Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg baker brød - noen spørsmål

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å bli skikkelig god på brødbaking, men jeg har et godt stykke igjen. :knegg:

I dag kjøpte jeg en pose med ymse korn som kan tilsettes deigen, men disse må kokes først. Hvorfor? Det var jo bare solsikkekjerner, hvetekjerner, linfrø etc.


#2

Isbjørn sa for siden:

For å myke dem opp, kanskje?


#3

Pingis sa for siden:

En del korn kan jo være ganske harde, så det er nok derfor. Å treffe på hel hvete kan ta knekken på selv den modigste tann.


#4

kisha sa for siden:

Solsikkerkjerne og linfrø har jeg rett i deigen. Jeg har aldri hørt at de skal kokes.
Men jeg fikk beskjed om bare ha noen spiseskjeer i deigen.


#5

Isbjørn sa for siden:

Man kan jo kjøpe solsikkekjerner uten skallet på, da sparer man bryderiet.


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Fordi?


#7

Sokk sa for siden:

Enig med resten. Solsikkekjerner og linfrø og sånt kan du ha rett i deigen. Helkorn blir sikkert litt mykere av å kokes eller legges i bløt en stund før baking, men er neppe helt avgjørende. Sånn blanding som skal kokes (økologisk?) har i hvert fall jeg brukt uten koking, og det gikk helt fint! :nikker:

Lykke til med bakinga!


#8

kisha sa for siden:

Det var helsesøster som anbefalte et par spiseskjeer i deigen. Det kan fort blir for mye. Du får prøve deg frem. Jeg bruker ca. 1 dl tilsammen pr. brød av solsikkerkjerner og linfrø.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.