Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizza med bearnaisesaus

#1

Mei sa for siden:

Jeg må ha pizza med biff og bernaisesaus. Helst den fra Yonas i Tromsø, men siden de nok ikke leverer så langt sør lurer jeg på om noen har en oppskrift. Eller vet om steder i Oslo som lager delikatessen?

gå på veggen


#2

Kirsebær sa for siden:

Gjør ikke alle pizzasjapper det? :blånn:


#3

Propella sa for siden:

Saus på pizza?


#4

Mei sa for siden:

Mulig. Men den må være god. Så god som Yonas sin :nemlig:
Når jeg tenker meg om har jeg lyst på tacopizza fra Yonas også. Den dressingen har de garantert ikke sør for polarsirkelen. savne


#5

Veronal sa for siden:

I gamle dager (begynnelsen av 90-tallet) spiste jeg pizza med biff og benaisesaus på Bella Napoli i Storgata i Oslo. Lurer på om pizzaen het pizza ciao eller noe sånt? Tror ikke Bella Napoli har blitt lagt ned siden sist heller, faktisk.



#7

amylin sa for siden:

Å, biff og bernaise. Det har jeg ikke spist på lenge. Vet at pizzautsalget på Grorud senter ved SATS selger det og Sten's pizzeria på Stovner. Der har jeg kjøpt det.


#8

Mei sa for siden:

Krimbøker, krimserier, strikking og diverse mat. Har fått intenst lyst på junk og fet mat de siste dagene, så det er tydelig at noen krever mer energi. Det tar jo veldig på å tilbringe dagene på sofaen :rolleyes:.


#9

Anda sa for siden:

Har ikke Peppes også slike uhyrligheter?

(Jeg måtte dobbeltsjekke at du virkelig var gravid. Noe annet kan ikke forklare slike ekle lyster.)

Erkjenner å aldri ha smakt, eller noensinne hatt lyst på, pizza med bearnaise.


#10

Mei sa for siden:

Det ser ikke sånn ut. Pizza-kina ekspressen har bernaisesaus man kan velge å ha på pizzaen man komponerer selv, men jeg kjenner at det ikke blir helt riktig :niks:

Er det noen som har prøvd å lage slik pizza hjemme? Mener å huske at det er tomatsaus under også bernaisesaus oppå?


#11

Canisa sa for siden:

Yonas sin tacopizza er mye bedre enn den med biff og bernaisesaus!:nemlig:
(Jeg har i tillegg mulighet til å meske meg med slike godbiter!)


#12

Kirsebær sa for siden:

De pizzaene (kalles gjerne halvt inbakt) heter ofte Ciao Ciao, Pizza Ciao eller noe i den løypa. :nikker:
Veldig, veldig godt!


#13

Mei sa for siden:

:snurt:

Joda, tacoen er god den og, men akkurat nå krever kroppen min tydeligvis så mye fett som overhodet mulig. Hadde jeg vært i Tromsø tror jeg jeg hadde tatt en maxi med 50/50.

sjekker nesten Norwegian sine nettsider


#14

carolin sa for siden:

Det hørtes egentlig ganske godt ut.


#15

Canisa sa for siden:

Lunsj i morgen? :blafre:


#16

Mei sa for siden:

Nei, nei! Ikke innbakt! Nesten gratinert bernaisesaus på toppen. Ikke ost heller, sant Canisa? Og ikke noe annet enn biff og løk? Mais eller noe?


#17

Canisa sa for siden:

Ikke ost!:niks:


#18

Pingis sa for siden:

Har aldri vært så skuffa som da kjæresten kjøpte takopizza på yonas, og kom tilbake med noe utrolig ekle greier dynga ned med kinakål. Jeg var jo så naiv at jeg trodde det var tacopizza.

Ok, jeg har nok vært mer skuffa før, men æsj.


#19

Mei sa for siden:

:hylgrine:


#20

Mei sa for siden:

:tullerdu:

Blasfemi!! Det du beskriver ER tacopizza. Den eneste tacopizzaen. Den riktige tacopizzaen!



