Pepper Lemon sa for siden:
Jeg har bakt i dag - noe som ikke skjer ofte. Denne oppskriften er ufattelig enkel, og det tok meg ikke mer enn 10 minutter å smelle sammen røren. Husk å ikke røre noe særlig, det skal være klumpete deig. Poenget med å poste dette innlegget er egentlig å tipse om smakstilsetningen, som jeg syntes var både særs oppfinnsomt til meg å være, og utrolig godt!
Jeg lagde amerikanske muffins etter oppskrift hentet fra www.aperitif.no:
Antall porsjoner:
ca 8-12 muffins
Ingredienser:
4¾ dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
1 egg
¾ dl olje (f.eks. rapsolje)
2,5 dl melk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader.
Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! (Jeg er av den modige sorten, så jeg endte opp med å kun få 7 stk. Ikke noe poeng å overdrive, de ble digre.) Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
Som smakstilsetning slengte jeg altså oppi 100 gram hakket hvit sjokolade, og 100 gram frosne bringebær som jeg også hakket litt opp. Enjoy!