Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan dele en excel-celle?

#1

Kirsebær sa for siden:

Overskriften sier vel sitt.
Hvordan får jeg til å dele en excelcelle i to?
Har trykt på det meste som har med celleformatering å gjøre men finner ikke ut av det. :mumle:


#2

Kirsebær sa for siden:

Kom igjen. Flinke Exceldamer! (og menn)


#3

banana sa for siden:

Dele en celle? Jeg tror ikke det går. Kanskje kan du forklare litt mer av hva og hvorfor? Tenker du på at man kan slå sammen og evt. dele opp igjen "celler" i f.eks. word-tabeller, og vil gjøre noe tilsvarende?


#4

Observatøren sa for siden:

Merk cellen(e) du vil dele, og trykk "Data", deretter "Text to columns". Raden/kolonnen/cellen ved siden av må være blank for at det skal fungere.


#5

Kirsebær sa for siden:

Ja, noe sånn.
Jeg får til å slå sammen celler, men ikke dele en celle i to.
Kanskje det ikke går? :sjokk:


#6

Kirsebær sa for siden:

:gruble: Det ble ikke slik jeg ville. Må prøve igjen.

Se for dere 3 ruter vedsiden av hverandre. De er like høye og like brede. Men den midterste ruten har en horisontal strek som deler ruten i to.

[size=3][/size]


#7

Nebbia sa for siden:

Det går ikke. Alle celler i Excel har et ID-nummer. Når du slår sammen to celler får de samme ID-nummer, men ved å dele en celle i to vil den nye cellen automatisk bli nummert med ID-nummer som tilhører cellen ved siden av den du ville dele - og dette ID-nummeret er allerede opptatt.

For å illustrere: Skal du dele E2, vil resulatet bli E2 og F2. Den opprinnelige F2 blir da G2 osv (dette oppnår du ved å høyreklikke og velge insert og shift cells right). Er disse cellene i bruk skaper du kaos, og det er derfor denne funksjonen ikke finnes. Det kunne kanskje gått om det var et imaginært numreringssystem for ekstraceller som ikke påvirker de fikserte ID-nummerne, men det er det altså ikke.


#8

Veronal sa for siden:

Slik kan du gjøre med tabeller i Word, men i Excel så jobber du motsatt ved at du henter inn celler fra sidene hvis du trenger flere.

Hvis du har 3 celler ved siden av hverandre og trenger en horisontal strek gjennom den midterste cellen så setter du inn en celle mellom celle 1 og 2 eller mellom 2 og 3. Vips så har du to celler i midten - evt. en stor celle i midten med en strek gjennom.



#10

Kirsebær sa for siden:

Nei... Vent litt. Jeg tror jeg er på sporet av noe her. Mest sannsynlig er det så enkelt at det vil være flaut å fortelle hva jeg snakker om... :flau:


#11

Kirsebær sa for siden:

Nei, jeg mistet den enkle tanken...

Nå legger jeg fra meg dette skjemaet og gjør noe annet tror jeg. Mister litt konsentrasjonen.


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror Nebbia og Veronal har rett, hvis jeg oppfatter deg riktig. Du kan ikke dele en celle i Excel slik du kan i Word-tabeller, og beholde omgivelsene rundt slik de er. Du kan sette inn en ekstra celle, men da forskyver resten av den raden seg. De vil dermed ikke stå under rett overskrift, f.eks., hvis du har sånt.

Hvis det ikke er et altfor komplisert regneark, kan du sette inn en ny kolonne, og merge alle andre celler over og under. Det vil gi det ønskede resultatet, i det minste.


#13

banana sa for siden:

Det går forøvrig an å ha en overskrift til å gå over flere celler, slik at man kan ha flere kolonner under en overskrift.


#14

Veronal sa for siden:

Ja, men da bruker man merge. Man deler ikke cellene i flere celler.


#15

banana sa for siden:

Nei, man beholder celledelingen men forteller at overskriften skal distribueres utover et visst antall celler. Uten at man "merger" dem.


#16

Veronal sa for siden:

Hvordan gjør du det uten å bruke denne knappen?


#17

banana sa for siden:

:flau:

OK. Da er det å "merge" jeg gjør. Jeg har bare aldri oppfattet det. :flau: :flau:



#19

Eia sa for siden:

Du kan faktisk legge tekst over flere celler uten å slå de sammen. Du går til "formatering celler", "justering", rullefelt vannrett og "midtstill i merket område".


#20

Kirsebær sa for siden:

Det er nok ikke mulig å dele cellen slik jeg vil nei. Men det var bare av estetiske hensyn, så så veldig viktig var det jo heller ikke. :fnise:


#21

Intosia sa for siden:

Det går ikke ann å dele en enkel celle i Excel.
Kun når cellen har vært "merget".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.