser når det gjelder madrasser, dette pga prisen. Hvis det bare er barn som skal sove der kan man så vidt jeg skjønner bare bruke skumgummi, dette fordi at fjærmadrasser ike funksjonerer optimalt med lette barn. De funksjonerer ikke dårligere heller bare så det er sagt. Men det er ganske stor prisforskjell på skumgummi og fjærmadrass. (har bare skummet litt gjennom anbefalinger på madrasser for barn)


#32

MorStine sa for siden:

Vi gjorde det slik fordi det ble billigere (hadde alle materialene) og det passet inn i den kroken der vi skulle ha den. Da de var mindre lå de i hver din ende oppe og hadde lese og lekekrok under, men de ble for lange og vi gjorde det om til køyeseng ved å kjøpe ny madrass under så eldsten fikk sin seng der.


#33

Skremmern sa for siden:

Ja, det er planen. Jentene har en helt ny etasjeseng, så den skal ingen steder.

Poenget med å bygge sengen (på gjesterommet) selv, er jo fordi ingen kjøpe-senger passer til den veggen. (Ergo ingen madrasser heller.):)


#34

Polyanna sa for siden:

Sjekk i hvert fall om en standard madrass kan komprimeres inn til passe størrelse, om den bare er bittelitt for mye stor.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.