#22

Obelix sa for siden:

Bobbos pizza på Bøler har ihvertfall.


#23

Pingis sa for siden:

Det er takopizza. Har jo ingenting med taco å gjøre.
Kinakål. Herregud. :wacko:


#24

Gaia sa for siden:

Forresten så vet jeg at den pizzasjappa som lå på Manglerud t-banestasjon hadde det da jeg bodde der for :telle: 13 år siden. Den var god, men jeg vet ikke om pizzasjappa fortsatt ligger der, altså.


#25

Mei sa for siden:

Sant nok Takopizza. Ellers er jeg ingen fan av kinakål, men dressingen gjør den jo fantastisk :hjerter:. Yonaspizza egner seg forøvrig best til å spise på Yonas :åpplyser:


#26

polarjenta sa for siden:

Nå fikk jeg lyst å spise pizza på yonas. Det har jeg ikke gjort på maaaaaange år, gitt.


#27

Mei sa for siden:

Også bor du der? Snakk om bortkastet... ettellerannet!


#28

polarjenta sa for siden:

Ja, sant nok..Men den kjedelige mannen min vil jo aldri ut og spise og pizza er jo helt uaktuelt om jeg får han med. Og de kjedelige vennene mine vil jo bare på grunder og meieriet og sånn


#29

Joika sa for siden:

Bestill fra pizzabussen.. de er NYYYYDELIGE. Ligger et par steder i Oslo. Man må hente selv da.


#30

Mei sa for siden:

Har de? Og den er god? :hyper:


#31

apan sa for siden:

De har på Frati i Trondheim også. Men det er kanskje greiere med pizzabussen ja. Jeg synes også det er kjempegodt.


#32

Joika sa for siden:

Ja kjempe. Men husk å bestille dobbel bunn og ekstra ost om du vil ha mer "mat" og ikke bare en kjempetynn lefse. :)


#33

Mei sa for siden:

Pizzabussen har :lykkelig:

Bare synd at mannen min ikke vil kjøre og hente en nå, og mener vi skal vente til fredag. Selv om han lever sunt trenger jo ikke jeg og lillesøster å gjøre det :snurt:


#34

Mei sa for siden:

Ost? skeptisk


#35

Joika sa for siden:

Bare hør på meg du. :nemlig:


#36

Pasta sa for siden:

Det er ikke lov med slike fristende tråder på kveldstid. Nå er det like før jeg jager mannen ut for å kjøpe pizza med biff og bernaise !


#37

Kirsebær sa for siden:

Nei, men de er jo ikke innbakt. De er bare rullet litt opp på kantene. Og det må selvsagt ikke være noe annet enn kjøtt og løk på. :nemlig:
Plutselig ble jeg usikker på om det pleier å være litt ost på eller ikke. :gruble:


#38

Ingrid-lille sa for siden:

Hjelpes så lyst jeg fikk på yonaspizza. Med kinakål og dressing. MYE dressing. :sitter på nattevakt: :sikle:


#39

Canisa sa for siden:

Snuppa møter gjerne Pandaen til en pizzabit på Yonas! :blafre:
(Ha en fin nattevakt!)


#40

Nessie sa for siden:

Ok, nå fikk JEG lyst på en sånn og! :mumle:

Kan du ikke mekke en oppskrift da?? :blafre:


#41

Ingrid-lille sa for siden:

Kan vi ikke bare ta treffet her? Så inviterer jeg alle som kommer på yonaspizza! :glitrende ide:


#42

Ingrid-lille sa for siden:

JA! Når vi er tilbake fra Thailand! Alt for mye å gjøre før vi drar og er jo bare to uker til i morgen! Men ja, når vi kommer tilbake treffes vi mer enn gjerne over en pizzabit!


#43

Lykken sa for siden:

Yes, Stens pizza var best i verden, men nå er det bare navnet som videreføres, og den er ikke like fantastisk mer, ihvertfall hva ryktene sier. Peppes kan ihvertfall ikke sammenlignes, men jeg er ingen Peppesfan.

