Får du i deg minst fem porsjoner frukt og grønt hver dag?
Jeg prøver å være bevisst det, men det er ikke alltid jeg klarer det. En ting som har hjulpet, er min nye vane (omtalt i godtesyk-tråden) om å lage meg en stor fruktsalat hver kveld. Med eple, banan, pære, pasjonsfrukt, kiwi, melon, ananas eller annet i, og vaniljekesam og kanel oppå. Til middag har vi som regel masse grønnsaker, så der får jeg stort sett et par-tre forskjellige.
Jeg har tro på at om man spiser mye frukt og grønt, så vil det også gjøre at man spiser mindre usunt skvip.
Min erfaring er at det dessverre er god plass til begge deler. :o
Jeg gjør mitt beste for å oppfylle 5 om dagen-kvota. Det går som regel greit i hverdagen - et glass juice til frokost, eple og/eller pære før lunsj, salat til lunsjen på jobb, en banan på vei hjem og grønnsaker til middag hjemme.
Stort sett. :nikker: En frukt eller to i løpet av dagen, 1-2 dl juice fordelt på frokost og lunsj, salat til lunsj de dagene de har det i kantinen, og vanligvis to grønnsakssorter til middag.
Ja, som regel. Fruktspisingen min går i perioder, men vi lager en del smoothies, og der har jeg i så mye bær og frukt som jeg greier å få presset nedi. Pluss litt juice og naturellyoghurt.
Jepp. Det klarer jeg faktisk helt fint. Jeg spiser minst én, som oftest to frukt hver dag (jeg har en fruktelskende sønn, og vi har derfor til enhver tid mye oppskåret frukt tilgjengelig). Jeg spiser salat til lunsj så og si hver ukedag, og fyller mye av kvoten der, og middagen har alltid en del grønnsaker. (Dessuten syns jeg gulrot og stangselleri er ypperlig knask om kvelden.)
"5 om dagen" er forresten en forenkling av 750 gram frukt og grønt om dagen som er den "egentlige" anbefalingen. Så vidt jeg husker så gikk danskene over til å anbefale "Seks om dagen" fordi "fem om dagen" ofte ikke oppfyller mengden man egentlig skal ha i seg. Det er dessuten viktig å merke seg at man ikke skal fylle opp kvoten med frukt, dvs. at av de fem så bør maks to være frukt og en av fruktene kan være et glass jus.
Jeg får i meg grønt-kvota, men sliter litt med frukt. Middagen består som regel av minst 50% grønnsaker og alltid veldig mange forskjellige slag. Frukt har vi i huset, men jeg glemmer å spise det.
Prøvde fruktsalaten din med litt vaniljekesam, og det ble jo veldig bra. :mumse:
Ja, som regel. Juice kvar morgon, tre-fire grønsakssortar til middag og gjerne avocado på skiva. Frukt er eg ikkje glad i, så det begrensar seg til juice og/eller druer.
Jeg spiser ikke frukt pga lavkarbokuren, men jeg spiser bra med grønnsaker. Kokte eller stekte grønnsaker til middag, og prøver å spise salat minst et måltid per dag.
Jepp. Etter flere år med Libra-kosthold i et tidligere liv, ringer det en liten varselbjelle dersom jeg ikke får i meg nok. Så jeg får så å si alltid i meg to frukter samt grønnsaker til middag. Pluss at jeg veldig ofte spiser salat til lunsj.
Jada, jeg tror jeg får i meg ganske mye mer enn det også. Jeg spiser mye gulrot og kålrot som mellommåltider, minst 4-5 sorter grønnsaker til middag, ofte salat til lunsj eller kvelds, og så 2-3 frukt per dag.
Vi har alltid frukt stående fremme, forbruket økte betraktelig da vi flyttet frukten ut fra kjøleskapet. Og av en eller annen grunn spiser jeg mer grønnsaker som følge av dette, selv om de ligger i kjøleskapet. :undrer:
Stort sett så får jeg i meg til frokost: banan eller agurk, middag: søtpotet(potet), gulrot, squash(brokkoli), noen ganger selleri. Og banan eller agurk til kveldsmat. Innimellom på dagen hender det at jeg spiser en frukt (kiwi, druer, eple eller pære). Og så drikker jeg juice til frokosten. Så da er vel svaret ja.
Jeg elsker frukt og spiser minst tre forskjellige frukter om dagen. I tillegg spiser jeg masse grønnsaker både til lunsj og middag hver dag. Vet ikke om kroppen min er så veldig glad alltid, men jeg får iallefall mine fem om dagen. :)
Ja det går fint. To frukter til mellommåltider spiser jeg alltid (evt. en diger appelsin). Har en gulrot ved siden av lunsjen og har alltid ferdig kuttet issalat i boks i kjøleskapet til brødskiver, blir også minst en tomat til brødmaten. Til middag har vi alltid salat ved siden av evt. kokte grønnsaker.
Jeg merker at hele familien spiser bra med frukt og grønt når det er lett å ta. Har frukten på stettefat på kjøkkenet der de selv kan ta. Når jeg skreller gulrøtter skreller jeg mange og legger i plastpose i kjøleskapet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.