Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gamle barneklassikere ...

#1

Shamu sa for siden:

Jeg ser på meg selv som godt voksen mor med tre barn. Elsker krim og spenningsbøker.. men har i det siste fått lyst til å lese om igjen de gamle barneklassikerene som Astrid Lindgren, Anne Cath Vestly osv...
Holder på med torbjørn Egners verk for mellomste nå, og jeg storkoser meg med lesestundene :D

Er jeg i ferd med å komme i panikkalderen, eller er det andre som også har funnet ny glede i å lese disse skattene om igjen?
Jeg får liksom noe helt annet ut av dem nå.. som moral osv som man jo ikke oppdaget da man var liten... ;)
Jeg gleder meg til å få videreføre alle disse historiene til mine barn!


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg har lest masse barnebøker om igjen som voksen, også før jeg fikk barn. Særlig bøker som opprinnelig ble skrevet på engelsk og som jeg har anskaffet i originalversjon, men også en del annet. (F.eks. kjøpte jeg alle Mummibøkene på svensk for 8-10 år siden.) Og jeg gleder meg stort over at Poden nå er stor nok til å sette pris på bøker jeg også liker å lese. :)


#3

MegaMie sa for siden:

Jeg samler på Roald Dahl bøker. Fantastiske historier og geniale tegninger! Leser de om igjen rett som det er..
Mannen min sverger til Ole Lund Kirkegaard så vi har en del av hans bøker også. Barnebøker er undervurdert :).


#4

Anda sa for siden:

Skjønner deg godt, jeg. Selv leste jeg Brødrene Løvehjerte for første gang (sic!) i desember, og hadde det strålende underveis.


#5

Siri sa for siden:

Kjenner meg igjen der. I tillegg til de du nevner gjør jeg hva jeg kan for å prege ungene på Ruffen, Barbapapa, Elsa Bescows og Janosch.


#6

Wix sa for siden:

Jeg har også lyst til å lese de gamle klassikerne! Særlig Astrid Lindgrens bøker har jeg alltid vært glad i. Kommer nok til å skaffe fullt Lindgren-bibliotek her etterhvert ja. :D Men greit å ha barn så man kan skylde på dem da! (selv om grunnen til at man kjøper dem er at man har lyst til å lese dem selv)

Leste en plass at barnebokkjøperne er veldig konservative og det er relativt vanskelig å få innpass på "barnebokmarkedet" - siden det er de voksne som kjøper bøkene så kjøper de oftest en av de gamle klassikerne de var glade i selv. Det tror jeg på, i allefall!


#7

Tåtti sa for siden:

Jeg elsker de gamle klassikerne! :jupp: Har mange av de jeg leste som liten, og gleder meg til junior blir stor nok til å bli lest for (eller rettere: skjønne at han blir lest for - foreløpig kan jeg jo like gjerne lese handlelisten med morsom stemme :knegg: )


#8

turi sa for siden:

Gode barnebøker er ett must, eldste er heldigvis en lesehest, men minsten ikke har oppdaget det helt. Men det kommer seg nok!!

Jeg er svak for barnebøker nå, også ungdomsbøker. :leter ivrig ett Adrian Mole`s hemmelige dagbok:


#9

Mandino sa for siden:

Jeg har lest alle Thorbjørn Egner, Astrid Lindgren og Anne-Cath Vestly bøkene til storesøster. Er akkurat ferdig med "Vi på Saltkråkan" og storkoste meg.


#10

Chanett sa for siden:

Jeg leser barne og ungdomsbøker for meg selv, jeg. Helt nye og gamle klassikere. Er ikke det normalt, da?


#11

Maz sa for siden:

Jeg har også lest om barnebøker før jeg fikk barn. I tillegg Brita og Silverbøkene. Var sjeleglad når jeg fikk noen slike forleden for mine tantebarn har tatt mine. (jeg bodde i utlandet og de var hos mine foreldre).

Mazungen og jeg har lest MIN lottabok. (den eneste som var igjenn) og vi har lest alle Knerten bøkene, Emil, Pippi og litt Madicken også.

Vi har dessuten sammen hørt på mormor og de 8 ungene på lydbok.Vet ikke hvem som koste seg mest gjennom de 12 CD ene.

Mumitrollet likte jeg aldri som liten og selv om de er lest er det ikke med den samme entusiasmen.

Mazungen likte aldri Bakkebygrenda, det synes jeg er trist.


#12

Siri sa for siden:

Enig. Mummitrollet har jeg derimot fått sansen for i voksen alder. :nemlig:

#13

Shamu sa for siden:

Åååå så koselig å se at dette er helt normalt :D
Å nå fikk jeg enda mer lyst til å lse alle de gode gamle.

Jeg må innrømme at alle barn på julegavelista mi blir prakket på gode gamle bøker hvert år til jul og bursdager... enten som eneste eller som tilleggsgave.
Nå i disse PC-tider (kremt) så er det så viktig å øke lesegleden fra de er små... det er min mening jaffal :)


#14

Nenne sa for siden:

Jeg har handlet masse, masse barnebøker de siste par årene. Antikvariater på nett gir meg muligheter til å samle sammen mange kjente, kjære bøker som jeg lånte på biblioteket om igjen og om igjen. Nå er det ungene som leser dem eller blir lest for fra dem.


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg har alltid vært veldig glad i barnebøker og lest gamle favorittbøker jevnlig også før jeg fikk barn. Jeg er veldig glad i Astrid Lindgren og har samlet mye bøker og film av henne. Jeg er spesielt glad i billedbøkene som er illustrert av Ilon Wickland. Vi har også lest mye Anne Cath. Vestly, Torbjørn Egner, Elsa Beskow og endel fra Damms barnebibliotek (gammel serie med rød rygg). Kjenner igjen den med å overøse andre med bokgaver. :)

Gleder meg til vi kan begynne på Anne fra Bjørkely, GGP, Pollyanna og andre klassikere som jeg er veldig glad i.

Jeg samler på antikvariske ungpikebøker og bruker mye tid på å lete opp titler jeg ikke har.





Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.