Mannen min har sin egenkomponerte, vi ble tvunget siden det ikke finnes noen sjappe i nærheten her som leverer sånn pizza.
Han lager bare vanlig pizzabunn med rull opp på sidene, tynt lag med bernaisesaus, steker biff, løk (og paprika og sopp) i panna med masse godt krydder og putter oppå deigen. Vi tar likesågodt et tynt lag ost også. Den blir kjempegod.


#44

Nessie sa for siden:

:notere: :D:highfive:


#45

trøtt sa for siden:

Denne tråden gjorde meg skikkelig kvalm. Pizza med bernaise og pizza med kinakål. :tullerdu:


#46

Lykken sa for siden:

:riktig: Håper dere får til en bra!

Det er en helt feilaktig oppfatning at bernaise på pizza er kvalmt, det bare høres kvalmt ut. Det syntes jeg også før jeg spiste min første.


#47

MegaMie sa for siden:

Bernaise er bare lekkert i forhold til svenskenes favorittgarnityr på pizza...BANAN :eek:
liten digresjon


#48

Pamina sa for siden:

Litt halvkvalm lesing på morgenkvisten, men junk er spesielt godt når man er gravid.

Jeg drømmer veldig om en stor maliksburger med ost og bakt potet! :nam:


#49

Dixie Diner sa for siden:

Det er ikke å oppdrive her, tror jeg. Jeg hadde aldri hørt om det før sommeren 2006 da jeg var på ferie i Oslo.


#50

Harriet Vane sa for siden:

Fy, jeg kan umulig være skikkelig gravid, for dette hørtes helt grusomt ut!

jeg liker bare hjemmelaget bernaise sammen med rødmende kjøtt og ovnstekte poteter, å besudle pizza med noe sånt?

Men hva vet vel jeg. Jeg bruker brunostsaus på raspeballene mine...


#51

Gaia sa for siden:

Det er faktisk utrolig godt. Jeg var kjempeskeptisk første gang jeg fikk det servert, og var overrasket over hvor snaskens jeg syns det var. :jupp: (Kanskje hjemmelaget pizza med bernaise hadde vært tingen i dag? :gruble: )


#52

Mei sa for siden:

Dersom noen lager hjemmelaget versjon av bernaisepizza vil jeg gjerne høre hvordan resultatet blir. Skal man fks ha kjøttet på stekt eller ustekt?

Mannen sier han kan kjøre og hente en bernaisepizza på fredag. Han har tydeligvis aldri vært gravid :knegg:. Jeg overlever nok - verre blir det om jeg får lyst på takopizza. Selv om vi har kinakål her nede, er nok den dressingen vanskelig å kopiere.


#53

Obelix sa for siden:

Pizza med bernaisesaus er faktisk godt selv om det høres ut som det smaker pøkk. :nemlig:


#54

Joika sa for siden:

Man skal steke kjøttet før man legger det på pizzaen. Har man på saus ville jeg hatt litt mindre ost,.. tror jeg.


#55

Dixie Diner sa for siden:

Jeg trodde det var grusomt helt til jeg smakte. Jeg brakk meg da venninna mi foreslo den pizzavarianten. Men da jeg litt motvillig gikk med på å smake, var det HELT annerledes enn jeg hadde trodd, og det har ALLE jeg har snakket med om dette, sagt. :knegg:


#56

Dixie Diner sa for siden:

Må man det? Det gjør aldri jeg. Blir mye saftigere om man ikke steker kjøttet først, men det må selvsagt ligge øverst da. Jeg steker aldri kjøtt før jeg legger det på pizzaen, men osten er da underst.


#57

Shamu sa for siden:

Hjemmelaget pizza medd bernaise ved siden av er utroooolig godt!!
Jeg holdt på å få frysninger på ryggen da min kjære foreslo det, men jammen var det digg... men ei skikkelig kaloribombe er det dog... ;)


#58

Lykken sa for siden:

Vi steker det først i stekepannen, med masse sterkt krydder (chili etc). Vi steker bare pizzaen i ca 10-15 minutter og da synes jeg ikke kjøttet blir godt nok stekt hvis man ikke gjør det først.


#59

Dixie Diner sa for siden:

Vi steker også pizzaen i ca et kvarter, men kjøttet blir helt gjennomstekt. Alltid (jeg er ekstremt pyse på slikt, jeg takler ikke rosa biff engang). Steker på 250-300 grader da.


#60

MorStine sa for siden:

Stens pizza ved tbanen på Stovner, lurer på om den har flyttet inn i senteret, men ligger i allefall på stovner. KNALLGOD pizza! Med bernaise;)


#61

MorStine sa for siden:

Er det sant? :sukk: Den pizzasjappa er skylden i at jeg og mannen ble kjærester:hjerter: Så det er mer enn bare pizzaen der som får meg til å tenke gode tanker når jeg tenker på den:ja: Vi klinte i baksetet på en bil utenfor der for snaaart 13 år siden, jeg 15 år og han 19, og etter det har vi hengt i hop;)

:nostalgisk: og veeeelig pizzasulten, lavkarbopizzaen kan ikke helt sammenlignes, men den er ok, neste gang skal jeg prøve å lage den med biff og bernaise, takk for påminnelsen om hvor godt det er!


#62

Dixie Diner sa for siden:

Vi kjøpte på Pizzabussen, eller hva det heter. Veldig god pizza.


#63

MorStine sa for siden:

Men spiser du slik pizza nå? Må liksom spørre, du er jo min lavkarboguru!


#64

gnuri sa for siden:

:fnise:
Jeg glemmer aldri da jeg fikk servert raspeballer i Trondheim for første gang. Så at alle tok på saus, og jeg tenkte- "jojo, brunsaus på raspeball...-jeg får jo gi det en sjanse" -tok på, og den første gaffelen inn i munnen :eek:
Det ble ikke spist mer for å si det slik.... :humre:

unnskyld for trådkupping


#65

Dixie Diner sa for siden:

Det var i 2006. :p Men jeg kan godt spise et pizzastykke innimellom ja, jeg spiser jo bare ETT stykke uansett, orker ikke mer. Men det går i 90 % lavkarbo hele året. Jeg er ferdigslanket og får ikke lov av legen å gå ned mer i vekt nå, så jeg må passe på å ikke være i ketose og sånt. Men alt med måte, og nå må jeg jo passe meg ekstra godt pga. svangerskapet, vil ikke ha pre-e igjen.


#66

trøtt sa for siden:

Jeg er nok ikke gravid nok.


#67

Lykken sa for siden:

Næmen, så søtt og koselig minne. :)
Det er lenge siden selveste Sten him self styrte stedet, han lagde de beste pizzaene og det var hans oppskrift. Ifølge min søster og mitt forrige kjøp der (det er lenge siden) så har de ikke klart å videreføre det like bra.


#68

MorStine sa for siden:

:snufs: Det er jo trist da, men jeg kan ikke spise sånn pizza anyway, men vi kunne ha feiret en gang i året el der da:rolleyes:

Jaja, sånn er det nå engang...


#69

Mei sa for siden:

Etter å ha prøvd ut diverse bernaisepizza-varianter fra diverse serveringssteder i hovedstaden har jeg konkludert med at søringer definitivt ikke skjønner hva det innebærer å lage en slik delikatesse. Stikkord: MYE saus, ikke bare spredte klatter innimellom mye ost.

I kveld har jeg laget min egen bernaisepizza hjemme, og resultatet ble fantastisk :lykkelig:

Slik skal det gjøres;
Lag bernaisesaus, ca 5 dl. Lag en bunn du liker. Forstek. Smør et tynt lag med vanlig tomatpure. Ha 3 dl saus over tomatpureen. Fordel halvstekte biffstrimler oppå sausen, helst tett i tett. Legg på forstekt champinjong og løkringer. Ha på litt ost, og resten av sausen. Stek i ovnen til den er gylden/biffen er stekt slik du vil ha den. Vær raus med nykvernet pepper over før servering.

NAM! :hjerter:


#70

Dixie Diner sa for siden:

Oj denne må prøves ut! Jeg pleier alltid å legge biffen på rå da, blir helt stekt i ovnen. Men da må den ligge OPPÅ osten, selvsagt. Jeg har som regel osten rett oppå sausen, under fyllet. Men jeg skal lage din pizza etter DIN oppskrift, vil ikke tukle med sånt noe. :D


#71

Interference sa for siden:

Å herregud, det var skikkelig teit av meg å gå innom denne tråden nå kjenner jeg!
gravid og fysen på noe godt


#72

LilleLeo sa for siden:

Det høres så utrolig ekkelt ut med biff og bernaise på en pizza! :skremt:


#73

Interference sa for siden:

Men det er utrolig godt!
Enda bedre blir det med krydderbernaise.


#74

Mei sa for siden:

:gruble: Kanskje det? Eller kanskje det er å tukle med det perfekte? Denne pizzaen blir nok laget en del her i huset de neste ukene, og da skal krydderbernaise prøves!


#75

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes krydderbearnaise smaker hoppetau, så jeg kommer IKKE til å bruke det. Men jeg bruker nok pepperbiff-strimler i stedet for vanlig biff.


#76

Angelique sa for siden:

Enig.
Mine barn elsker det og jeg har smakt, men fysj det er ikke godt.


#77

Nessie sa for siden:

Denne skal jeg prøve en kveld! :jupp:


#78

Mei sa for siden:

:blabla: Har dere ikke lært at man ikke skal si fysj og æsj og ekkelt om mat?


#79

Dixie Diner sa for siden:

Enig, dårlig oppdragelse er det. :nemlig: :knegg:

Faktisk så ER det helt nydelig selv om det høres ekkelt ut. Jeg holdt på å brekke meg da jeg hørte om det først, trodde fader ikke det gikk an å legge noe sånt på en pizza?! Men ei venninne overtalte meg til å smake og jeg ble skikkelig overrasket!
Nå får vi ikke tak i sånt her i Stavanger/Sandnes (ingen som har HØRT om det engang), så jeg må lage selv. Gleder meg til å prøve ut Zol sin variant. :D


#80

Honda sa for siden:

Kok tykk berne, ha bunn, tomatsus ost, biffstrimler og løk og så berne`en oppå der å steik

Nam

Å jeg er ikke gravid men lager vi pizza så må jeg har saus på av og til.

I sverige har de grandiosa med berne.

Og så går det ant å steike pizza og ha sausen på etterpå. Godt det og.

Men kok tykk saus

Eneste på pizza jeg spiser bernaisesaus
:rar:
:haha:


#81

Honda sa for siden:

Så denne etter jeg postet, tydligvis blind i dag.

Har du tykk eller tynn saus?
:dulte:
Hehe


#82

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kommer nok ikke til å forsteke soppen og løken, det gjør jeg aldri på pizza.


#83

Gaia sa for siden:

Zol-varianten skal prøves. Kanskje på tirsdag? :gruble: Tirsdag tror jeg nemlig er en veldig bra pizzadag.


#84

LilleLeo sa for siden:

Iset: Da inviterer jeg meg selv på pizza til deg neste gang jeg er i Stavanger, så jeg får smakt dette spetakkelet.


#85

Dixie Diner sa for siden:

Det hadde vært utrolig koselig, du er velkommen når som helst. :D
(Hvis jeg får til denne pizzaen da, skal lage den i dag faktisk). Tenkte å lage den med speltbunn, men så hadde jeg ikke mer spelt igjen og det er jo veeldig lett å få tak i på søndager ja. Så det blir helt vanlig hvetepizza. Mannen er kjempespent, han har aldri smakt noe slikt før og KREVDE å få den til middag i dag, hehe.


#86

Fersken sa for siden:

Har de ikke spelt på Brustabua, Iset?


#87

LilleLeo sa for siden:

Det lurte jeg også på.


#88

Mei sa for siden:

Tykk saus. Forsteiker kjøtt og sopp, men ikke løken. Jeg skaper en trend :lykkelig:


#89

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet ikke, har de? Har aldri vært der inne. Jeg spurte om mannen gadd å kjøre og se, men han orket ikke kjøre "så langt". :p
Nå kjevler mannen ut deigen, og jeg har forstekt biffen med masse peppermix på og laget TYKK bearnaisesaus. :sulten:
Jeg har forresten rød paprika i strimler oppå. Elsker det. Sopp hadde de ikke på Statoil så det blir uten denne gang.


#90

Veronal sa for siden:

Trend, ja - det kan du trygt si. Jeg har advart mannen om at det vil bli servert pizza med barnaisesaus i løpet av uken. Han gruer seg, men det har han ikke grunn til. Pizzaen jeg var forelsket i på Bella Napoli i gamle dager høres nøyaktig ut som Zol-varianten.


#91

Mei sa for siden:

tar patent


#92

Martis sa for siden:

Mmmm denne må prøves. Jeg husker de hadde en slik variant på Pizzakjelleren i Bodø i gamle dager. drømmer

Bruker du hjemmelaget bearnaise eller en posevariant?


#93

Mei sa for siden:

Når det gjelder bernaisesaus er det bare posevarianten som gjelder for meg. Både til kjøtt og på pizza. Når vi kuttet ut all annen posemat forsøkte vi oss på å lage hjemmelaget bernaise, men det blir slett ikke det samme.


#94

Dixie Diner sa for siden:

Fantastisk godt! Til og med min mega-skeptiske mann (som krevde denne i dag, men mest for å bekrefte at det IKKE skulle være noe godt) ble hekta og spiste seg halvt ihjel. Han sa det var mye bedre enn han hadde trodd, og det syntes jo jeg også det var første gangen jeg smakte det. Denne var knallgod! Tror jeg laget den omtrent på Zols måte, men biiiittelitt annerledes (og da kan jeg jo kalle den min egen MOHAHA). :p

Laget en deilig tynn pizzabunn (fikk endel deig til overs som jeg laget focaccia-boller av). Så smurte jeg tomatpurè over hele bunnen og dekket den med tykk avkjølt bearnaisesaus. Drysset over 2/3 pakke FIRE OSTER og la over halvstekte pepperbiff-strimler, rå løk og rød rå paprika. Hadde over et par hakkede hvitløksfedd også. Så la jeg bearnaise-klatter over det hele (masse) og dekket med resten av osten. Strødde over litt peppermix og satte i ovnen.

KNALLGODT!!


#95

løve70 sa for siden:

Pizza med bernaisesaus var ganske poppis her i området på åttitallet. Vet ikke om det fremdeles er å oppdrive.


#96

Dixie Diner sa for siden:

Kan tenke meg det var poppis på åttitallet ja, det er vel den mest harry pizzaen man kan tenke seg. :knegg: Biffsnadder-pizza! Men jeg tror ikke de selger det her lenger, har aldri sett det og INGEN jeg har nevnt det for har hørt om det. Alle får :eek:-tryner når jeg nevner det.


#97

løve70 sa for siden:

Det forstår jeg godt at de gjør. Det høres jo helt fryktelig ut :nemlig: Erindrer at jeg smakte det engang på åttitallet, men ble ikke imponert.

Nå tror jeg jamen at jeg må prøve igjen, med hjemmelaget variant..


#98

Dixie Diner sa for siden:

Den jeg laget i dag var mye bedre enn den de har på Pizzabussen i Oslo. :nemlig:


#99

Honda sa for siden:

Her har de det alle plasser.
2 plasser som"innbakt" og 3 som innbakt,liten og stor.
Ene plassen er de litt kjipe å gir bare med en skål eller boks bearnaisesaus. ha det ikke på pizzaen.


#100

Elin sa for siden:

Åhhh...pizza fra Yonas er det beste som finnes! ....men uten bearnaise!

Mang en aften med kollegaer er tilbrakt på Yonas ja...:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.